ΠΡΑΓΜΑΤΑ που χρησιμοποιούμε και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ μετά την ημερομηνία λήξης τους!

Κοινοποίηση:
5eli3an-kai-ta-xrisimopoioume

Όλοι έχουμε πράγματα στο σπίτι που είναι αποθηκευμένα για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Φαίνονται να διαρκούν αιώνια στα μάτια μας, αλλά η πλειοψηφία τους είναι στην πραγματικότητα περιορισμένη από μια ημερομηνία λήξης, μετά την οποία τα πράγματα αυτά γίνονται άχρηστα και ίσως ακόμη και επικίνδυνα.

Δε μας πιστεύεις; Ορίστε μερικά παραδείγματα

 Μπαχαρικά – 2 χρόνια

 

Κακά νέα για όσους θέλουν να συλλέξουν σπάνια είδη μπαχαρικών! Θα πρέπει να ανανεώσετε τις προμήθειες σας μετά από 2 χρόνια, επειδή τα μπαχαρικά τείνουν να χάνουν τις ιδιότητες και τη γεύση τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Αθλητικά παπούτσια – 250 μίλια ή 6 μήνες

Όταν χρησιμοποιείτε ενεργά τα αθλητικά παπούτσια, το σύστημα απορρόφησης κραδασμών, τα πέλματα και οι πάτοι φθείρονται γρήγορα. Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να αλλάζονται κάθε 250 μίλια και τα παπούτσια για άλλες αθλητικές δραστηριότητες μετά από 6 μήνες κανονικής χρήσης.

Σακουλάκια τσαγιού – 6 μήνες

 

Ακόμα και σε κλειστές και αεροστεγείς συσκευασίες, τα σακουλάκια τσαγιού δεν είναι πλέον κατάλληλα για κατανάλωση μετά από 6 μήνες λόγω της ικανότητας των φύλλων του τσαγιού να πραγματοποιούν ζύμωση.

 Γυαλιά ηλίου – 2 χρόνια

Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν αρνητική επίδραση στους φακούς. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι φακοί επιτρέπουν να περάσουν οι περισσότερες ακτίνες. Η ακριβής διάρκεια ζωής καθορίζεται από κάθε επιμέρους κατασκευαστή, αλλά συνιστάται να αλλάζετε τα γυαλιά ηλίου σας κάθε δύο χρόνια.

 Οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα – 1 έτος και 3 μήνες

Μια οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζεται κάθε 3 μήνες, ώστε να μην μετατραπεί σε εστία βακτηρίων. Η οδοντόκρεμα πρέπει να φυλάσσεται για ένα χρόνο μετά το άνοιγμά της. Επομένως, εάν έχετε ένα μικρό σωληνάριο ταξιδιού, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του.

Πετσέτες – 3 χρόνια

Εκτός από το γεγονός ότι οι υγρές πετσέτες είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων, το συχνό πλύσιμο απλώς φθείρει το ύφασμα. Το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες κάνει κάτι τέτοιο να συμβεί ακόμα πιο γρήγορα. Συνιστάται να αλλάζετε πετσέτες κάθε 3 χρόνια.

Χτένες και βούρτσες – 1 έτος

 

Η διάρκεια ζωής της μέσης χτένας ή βούρτσας είναι μόνο ένα έτος, ακόμα και αν την καθαρίζετε και την πλένετε τακτικά. Μετά από αυτή την περίοδο μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα και προβλήματα με τα μαλλιά.

Πηγή: rise.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σωπατε ρε λινατσες
    Ακου παπουτσα καθε εξι μηνες και γυαλια ηλιου καθε δυο χρονια και πετσετες καθε τρια χρονια..
    Εγω εχω τα βαφτιστικα μου ακομα και την παλευω μια χαρα
    Ολοι ζαμπλουτοι εισαστε λινατσοβιοι;

Comments are closed.