ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑ! Στηρίζει Τσίπρα ο Ιερώνυμος για το Σκοπιανό!”Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές”! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
tsipras_ierwnymos2-768x994

Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 18.01.2018, με το Σκοπιανό να είναι το… μοναδικό θέμα της ατζέντας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την προσεχή Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, ανήμερα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έχει προγραμματίσει να τελέσει Θεία λειτουργία με αφορμή το Σκοπιανό.

Επίσης είναι γνωστό πως η Εκκλησία στέκεται κατά κύριο λόγο… απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη νέα ονομασία των Σκοπίων. Συνεπώς εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η συγκεκριμένη συνάντηση είχε την δική της σημασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Εκκλησία με αφορμή αυτή τη συνάντηση, ούτως ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Κάτι που όπως φαίνεται… πέτυχε! Κι αυτό διότι τα όσα τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση «μεταφράζονται» σε μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβερνητική πολιτική. Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί η τοποθέτησή του για το επερχόμενο συλλαλητήριο…

Δείτε τις εικόνες από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΣκοπιανόΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΣκοπιανόΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σκοπιανό

Ιερώνυμος για το Σκοπιανό: «Δε χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά ομοψυχία»!

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο Αλέξης Τσίπραςεπανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ό άθλιος Ιερώνυμος ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτή η μασωνάρα στηρίζει τον ανθέλληνα Τσίπρα στο ξεπούλημα της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας.Ό Ιερώνυμος ταίζει και στεγάζει τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες αυτούς που σφάζουν χριστιανούς και καίνε Ορθόδοξες εκκλησίες.Ντροπή σου τραγόπαπα.Ξεφτύλισες την Ελληνική Εκκλησία Συριζώνυμε.

  2. χατζιλαλακη δωσε πρωτα αυτα που χρωστας και μετα να πας να κατσεις στην κολονα στο φαληρο που ακομα ειναι ορθια ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει ‘ ετσι μονο θα σου φυγει η στεναχωρια αλητες ρουφιανοι ερχεται η ωρα σας

  3. χατζιλαλακη δωσε αυτα που χρωστας και μετα αντε κατσε πανω στην κολονα στο φαληρο να σου φυγει ο θυμος ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει ‘ρουφιανοι θα ερθει η ωρα σας

  4. Μια επίκαιρη αφίσα

    Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 22:35
    http:/media/k2/items/cache/64c9d547c17ad3e21bd6ec21f76717aa_XL.jpg?t=-62169984000
    Οι γνωστοί σε όλους επαναστάτες της νέας τάξης κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες την αφίσα που βλέπετε.

    Μαζί με τα γνωστά τους συνθήματα, αρχικά περί των κακών τραπεζών και υπουργείων, της ισοπέδωσης λαών (πως όλοι είναι ίδιοι και δεν έχουν κάτι να χωρίσουν) επανέρχονται στο θέμα της Μακεδονίας, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς, οτι οι Σκοπιανοί θα πρέπει να αποκαλούνται Μακεδονία, και σαν κερασάκι στην τούρτα φιγουράρει και το γνωστό έκτρωμα “τέχνης” phylax.

    Στα μικρά γράμματα βλέπουμε, πως, σαν γνήσια πιόνια της λευκής αδελφότητας, που χρηματοδοτεί αφειδώς παρόμοιες οργανώσεις, καταφέρονται εναντίον του τριπτύχου “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” που προωθεί το αντίπαλο δέος της μαύρης αδελφότητας, αναγράφοντας χαρακτηριστικά τις λέξεις “εθνικό κορμό, ναζί, νοικοκυραίους και παπαδαριό”.

    Είναι οι “προλετάριοι που δεν έχουν πατρίδα”, όπως γράφουν στο τέλος, υπέρμαχοι της ισοπεδωτικής ομοιομορφίας που ονειρεύονται οι κινούντες τα νήματα, που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου γκρι λαού που θα υπηρετεί τον ηγέτη που ετοιμάζουν να παρουσιάσουν, ως την μόνη λύση στα παγκόσμια προβλήματα.

    Όποιος έχει μάτια βλέπει, κι αν έχει διαβάσει και λίγα πράγματα παραπάνω, καταλαβαίνει πολλά περισσότερα….

  5. «Όχι σε κάθε μορφής εθνικισμό»: Εξοργιστικές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

    Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 19:21
    /media/k2/items/cache/8bccfe0d7343a77491c80cd2ff702e1d_XL.jpg?t=-62169984000
    Σε αντιδιαδηλώσεις είναι έτοιμοι να προβούν συλλογικότητες από τον αναρχικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας ένα… πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα και γεμίζοντας την πόλη με αποκρουστικά φυλλάδια.

    Τόσο στις 20 όσο και στις 21 Ιανουαρίου, από κοινού με τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό ζήτημα, μέλη του αναρχικού χώρου θα απαντήσουν με διαδηλώσεις ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού.

    Μάλιστα η συλλογικότητα «Για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”» περιφέρει στα προκλητικά φυλλάδιά της το “σύνθημα” «Παραμένουμε Μπάσταρδοι» (!!), ενώ καλούν τον κόσμο να αποβάλλει κάθε είδους εθνική και ιστορική ταυτότητα.

    Ουσιαστικά καλούν τους Έλληνες να ΞΕΧΑΣΟΥΝ και όσοι τυχόν δεν συντάσσονται μαζί τους αποκαλούνται αυτόματα “φασίστες”.
    http:/images/AAAAAAAAALYSTRUVSTISNO.jpg
    http:/images/AAAAAAAAALLYTRVISMO.jpg
    Μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους οι συλλογικότητες του αναρχικού χώρου γράφουν στην ιστοσελίδα kinimatorama για τα “φασιστικά” συλλαλητήρια για το Σκοπιανό:

    «Θα φτάσουμε σε μια «Ώρα μηδέν» τη στιγμή που δεν θα αντιλαμβανόμαστε, πλέον, ότι τα «εθνικά μας συμφέροντα» δεν είναι δικά μας συμφέροντα, δεν πηγάζουν και δεν προορίζονται για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου, της Ελλάδας, της πΓΔΜ. Τα εθνικά συμφέροντα προσπορίζουν στο φασισμό και ντύνονται με τις σάρκες των προλετάριων, υπό την κυριαρχία του, πάντα, νικητή, κράτους – κεφαλαίου.

    Ανεξάρτητα από τι μπορεί να νομίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους ορισμένοι εκ της επιτροπής που διοργανώνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (επίσημα πρόκειται για «εθνόψυχους» που θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις από τους ανοιχτά ναζί) η κίνηση αυτή θα αποτελέσει τον λαγό για τον φασίστα δρομέα.

    Ο «αγνός πατριωτισμός» που επικαλούνται κάποιοι από τη βιτρίνα των διοργανωτών δεν είναι παρά η μεγάλη αυλή του εθνικισμού και του φασισμού. Σε μια συγκέντρωση όπου οι κρατικοί φορείς δεν θα βγουν μπροστά αφού ξέρουν πολύ καλά ότι το «εθνικό συμφέρον» (δηλαδή το δικό τους συμφέρον) εξυπηρετείται πολύ καλύτερα από τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς. Στην πραγματικότητα βασικός διοργανωτής της συγκέντρωσης της 21ης Γενάρη δεν είναι άλλος από τον φασισμό σε όλες τις εκδοχές του».

  6. Με αιχμηρά λόγια, σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου το γκρέμισμα από αγνώστους του “phylax”, του κόκκινου αγάλματος στο Παλαιό Φάληρο.

    Μέσα από τη σημερινή του εκπομπή στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τους δράστες του βανδαλισμού κρετίνους, ηλίθιους και σατανικούς μαλάκες.

    «Μόνο κρετίνους μπορεί να χαρακτηρίσει αυτούς που έριξαν το άγαλμα, αυτούς που πήγαν και το θύμιαζαν πριν. Μιλάμε για ηλίθιους και πραγματικά είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην ελληνική κοινωνία. Τρομάζει εμάς τους υπόλοιπους αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφους στέλνοντας την καλημέρα του στον γλύπτη του phylax, Κωστή Γεωργίου.

    «Βιώνει περίοδο τεράστιας στενοχώριας. Θέλω να του πω δεν αξίζει να στενοχωριέται για ηλίθιους.Έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είναι σύμβολο του σατανά ο phylax επειδή είναι κόκκινο.

    Έχετε δει πόσα από τα αγάλματα του συγκεκριμένου γλύπτη είναι κόκκινα; Το 80% είναι κόκκινα. Έχετε δει τις μορφές ζώων έξω από το μουσείο στο Πεκίνο; Λοιπόν τι είναι; Η σατανική αγελάδα;

    Ο σατανικός ακροβάτης; Σατανικοί μαλάκες μάλλον είναι. Σατανικοί μαλάκες αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικό αυτόν και μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη. Βέβαια πρέπει να τους δώσω και ένα bonus σε αυτούς τους βλάκες, σε αυτούς του.

    Κατάφεραν να κάνουν γνωστό αυτόν τον καλλιτέχνη που είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν του έχουμε δώσει την αξία που του πρέπει» είπε ο δημοσιογράφος, για να καταλήξει: «Μιλάμε δυστυχώς για μεσαίωνα».

Comments are closed.