ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!! Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν $4 δισ. το 2017 για αγορές πλοίων!!!

Κοινοποίηση:
7

«Υπάρχει μια αισιοδοξία στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Για δύο χρόνια η ζήτηση θα είναι καλή και σε αυτό συμβάλει και η μείωση των ναυπηγήσεων” επεσημαίνουν στελέχη της αγοράς.

Η αισιοδοξία αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες πλοιοκτήτες στο τέλος του 2017 να αυξάνουν το ρυθμό της αγοράς πλοίων, έχοντας επενδύσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 4,06 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 253 πλοίων.

Οι άμεσοι ανταγωνιστές των Ελλήνων είναι οι Κινέζοι οι οποίο έχουν επενδύσει 2 δισ. για την αγορά 173 πλοίων συνολικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι ξέρουν οι Σκοπιανοί; Ψάχνουν απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου στο Πακιστάν
    Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 11:05
    Πανηγυρίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

    Απογόνους των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου ψάχνουν Σκοπιανοί εθνικιστές, την ώρα που ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως επιδιώκει να αποδομήσει πλήρως το σχέδιο «αρχαιομακεδονιοποίησης» της σλαβικής πλειοψηφίας που μεθοδικά προωθούσε ο προκάτοχός του Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του ακροδεξιού mn.mk (που αναδημοσιεύει στην Ελλάδα το echedoros-a.gr) αντιπροσωπεία μελών εθνικιστικών οργανώσεων των Σκοπίων επισκέφθηκε την κοινότητα Χούνζα, όπου συναντήθηκε με το βασιλιά τους Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν και τη βασίλισσα Ράνι Ατίκα, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η πρόεδρος του λεγόμενου ιδρύματος «‘‘Μακεδονικού’’ Παγκόσμιου Συνεδρίου των Η.Π.Α.» Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του επίσης βαρύγδουπου «Παγκόσμιου Συνεδρίου της ‘‘Μακεδονίας’’» συνταξιούχος μουσικός Γκοράν Αλάσκι.
    Το 2008, ο τότε πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε υποδεχτεί με τιμές αρχηγού κράτους τον βασιλιά των Χούνζα Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν στα Σκόπια. Μεταξύ άλλων, ο φύλαρχος επιθεώρησε και άγημα Σκοπιανών που ήταν ντυμένοι αρχαίοι Μακεδόνες στρατιώτες με περικεφαλαίες από φελιζόλ. Μάλιστα, στη βασιλική οικογένεια είχε παραχωρηθεί και οικόπεδο, προκειμένου να χτίσουν το «παλάτι» τους, στη γη των «προγόνων» τους…

    Η φυλή των Χούνζα ζει στην ομώνυμη δυσπρόσιτη ορεινή κοιλάδα, σε υψόμετρο 2.438 μέτρων στο βορειοανατολικό άκρο του Πακιστάν, στην οροσειρά του Καρακορούμ, στα σύνορα με την Κίνα. Τα μέλη της φυλής ισχυρίζονται πως κατάγονται από τρεις στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατέφυγαν, μαζί με τις Περσίδες γυναίκες τους και τους Μακεδόνες στρατιώτες τους, στο απρόσιτο αυτό μέρος της Κοιλάδας των Χούνζα. «Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι πέντε στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά φυλλάδιο του Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού.

    Η φυλή σήμερα αποτελείται από περίπου 50.000 άτομα, ενώ η περιοχή -που καταλαμβάνει έκταση περίπου 8.000 τ.χλμ.- είναι ένας είδος πριγκιπάτου, ενταγμένου μέσα στο Πακιστάν από το 1974, με πολιτικό και πνευματικό ηγέτη της τον βασιλιά Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν, ο οποίος ταυτόχρονα διατελεί και εκλεγμένος αξιωματούχος του Πακιστάν, Διοικητής των βορείων επαρχιών της χώρας, με ανατολικές και ευρωπαϊκές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις.

    Η αντιπροσωπεία των εθνικιστών Σκοπιανών έφτασε στην κοιλάδα των Χούνζα, προκειμένου «να εμβαθύνει τις παραδοσιακές σχέσεις με τη ‘‘μακεδονική’’ κοινότητα του Πακιστάν, της μακεδονικής φάλαγγας του Αλεξάνδρου του Γ’ σε αυτό το μέρος του κόσμου», αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Comments are closed.