Οι τρεις ερωτήσεις που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει

Κοινοποίηση:
balck_jole

Μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολες όσο η… κλασσική ερώτηση «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», ωστόσο οι τρεις αυτές ερωτήσεις, όσες φορές κι αν έχουν τεθεί σε επιστήμονες, παρέμειναν ουσιαστικά αναπάντητες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επιστήμη, μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον τρόπο να απαντήσει οριστικά στα τρία αυτά ζητήματα, τα οποία συνεχίζουν, σύμφωνα με τον Independent, να στοιχείωνουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Οι ερωτήσεις αυτές είναι οι εξής:

-Γιατί ονειρευόμαστε: μέχρι στιγμής η μόνη απάντηση που έχει δωθεί σε αυτό το ερώτημα είναι ότι τα όνειρα, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση REM ύπνου, μας επιτρέπουν να χαλαρώνουμε και να επεξεργαστούμε διάφορα πράγματα που έχουμε αποθηκευμένα στο υποσυνείδητό μας. Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξη και η λειτουργία των ονείρων παραμένει αναπάντητη.

-Τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά μιας μαύρης τρύπας: το πρόβλημα βρίσκεται στη σύγκρουση της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν (που λέει ότι τελικά μια μαύρη τρύπα θα καταρρεύσει, δημιουργώντας μια «μοναδικότητα») και της κβαντομηχανικής που «απαγορεύει» κάτι τέτοιο. Τελικά, ουδείς γνωρίζει τι βρίσκεται πίσω από μια μαύρη τρύπα.

-Είμαστε μόνοι στο σύμπαν: θεωρητικά, η ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Ωστόσο, όπως είχε διερωτηθεί και ο μέγας φυσικός Ενρίκο Φέρμι: «Πού βρίσκονται;». Επιστημονικά, η ύπαρξη εξωγήινων δεν έχει αποδειχθεί, ενώ κάποιες πιο απαισιόδοξες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η Γη έχει πάνω της τις τελευταίες μορφές ζωής στο σύμπαν. Πάντως σαφής απάντηση δεν έχει δωθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: