Οι πιο περίεργοι σχολικοί κανόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
030f8443265978940d2660ca21631726_XL

Το κάθε σχολείο έχει μια μακρά λίστα κανόνων που πρέπει να υπακούν οι μαθητές, ακόμα κι αν κάποιοι από αυτούς φαίνονται παράλογοι ή ανώφελοι. Οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών ή έχουν ως στόχο να σταματήσουν τα φαινόμενα «αναρχίας εν τη γενέσει τους.

Στο επόμενο βίντεο παρουσιάζονται οι 10 πιο παράξενοι κανόνες που ισχύουν σε διάφορα σχολεία ανά τον κόσμο.

Στα σχολεία της Ιαπωνίας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε. Οι μαθητές έχουν μόνο 5 εβδομάδες το χρόνο. Μέχρι το 1992 το σχολείο ήταν 6ήμερο. Μετά άρχισε να ισχύει η αργία του Σαββάτου ώστε να μπορούν οι καημένοι μαθητές να ξεκουραστούν,. Ωστόσο κάποια σχολεία δεν το εφάρμοσαν ποτέ. Στο τέλος της κάθε ημέρας, οι μαθητές δεν φεύγουν απλά για να πάνε σπίτι, αλλά είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν το σχολείο τους, ακόμα και τις τουαλέτες.

Με την απειλή τη πυρηνικής βόμβας από τη Βόρεια Κορέα, ακόμα και οι μαθητές των Δημοτικών παίρνουν εκπαίδευση για το πώς να προστατευτούν από μια πυρηνική έκρηξη.

Στην Κίνα θεωρούν ότι ένας 30λεπτος υπνάκος στη μέση της ημέρας μπορεί να αναγεννήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και οι μαθητές να έχουν καλύτερες επιδόσεις. Ετσι το ρίχνουν στον ύπνο πάνω στα θρανία τους.

Στην Κορνουάλη της Βρετανίας, απαγορεύεται οι δάσκαλοι να διορθώνουν με κόκκινο στυλό τα γραπτά των μαθητών τους, γιατί το κόκκινο θεωρείται χρώμα που κρύβει επιθετικότητα και κακία μέσα του και πληγώνει τους μαθητές. Ετσι χρησιμοποιούν πράσινο στυλό και τονίζουν περισσότερο τα θετικά σημεία και όχι τα αρνητικά. Μετά οι μαθητές μπορούν να σχολιάσουν τη βαθμολογία που πήραν με ένα μοβ στυλό.

Στις ΗΠΑ ισχύει ότι όσο περισσότερους μαθητές έχει ένα σχολείο τόσα περισσότερα χρήματα παίρνει από το κράτος και όσα περισσότερα παιδιά έχει μια τάξη τόσο περισσότερο πληρώνονται οι καθηγητές. Δυο σχολεία στο Χιούστον σκέφτηκαν να δώσουν στους μαθητές τους ηλεκτρονικές κάρτες  με τις οποίες γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είναι οι μαθητές τους και αν κάνουν κοπάνα. Ωστόσο πολλοί μαθητές δίνουν τις κάρτες στους φίλους τους για να τις χτυπήσουν, όπως ακριβώς και στο… ελληνικό Δημόσιο!

Στην Αγγλία ένα σχολείο στο Γουάτφορντ απαγόρευσε τις φωτογραφίες ακόμα και στις εκδηλώσεις του σχολείου, ώστε να αποφευχθεί το ηλεκτρονικό μπούλινγκ. Ούτε οι γονείς δεν μπορούν να τραβήξουν το παιδί τους την ώρα που λέει το ποίημά του. Γεγονός που τους κάνει να διαμαρτύρονται.
Πολλά σχολεία στη Νέα Υόρκη απαγορεύουν στους μαθητές να πουν σε ποιο κολέγιο θα πάνε ώστε να μην ζηλεύουν οι συμμαθητές τους.

Στην Αγγλία πολλά σχολεία έχουν σταματήσει τα σχολικά πρωταθλήματα ώστε να μην δημιουργούν κόμπλεξ στους μαθητές που δεν «το έχουν». Αντιθέτως κάνουν ομαδικούς διαγωνισμούς όπου βραβεύονται ομάδες και όχι άτομα.

Στο Σικάγο ένα σχολείο απαγορεύει στους μαθητές να πάνε τουαλέτα εν μέσω μαθήματος πάνω από 3 φορές τον χρόνο.

Το σχολείο στο Λονδίνο όπου φοιτά και ο πρίγκιπας Τζορτζ απαγορεύεται τα παιδάκια να έχουν κολλητό φίλο, γιατί αν έχεις κολλητό από μικρός δεν μαθαίνεις να γνωρίζεις και τα άλλα παιδάκια και ότι μεγαλώνοντας τα γούστα αλλάζουν. Στόχος επίσης είναι να μην «κολλάνε» σε ένα μόνο πρόσωπο και να έχουν εναλλακτικές σε περίπτωση «στραβής».

Στο Λύκειο Γκονζάλες στο Τέξας, οι μαθητές φοράνε στολές και αν δεν ακούσουν αυτό τον κανόνα τότε είναι αναγκασμένοι να βάλουν μια στολή που μοιάζει με… φυλακισμένου, τις οποίες μάλιστα… φτιάχνουν φυλακισμένοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: