ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: «ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑ ΓΙΑΤΙ…»

Κοινοποίηση:
mmm-620x330

O ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος είχε δολοφονηθεί με 21 μαχαιριές στις 3 Ιουνίου 2008 στο σπίτι του στο Παγκράτι…

Το κείμενο που ακολουθεί και περιγράφει όλα τα γεγονότα από την στιγερή δολοφονία του ηθοποιού, είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

«Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα» εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Η είδηση μεταδίδεται αστραπιαία και αναστατώνει τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, ο ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης, έχει βρεθεί κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι.

Τετάρτη 7.40 το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008. Μετεώρων 14 στο Παγκράτι {…} Οι περισσότεροι γείτονες είναι σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν και κυρίως οι ένοικοι της πολυκατοικίας και ο ψιλικατζής από τον οποίο αγόραζε τσιγάρα ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Ακόμα πιο σοκαρισμένη ήταν η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, η οποία είχε πάει λίγο μετά τις 7 το πρωί στο σπίτι για να δουλέψει, όπως έκανε κάθε φορά και είχε βρει τον ηθοποιό σφαγμένο και πνιγμένο στα αίματα- ένα αποτρόπαιο θέαμα. Αργότερα και αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της εγκληματολογικής υπηρεσίας, ανέβηκα κι εγώ στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο ηθοποιός από παλιά, γύρω στα 15 χρόνια.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, κόσμος μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του ηθοποιού Ο 56χρονος ηθοποιός ήταν πεσμένος στο σαλόνι ολόγυμνος και κατασφαγμένος. Έφερε τραύματα από μαχαίρι, στον λαιμό τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, που είχε εξετάσει νωρίτερα το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε επιπλέον και αμυντικά τραύματα στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα είχε παλέψει με τον δράστη, χωρίς όμως να καταφέρει να του ξεφύγει.

Στην ιατροδικαστική έκθεσή του, ο Φ. Κουτσάφτης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση.

Διαπιστώθηκε:
1. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία κοκαΐνης και μεταβολιτών της

2. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία αναλγητικού φαρμάκου

3. Στα ούρα η παρουσία αντικαταθλιπτικού φαρμάκου καθώς και αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα

4. Στα ούρα η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού της κάνναβης.

Και καταλήγει: «Αιτία θανάτου πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα».

Τα ευρήματα των ερευνών

Τα ευρήματα της εγκληματολογικής υπηρεσίας ήταν αρκετά και ενδιαφέροντα. Ειδικότερα, το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης βρέθηκε στο συρτάρι της κουζίνας πλυμένο, σκουπισμένο και με στραβωμένη τη λάμα. Αυτό το μαχαίρι αποτελούσε τεμάχιο, ενός σετ όμοιων μαχαιριών μέσα σε ξύλινη βάση, που ήταν τοποθετημένη στον πάγκο του νεροχύτη.

Από τη διερεύνηση των χώρων παρατηρήθηκαν αιματηρά πελματικά αποτυπώματα γυμνού ποδιού στον χώρο, από το σημείο όπου βρέθηκε πεσμένος ο ηθοποιός, έως και το μπάνιο. Επίσης εντοπίστηκαν ίχνη αίματος στην κουρτίνα της μπανιέρας, στον νιπτήρα, και σε μια πετσέτα, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε επιχειρήσει να πλύνει και να σκουπίσει τα αποτυπώματα του.

Είχαν ερευνηθεί όλοι οι χώροι, πράγμα που προκύπτει από τα συρτάρια και από τα αντικείμενα στα ράφια και τις ντουλάπες που ήταν πεσμένα στο πάτωμα. Έλειπαν το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού και οι δύο υπολογιστές του, όπως είπε στους αστυνομικούς η οικιακή βοηθός, που γνώριζε πολύ καλά τα αντικείμενα που υπήρχαν στο διαμέρισμα.

Ο ηθοποιός δέχτηκε 21 μαχαιριές Κατά την έρευνα βρέθηκαν ακόμα και διάφορες ποσότητες λευκής και καφέ σκόνης, καθώς και ποσότητα φυτική ουσίας, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν επρόκειτο για ναρκωτικές ουσίες. Ως προς την είσοδο του διαμερίσματος, διαπιστώθηκε ότι αυτή ήταν παραβιασμένη όχι απ’ έξω, αλλά από μέσα, πράγμα που καταδεικνύει ότι δράστης και θύμα είχαν εισέλθει μαζί ή είχαν ραντεβού στο σπίτι του ηθοποιού.

Διερευνήθηκε επίσης το αυτοκίνητο του Σεργιανόπουλου, ένα Audi, καθώς επίσης και το σκάφος του με το όνομα «ΠΕΤΡΟΣ- ΕΛΕΝΑ», όπου ανάμεσα στα άλλα βρέθηκαν και υπολείμματα ουσιών που στάλθηκαν για εξέταση. Ζητήθηκε και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του για να διαπιστωθεί με ποιον ή με ποιους είχε συνομιλήσει τις τελευταίες ώρες. Με αυτά τα δεδομένα οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών άρχισαν εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας.

Δεκάδες άτομα κλήθηκαν στην ασφάλεια και εξετάστηκαν, τα περισσότερα από αυτά αλλοδαποί. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Σεργιανόπουλος ήταν χρήστης ναρκωτικών και συνήθιζε να συνάπτει εφήμερες σχέσεις με αλλοδαπούς άντρες τους οποίους γνώριζε τυχαία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και τους προσκαλούσε σπίτι του για συνευρέσεις.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος και η ομολογία του δράστη Οι μέρες και οι εβδομάδες περνούσαν χωρίς οι εκτεταμένες έρευνες της ασφάλειας στις πλατείες της Αθήνας, όπου βρίσκονται τα στέκια των ατόμων που διατίθενται για εφήμερες φιλίες, να φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Όλοι λέγαμε τότε, ότι κι αυτό το έγκλημα θα έμενε ανεξιχνίαστο σαν του μακαρίτη του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, επειδή από το σπίτι του συμπαθέστατου ηθοποιού περνούσαν αρκετοί εφήμεροι φίλοι. Διαψευσθήκαμε τελικά.

Πενήντα μια ημέρες μετά τη δολοφονία η ασφάλεια κατόρθωσε να εξιχνιάσει το έγκλημα και να συλλάβει το δράστη. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για τον Ντέιβιντ Μουρτικνέλι 30 χρόνων, ο οποίος έμενε παράνομα στη χώρα μας. Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτικνέλι.

Τα στοιχεία, οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψη του δράστη

Η σύλληψή του έγινε από μία από τις ομάδες που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε διάφορες της Αθήνας. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ανάφης. Στην ασφάλεια όπου οδηγήθηκε και μπροστά στα στοιχεία που προέκυψαν, δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί τις πράξεις του. Ομολόγησε ότι αυτός είχε σκοτώσει τον Σεργιανόπουλο, επειδή ο ηθοποιός του ζήτησε στο κρεβάτι να έχει παθητικό ρόλο. Εδώ είναι ανάγκη να επισημάνω, ότι αυτόν τον ισχυρισμό τον έχω συναντήσει πολλές φορές σε αυτού του είδους τα εγκλήματα.

Η περιγραφή του εγκλήματος

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο Γεωργιανός είπε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2008, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας με σκοπό να πάει στο Πέραμα, όπου δούλευε, συναντήθηκε με τον Σεργιανόπουλο, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητό του. Αφού μπήκαν μέσα, ο ηθοποιός του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του και να κάνουν εκεί χρήση κοκαΐνης με την ησυχία τους, πράγμα που δέχτηκε ο Μουρτικνέλι.

Ο Σεργιανόπουλος, του είπε μάλιστα ότι θα καλούσαν και κοπέλες και θα περνούσαν πολύ καλά όλοι μαζί. Από την πλατεία Βικτωρίας τράβηξαν για το Παγκράτι, όπου έμενε ο Σεργιανόπουλος. Η καριέρα του ηθοποιού είχε εκτοξευτεί με τη σειρά Δυο Ξένοι, όπου ενσάρκωσε τον Κων/νο Μαρκορά Καθ’ οδόν ο ηθοποιός αγόρασε μπίρες και τσιγάρα γιατί, όπως είπε στον Μουρτικνέλι του είχαν τελειώσει. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα κάθισαν στο καθιστικό και έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια πέρασαν στο σαλόνι και όπως είχε πει ο ηθοποιός, επρόκειτο να έλθουν από ώρα σε ώρα και οι κοπέλες. Ενώ περίμεναν τις κοπέλες ξεντύθηκαν και έμειναν με τα εσώρουχα τους για να συνευρεθούν ερωτικά. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του στην ασφάλεια ο 30χρονος δράστης η σκηνή του φόνου έγινε ως εξής:

«Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος την «πράξη». Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όταν σωριάστηκε κάτω, κατευθύνθηκα προς το μπάνιο για να πλυθώ επειδή είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα το μαχαίρι και το τοποθέτησα στο συρτάρι της κουζίνας».

Το κατά πόσο έχουν βάση οι ισχυρισμοί του δράστη για το παθητικό, αυτό κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει δεδομένου ότι δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Ο δράστης είπε επίσης ότι πριν φύγει από το διαμέρισμα ερεύνησε όλους τους εσωτερικούς χώρους για να θεωρήσει η αστυνομία ότι είχε γίνει ληστεία και να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Παραδέχτηκε ότι φεύγοντας είχε πάρει 100 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος, δύο φορητούς υπολογιστές, το κινητό του ηθοποιού και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου του. Οι δύο υπολογιστές βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου, ενώ για το κινητό ισχυρίστηκε ότι το είχε πουλήσει σε άγνωστο άτομο.

9Για τα κλειδιά είπε, ότι τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων φεύγοντας και στο σπίτι του πήγε τελικά με ταξί. Με τη δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια ο δράστης παραπέμφθηκε στην εισαγγελία, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1952…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

 1. Δεστε καλα τη μουρη του γεωργιανου δολοφονου….δεν σας θυμιζει πολυ εντονα κατι ρωσοποντιακες σκατοφατσες που μας ηρθαν εδω την δεκαετια του ’90 και που ειναι η αιτια που εχει ανεβει η εγκληματικοτητα στα υψη στις περιοχες οπου εγκατασταθηκαν???… και μας ηρθαν εδω με τι δικαιολογια οτι δηθεν ειναι ποντιοι απο την ρωσια……Οχι δεστε και πεστε………..Και μετα βγαλτε συμπερασματα για το τι κουμασια μας ηρθαν και το τι ψεμματα εχουμε φαει στη μουρη ωστε να δεχτουμε ολα τα σκατα απο την ανατολη…..

 2. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΛΟΤΕΣ
  ΟΥΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕKΤΟΞΕΥΤΙΚΕ
  ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥμουνιΣΤΗΣ
  ΤΟ ΔΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

 3. Δεν φτανει που τον επαιρνε και τον εδινε γενικοτερα….δεν φτανει ολο αυτο το προσωπικο του ξεφτιλικι….αλλα ολο αυτο το εψαχνε και το ζηταγε καθε βραδυ απο αλλοδαπα σκουπιδια….Μετα σαν κυριος θα πηγαινε στην οικογενεια του και θα φιλαγε τα ανιψακια του σαν καλος θειος που ειναι…..Και θα επαιρνε αγκαλια και την μανουλα του…ενω το προηγουμενο βραδυ επαιρνε π&^%πες….Παντως, Οταν βλεπετε ειδικα αντρες να υπερασπιζουν με παθος την εισοδο στη χωρα ολων αυτων των αποβλητων εξ ανατολης…ο λογος ειναι ενας και μοναδικος….Ειναι γιατι ξερουν πολυ καλα οτι αυτοι οι τυποι απο αυτες τις χωρες ξερουν να παιζουν πολυ καλα το «παιχνιδι μακρια γαιδουρα» ….Και αυτο το γνωριζουν πολυ καλα οι ντοπιοι πουστρες….για αυτο και τους καλοδεχονται και ειναι τοσο ανοιχτομυαλοι στα ανοιχτα συνορα….Δυστυχως ξερω πολυ καλα τι λεω….Και οταν βλεπετε αντρες που ειναι αριστεροι και το υπερασπιζουν με παθος ολο αυτο το αριστερολικι, τοτε μια συμβουλη μονο μπορω να σας δωσω….απο μακρια και τοιχο τοιχο….Τελικα δυστυχως ,Δεν ειναι μονο φημη ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!

 4. Όσο αποθεώθηκε εν ζωή από μεγάλη μερίδα του κόσμου,άλλο τόσο εξίσου απαξιώθηκε και περιφρονήθηκε με τον θάνατό του…τελικά,δεν είναι πάντα ό,τι φαίνεται σ’αυτή τη ζωή…

 5. Ο Ηλιόπουλος είχε παίξει ως κομπάρσος στη σειρά 2 ξένοι, με την οποία έγινε γνωστό το θύμα και την οποία σκηνοθετούσε επίσης ομοφυλόφιλος. Ας ξεκινήσουμε από το πως πέρασε το casting…

 6. Ευκατάστατος ομοφυλόφιλος πρεζάκιας εσφαγιάσθη από τον εγκληματία αλλοδαπό επιβήτορά του.

  1. ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ Η ΠΑΠΑ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ΤΟΥΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΚΑΙ Υ.Σ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΤΑ »ΓΥΦΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΒΙΤΣΙΟ, ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ!

 7. Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι μετά την σύλληψη του και αφού έδωσε ονόματα που δεν έπρεπε να δώσει βρέθηκε σε αυτή τη πολύ προσβλητική κατάσταση για παραδειγματισμό στους επόμενους.βρωμα και δυσωδία

 8. Και οι δικαστές φυσικά δεν πίστεψαν αυτή την κουραδα και και ούτε ούτε Κανείς δεν θα το πιστέψει ποτέ είναι είναι ση διαιυμπεριφορά που έχουν οι αθίγγανοι από τις ίδιες περιοχές για ψύλλου πήδημα δε σέβονται τίποτα εκεί που κλέβουν χέζουν κιόλας σιχσμενοι από όλη την κοινωνία βρωμογυφτοι. Ψοφο.

 9. ασχημη πουσταρα χωριατισσα κολοβλαχα του κερατα …για πρτυ της… χεστηκα τι κανει στον κολο της ,,αλλα να κανει τον αντρα τον αγριοπο και αξυριστο με κεινη την πουτανα την ξανθια ,(δεν ξερω ουτε με νιαζει τονοματης ),,65 ετων σκατογρια να ν=κανει την μπεμπα και να κολοτριβονται τις ωρες που εβλεπαν παιδια tv δεν μου αρεσε καθολου ,,,ουτε οταν τον επιασαν με 30 κιλα κοκα ,και την εκανε αβαβαου ….σαν την γνωστη χασισεμπορισσα ,κορη γνωστου λαλιστατου δημοσιογραφου

 10. όλοι ανώμαλοι συριζέοι ισλαμολάγνοι, κοπρολάγνοι και καροτολάγνοι…

 11. ολοι οι διασημοι πουστηδες εχουν και καποια τακτ,,,εχουν τα τεκνα τους ή βγαινουν σε ρολους ο αντρας ,,ο ηρακλης ,,Αυτη εδω ψαρευοταν σε πλατειες με βρωμερους ανωμαλους και οχι με αγορια του συναφιου ….ταθελε και ταπαθε ο κολος του

 12. Ας πρόσεχε. Άμα έδινε τον κωλο του δεξιά και αριστερά το μοιραίο θα ερχόταν.

 13. Δείτε την φάτσα αυτού που τον σκότωσε. Δείτε φάτσα σαν τι σας μοιάζει αυτό το τύπος τον σκότωσε

Leave a Response