«Πόλεμος» για τα Εξάρχεια!

Κοινοποίηση:
ImageHandler.ashx

Πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία Κολωνακίου απηύθυναν οι αναρχικοί για την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα: Την ίδια, δηλαδή, ώρα και μέρα που οι αστυνομικοί έχουν προγραμματίσει εκδήλωση- συζήτηση στην πλατεία Εξαρχείων.

Η πρώτη αντίδραση των αντιεξουσιαστών ήταν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, κάνοντας σαφές ότι θα δώσουν δυναμικό παρών για την αποτροπή της εκδήλωσης, που έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ανησυχία στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα, ωστόσο, με μια ανάρτηση στο Indymedia η αποκαλούμενη αναρχική συνομοσπονδία «καλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 6:00 στην πλατεία Κολωνακίου. Θα ακολουθήσει party/συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των θυμάτων αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Venceremos».

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί επιπλέον προβληματισμό στην αστυνομία, αφού δεν είναι σαφές αν πρόκειται για πραγματική πρόθεση να γίνει συγκέντρωση ταυτόχρονα με τα Εξάρχεια ή αν πρόκειται για «τρολάρισμα» ενόψει της συγκέντρωσης που έχουν προγραμματίσει οι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση των αστυνομικών να κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια είχε χαιρετίσει με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο, σε συνέντευξή του  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει ότι ενώ η πρώτη του αντίδραση ήταν «γιατί όχι;», στη συνέχεια εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ένταση στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: