Πέθανε η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που απολύθηκε από το καθεστώς Σαμαρά επειδή… έπιασε τον γιο του να αντιγράφει!

Κοινοποίηση:
fofh-800x500_c

Μια θαρραλέα, δυνατή φωνή σίγησε. Η αγωνίστρια, αγαπημένη συνάδελφος Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, γνωστή για τη μάχη που έδωσε μετά την εκδικητική της απόλυση από το καθεστώς Σαμαρά στο Κολλέγιο, έφυγε από τη ζωή.

Η Φώφη ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαίρετη εκπαιδευτικός. Δίδαξε επί 21 χρόνια φυσικές επιστήμες στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου εκδιώχθηκε, επειδή είχε το «θράσος» να πράξει το λειτούργημά της και να κάνει παρατήρηση σε μαθητή του οποίου ο γονιός ήταν τόσο «ισχυρός», ώστε όχι μόνο να απαιτήσει να απολυθεί, αλλά να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της ως άλλοθι για να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδια τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Η Φώφη δεν φοβήθηκε. Μπορεί ο αγώνας να ήταν άνισος, μπορεί το διορισμένο ΚΥΣΔΕ να επέτρεψε την απόλυσή της «ελλείψει αρκετών στοιχείων», μπορεί να επιστρατεύτηκε ένα πανίσχυρο και καλοπληρωμένο επιτελείο δικηγόρων με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό Γ. Λεβέντη για να τη στείλει σπίτι της και να τη φιμώσει, όμως δεν λύγισε ούτε δευτερόλεπτο. Έχοντας στο πλευρό της τη δικηγόρο Κάτια Λαϊνά και την Ομοσπονδία έδωσε μια δύσκολη και γενναία μάχη, κόντρα όχι σε ένα σχολείο, αλλά σε ένα ολόκληρο κατεστημένο. Ένα πολιτικό/επιχειρηματικό κατεστημένο που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι είλωτες, χωρίς φωνή, που πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τη μοίρα τους.

Η Φώφη μπορεί να απολύθηκε, το σκανδαλώδες της απόλυσής της όμως (που έκρυψαν καλά τα συστημικά ΜΜΕ για να προστατέψουν την τότε πολιτική εξουσία) έκανε το γύρο του διαδικτύου και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του κλάδου μας. Ο αγώνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 είχε σκοτεινές στάσεις (την ψήφιση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου με τις ελεύθερες απολύσεις, για να φιμωθεί η κάθε Μπουλούτα στο μέλλον), όμως δικαιώθηκε τον Αύγουστο του 2016 με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 (Νόμου Φίλη). Η Φώφη ήταν εκεί, στη Βουλή και μετά στα γραφεία μας, και πανηγύρισε μαζί μας, αν και πλέον ήταν διορισμένη αναπληρώτρια στο Δημόσιο. Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η νίκη αυτή οφείλεται στον αγώνα της, έναν αγώνα που ευτυχώς δεν πήγε χαμένος.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη μας. Θα αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας συνάδελφο και φίλη Φώφη τη Δευτέρα στις 14:30 στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού επειδή… έκανε παρατήρηση στον γιο του πρωθυπουργού! 

Πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά επίθεση του Κολλεγίου Αθηνών, όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαµαράς, κατά της εκπαιδευτικού που έπιασε το γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει και απολύθηκε!

Με προκλητικές εκφράσεις, οι οποίες παραπέµπουν σε άλλες εποχές, αλλά και έπαρση, ίδιον των αδελφών Σαµαρά (Αντώνη και Αλέξανδρου), αντιµετώπισαν την περασµένη ∆ευτέρα -εντός δικαστικής αίθουσας!- οι νοµικοί σύµβουλοι του Κολλεγίου Αθηνών την καθηγήτρια που αποπέµφθηκε από το σχολείο επειδή έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

Ατάκες όπως «αφήστε τα αυτά» και «πέρασαν οι εποχές που ξέρατε», οι οποίες εξαπολύθηκαν κατά του µάρτυρα της καθηγήτριας, Ευφροσύνης Μπουλούτα, από τους δικηγόρους των Σαµαράδων (σσ: που προφανώς έδωσαν την κατεύθυνση της υπερασπιστικής γραµµής του Κολλεγίου) αποδεικνύουν για µια ακόµη φορά το «µαύρο» στη ∆ηµοκρατία!

«ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ»

Τα παραπάνω απίστευτα, που ξεσήκωσαν ακροατήριο και δικαστή, διαδραµατίστηκαν την περασµένη ∆ευτέρα -ανήµερα της επετείου του Πολυτεχνείου- κατά την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η πλευρά της καθηγήτριας για την ανάκληση της άδικης απόλυσής της. Ενώ, αρχικά, η δυναµική δικηγόρος της κυρίας Μπουλούτα, Κάτια Λαϊνά, κατάφερε -µε σθένος- να πείσει την έδρα για την ανάγκη επανάληψης της δίκης (σσ: η πρώτη είχε γίνει στις 22 Απριλίου 2013 και Το ΧΩΝΙ είχε αποκαλύψει όλες τις λεπτοµέρειες), απέναντι στην απαίτηση των επτά (παρακαλώ!) κορυφαίων δικηγόρων του Κολλεγίου να ολοκληρωθεί η διαδικασία µε κατάθεση φακέλων από τις δύο πλευρές, οι… κορυφαίοι ξεσπάθωσαν.

Με «µπροστάρη» τον κ. Γιώργο Λεβέντη συνεπικουρούµενο και από συνεργάτες δικηγορικού γραφείου που συνεργάζεται µε το Μέγαρο Μαξίµου (σσ: µε αυτούς τα έχει βάλει η καθηγήτρια), έβαλαν κατά πάντων και κυρίως κατά του Μιχάλη Κουρουτού, προέδρου της Οµοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και µάρτυρα της κυρίας Μπουλούτα.

Η αίθουσα έζησε τα απίστευτα όταν ο µάρτυρας, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εκµυστηρεύτηκε η καθηγήτρια την «αντιγραφή» του πρωθυπουργικού υιού (τρεις µέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012) και ο οποίος την απέτρεψε από οποιαδήποτε κίνηση ώστε να µην δηµιουργηθεί πολιτικό ζήτηµα, άρχισε την εξιστόριση των γεγονότων! Ο νοµικός του Κολλεγίου τον χαρακτήρισε «αναξιόπιστο ως µάρτυρα», φτάνοντας στο σηµείο να του πει: «Αφήστε τα αυτά, πέρασαν οι εποχές που ξέρατε»!

Τότε έγινε ο κακός χαµός… Η δικηγόρος Κάτια Λαϊνά, που δεν το βάζει κάτω και παλεύει στο πλευρό της καθηγήτριας χωρίς φόβο, για πάνω από δύο χρόνια, αντέδρασε εντονότατα, τονίζοντας στο δικηγόρο πως «λυπάµαι πολύ που σας είχα καθηγητή, η συµπεριφορά σας παραπέµπει σε άλλες εποχές». Εκτός από την ίδια, µάλιστα, στην «απίστευτη» και απρόκλητη επίθεση του γνωστού δικηγόρου αντέδρασε κι άλλος νοµικός, ο οποίος περίµενε να εκδικαστεί δική του υπόθεση!

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή ποιος είναι, είπε µε νόηµα πως «είµαι ένας απλός πολίτης, που αντιδρώ σε αυτά που γίνονται και ακούω»… Η επίθεση στον Κουρουτό συνεχίστηκε για ώρα, ενώ συνεργάτες του τόνιζαν πως «αν µπορούσαν να τον ξεσκίσουν, θα τον ξέσκιζαν»!Αλλωστε, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, µε τις πυκνές και καίριες παρεµβάσεις και αποκαλύψεις του έχει χαλάσει -πολλάκις- τα καταστροφικά σχέδια σχολαρχών και κυβέρνησης στην εκπαίδευση.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ!

Csamagor23lipboard01

Κατά την εκδίκαση της «κόντρας» Μπουλούτα – Κολλεγίου, ήρθαν στο φως κι άλλες απαράδεκτες πρακτικές του συστήµατος σχολαρχών – Πολιτείας. Οπως αποκαλύπτει  Το ΧΩΝΙ, προϊσταµένη της διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που δεν είχε πειστεί για τους λόγους απόλυσης της καθηγήτριας και είχε ζητήσει επιπλέον έλεγχο για την καταχρηστικότητα της απόφασης του Κολλεγίου, υποβαθµίστηκε εν µία νυκτί από προϊσταµένη σε απλή υπάλληλο, «στα υπόγεια του υπουργείου», όπως είπε και ο Μιχάλης Κουρουτός!

Clips3sbssossard03
Είχαν «πειράξει» το γραπτό για να πάρει 17 ο Σαµαράς τζούνιορ!

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η πλευρά της καθηγήτριας προσκόµισε και το επίµαχο γραπτό του υιού Σαµαρά, στο οποίο ήταν σηµειωµένες -µε άλλο γραφικό χαρακτήρα και κάτω από τη σηµείωση της Μπουλούτα για την αντιγραφή- επιπλέον απαντήσεις, ώστε ο µαθητής να πάρει τελικά 17! Η απίστευτη αυτή εξέλιξη προξένησε το έντονο ενδιαφέρον και του δικαστή, ο οποίος στράφηκε προς την πλευρά του Κολλεγίου.

Οι νοµικοί του τελευταίου αντί να τα… µαζέψουν και φύγουν, ισχυρίστηκαν πως αυτή η -από τρίτον- «παρέµβαση» αποτελεί απόδειξη ότι η καθηγήτρια δεν απελύθη για την αντιγραφή!

 toxwni.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ο Σαμαράς δεν είναι ο αλήτης πολιτικός, που με εκφράσεις λεμενεργάτη έδινε διαταγές στον δούλο του στη δικαιοσύνη Ντογιάκο να κλείσει αμέσως φυλακή τους τρεις υπόδικους βουλευτές της ΧΑ; Πάλι ο ίδιος αλήτης έδρασε με άλλους δούλους του-προσκυνημένους στην εκπαίδευση, για να απολύσουν την ηρωίδα εκπαιδευτικό! ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ!

  2. Ο Σαμαρας ειναι ενα καθαρμα και βρωμιαρης ανθρωπος, και το εχει δειξει πολλες φορες στη ζωη του. Απο το 93 με το Μητσοτακη, μεχρι τις μερες μας με τη διωξη της Χρυσης Αυγης και την παρεμβαση στη Δικαιοσυνη, εως και το περιστατικο με την καθηγητρια. Τα λεφτα του Αλαφουζου (Σωκρατη) και του Χριστοφορακου, δεν τα εχει φαει ακομα….

  3. ετσι ειναι ολοι τους δηθεν σπουδαγμενοι αλλα κουμπουρες ετσι και ο γιος του βλαμενου σπουδαζει αντιγραφοντας ουστ λαμογια

Comments are closed.