Σάλος στις ΗΠΑ με πολιτικό που παρενόχλησε την … 103 ετών πεθερά του!

Κοινοποίηση:
William Spingler1

Για σεξουαλική παρενόχληση της 103 ετών πεθεράς του, η οποία πάσχει από άνοια και διαμένει σε οίκο ευγηρίας καταδικάστηκε ένας 75χρονος πρώην πολιτικός από το Ράντνορ του Ντέλαγουερ, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του χαρακτηρίζοντάς την «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του».

Ο William Spingler, πρώην μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων της κομητείας του Ντέλαγουερ είπε στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για μια «ηλίθια ενέργεια χωρίς καλή πρόθεση» η οποία ωστόσο του κατέστρεψε τη ζωή. «Η υπόληψή μου καταστράφηκε, το ίδιο και η καριέρα μου», ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ο 75χρονος, εμφανώς μετανιωμένος.

Ο Spingler, μέλος του Δημοκρατικού Κόμμαρος που παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Επιτρόπων το 2015, παραδέχτηκε ότι έπιασε το στήθος της πεθεράς του στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει σε δυο ξεχωριστές επισκέψεις του τον περασμένο Δεκέμβρη, αρνούμενος ωστόσο ότι επανέλαβε την παρενόχληση και σε τρίτη επίσκεψη, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Spingler στον ιστότοπο Philly.com τον Γενάρη από το μεσιτικό του γραφείο, η φροντίδα της ηλικιωμένης πεθεράς του αποτελεί δική του ευθύνη από το 2007, το έτος που έχασε τη γυναίκα του. Η ηλικιωμένη ζούσε μαζί του επί αρκετά χρόνια αλλά πέρυσι αποφάσισε να την πάει σε οίκο ευγηρίας, καθώς η άνοιά της επιδεινώθηκε.

«Δεν επιτέθηκα σεξουαλικά στην πεθερά μου την οποία σέβομαι και αγαπώ. Σκοπός μου ήταν να την αγκαλιάσω ώστε να καταλάβει ότι ήμουν εκεί και να της δείξω την στοργή μου. Μόνο αυτό έκανα», είχε πει πριν μερικούς μήνες στη συνέντευξή του ο 75χρονος

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε τελικά στο δικαστήριο, η χειρονομία του δεν ήταν και τόσο αθώα. «Πραγματικά άγγιξα το στήθος της για να την σοκάρω μήπως με αναγνωρίσει. Σκέφτηκα πως έτσι θα μπορούσα να την κάνω να αντιδράσει, να πει κάτι. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, μια ηλίθια ενέργεια αλλά το έκανα για να καταλάβει ότι ήμουν εκεί», ανέφερε ο Springler επιμένοντας πάντως ότι τα κίνητρά του δεν ήταν ερωτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο για σεξουαλική παρενόχληση βασίστηκε στις μαρτυρίες πολλών υπαλλήλων του οίκου ευγηρίας, που είδαν τον 75χρονο να χαϊδεύει το στήθος της πεθεράς του κάτω από την κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένη, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Η ποινή του Spingler, ο οποίος είναι ελεύθερος με εγγύηση, θα ανακοινωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: