«Πνίγεται» από λαθραίους η Λέσβος! 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες!

Κοινοποίηση:
metanastes-570

Την έντονη αντίδραση του «στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την ελληνική μεθόριο, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας» εκφράζει με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Και τούτο, δεδομένου του ότι στο νησί σήμερα και συγκεκριμένα στην πόλη της Μυτιλήνης, με πληθυσμό περί τις 30.000 κατοίκους, σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες δομές, ζουν επίσημα περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες και (παράνομοι) μετανάστες.

Στο σύνολο τους έχουν εγκλωβιστεί λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και αναμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει. Ας σημειωθεί, ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυξάνεται διαρκώς, και μάλιστα διπλασιάσθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών προς το νησί.

Όπως αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου: «- Διαπιστώνοντας την παντελή απουσία πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση της αποσυμφόρησης της Λέσβου, όπως πασιφανέστατα προκύπτει και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε η διαχείριση των προσφυγικών ροών

– Βλέποντας με αγανάκτηση τον στυγνό – πλέον – εκβιασμό που υφίσταται η τοπική κοινωνία μέσα από την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και γενικότερα της κυβέρνησης

– Θεωρώντας αντισυνταγματικό και σαφέστατα αναποτελεσματικό το μέτρο του γεωγραφικού περιορισμού, το οποίο μετατοπίζει όλο το βάρος διαχείρισης του προβλήματος στα νησιά, καθιστώντας κατ’ ουσίαν τους συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας

– Έχοντας χρέος να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή στην ακριτική και κατά συνέπεια κρίσιμης εθνικής σημασίας περιοχή της Λέσβου

– Επιδιώκοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και αρνούμενοι να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.».

Βάσει των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
«- Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές και τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ,ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ 15000 ΑΚΟΜΗ, ΤΟΤΕ
    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ …ΒΛΑΚΕΙΑΣ

  2. Ποιοι μετανάστες ρε; Ποιους πρόσφυγες; Ο ΟΗΕ λέει ότι πρόσφυγας είσαι μέχρι την ΠΡΩΤΗ χώρα που δεν είναι σε κατάσταση εμπόλεμη. ‘Αρα, μέχρι την τουρκία ήταν πρόσφυγες. Αφού και έφυγαν από την τουρκία είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΙ τους! ΕΠΙΣΗΣ: οι μετανάστες φίλε μου μπαίνουν από την πόρτα και όχι από το παράθυρο. Για να ξέρουμε και τι λέμε κάποτε.

Comments are closed.