ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΑΒΑΝΙ!! Οι κλάδοι της οικονομίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση εργαζομένων…Η Αττική κρατάει τα ηνία!

Κοινοποίηση:
1

Οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου 2018 αναμένονται δυνατές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Σύμφωνα με την έρευνα το 26% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 5% αναμένει μείωση ενώ το 65% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Οι προοπτικές είναι θετικές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, τόσο στις περιφέρειες όσο και σε όλες τις κατηγορίες μεγέθους οργανισμών.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το Β’ τρίμηνο του 2018.

Η ισχυρότερη αγορά εργασίας προβλέπεται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +22%. Παράλληλα, αναμένεται σταθερός ρυθμός προσλήψεων σε πέντε τομείς, με προοπτικές της τάξης του +16% στους τομείς της γεωργίας, των Χρηματοοικονομικών & Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Μεταφορών & Επικοινωνιών, και του Εμπορίου (Λιανική & Χονδρική).

Αξιόλογες αυξήσεις ανθρώπινου δυναμικού αναμένονται και στον τομέα των Κατασκευών, με προοπτικές της τάξης του +15%, καθώς και στον τομέα του Τουρισμού όπου οι εργοδότες καταγράφουν προοπτικές της τάξης του +12%.

Πιο αισιόδοξοι στην Αττική

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν αξιόλογη αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το Β’ τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές Απασχόλησης, της τάξης του +14%, ενώ οι προοπτικές στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +17%.

Τα ηνία έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις

Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων αναμένονται από τους εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +23%. Οι εργοδότες στις μικρές επιχειρήσεις προβλέπουν σταθερή αύξηση του αριθμού απασχολουμένων, με της τάξης του +16%, ενώ οι προοπτικές σύμφωνα με τους εργοδότες στις μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι της τάξης του +14% και +13%, αντίστοιχα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: