ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Θα γεμίσει το αστυνομικό δελτίο με «κόκκινες» ιστορίες!!!

Κοινοποίηση:
πλεισ

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στα τέλη του Σεπτεμβρίου και θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο. Ώστε η κυβέρνηση, να αποφεύγει πλέον την αρνητική δημοσιοποίηση των γεγονότων που συμβαίνουν στα δικαστήρια τώρα.

Συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και με διευρυμένο ωράριο από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ή εναλλακτικά από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Σε πρώτη φάση θα βγουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα έως το τέλος του έτους, δηλαδή 1.250 ακίνητα κάθε μήνα, περίπου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται από πλειστηριασμό, μέχρι τα τέλη του 2017, για όσους δανειολήπτες είναι ενταγμένοι στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη).

Στη νέα διαδικασία θα πρέπει εντός 15 ημερών απ” την κατάσχεση να δρομολογείται ο πλειστηριασμός και μόλις 5 ημέρες μετά απ” αυτόν θα πρέπει με κάθε τυπικότητα να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή. Αυτό στην περίπτωση που πρόκειται για κινητό περιουσιακό στοιχείο. Εάν πάλι πρόκειται για ακίνητο τότε η προθεσμία αυξάνεται στις 12 ημέρες.

Με βάση τη σχετική διαδικασία κάθε υποψήφιος πλειοδότης θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό, αφού έχει καταβάλει την εγγύηση (ίση προς το ένα τρίτο της τιμής της πρώτης προσφοράς), αλλά και το τέλος χρήσης των συστημάτων. Η κυριότητα των συστημάτων, η διοίκηση και η διαχείριση θα ανήκουν στους κατά τόπους αρμόδιους συμβολαιογραφικούς συλλόγους.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα είναι ανοικτού τύπου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Και μπορεί με αυτό τον τρόπο οι συμβολαιογράφοι να γλυτώσουν τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίων τους, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει στην συνέχεια να «πετάξει» έξω από το σπίτι του τον ιδιοκτήτη που είχε την ατυχία να δανειστεί από τράπεζα και να μην προβλέψει την κρίση και το μνημόνιο, που είχε σαν συνέπεια να χάσει την δουλειά του ή να συρρικνωθεί το εισόδημα του ώστε τελικά να καταστεί αδύναμος στην εξυπηρέτηση της οφειλής του. Πρόσφατα, στην Κρήτη ξένο fund που πήγε να κατασχέσει κατάστημα, ζήτησε την συνδρομή ολόκληρης διμοιρίας των ΜΑΤ.

Πηγές όμως από την αστυνομία λένε, ότι στο εξής η κατάσταση θα γίνει ζοφερή και πιστεύουν ότι το αστυνομικό δελτίο θα μονοπωλείτε πλέον από ιστορίες δικαιολογημένης οργής και αντίστασης όλων όσων θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να τους κατασχέσουν το σπίτι ή το μαγαζί τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: