ΕΝΤΑΣΗ και επεισόδια από τη συμπλοκή ΡΟΜΑ- Αστυνομικών έξω από το δικαστήριο Ναυπλίου- Δυο τραυματίες!

Κοινοποίηση:
6699

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδα Ρομά και αστυνομικούς. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ένας νεαρός Ρομά συνελήφθη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος δυο Ρομά. Ομόφυλοί τους που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο αντέδρασαν.

Στο Εφετείο Ναυπλίου δικάζονταν, το πρωί της Μ. Δευτέρας, ένας άνδρας και μια γυναίκα Ρομά, που ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενοι, για υπόθεση ληστείας. Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράστασή τους.

Το δικαστήριο,σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και στον άνδρα ποινή φυλάκισης έξι ετών. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τη γυναίκα Ρομά από την έξοδο του Πρωτοδικείου και την πήραν με περιπολικό για τα κρατητήρια.

Βλέποντάς αυτό ένας νεαρός Ρομά άρχισε να χτυπά κλωτσιές ένα άλλο αυτοκίνητο της αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου. Ταυτόχρονα τον πλησίασε ένας αστυνομικός της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας), για να τον απομακρύνει και τότε περίπου 30 άτομα του επιτέθηκαν και κυριολεκτικά τον ποδοπάτησαν.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και συνελήφθη ο νεαρός που ξεκίνησε το επεισόδιο.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται αργότερα να πάρουν εξιτήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι “ΓΥΦΤΟΙ” έγιναν “ΡΟΜΑ” και η “νομιμότητα”, “κάνω ότι γουστάρω”…

Comments are closed.