Οι Έλληνες «αποχαιρετούν» την πλαστική σακούλα – Μειώθηκε στο ήμισυ η χρήση της

Κοινοποίηση:
κατάλογος

Στο 50% μειώθηκε μέσα σε έναν μήνα η κατανάλωση της πλαστική σακούλας στη χώρα μας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα σούπερ μάρκετ.

Στον πρώτο μήνα εφαρμογής της χρέωσης η εικόνα της αγοράς είναι ανάμεικτη, με τα σούπερ μάρκετ να συμμορφώνονται σχεδόν πλήρως και στην εστίαση… σχεδόν καθόλου. Στον αντίποδα, ωστόσο, βρίσκονται τα μεσαία και μικρά καταστήματα, αφού μέρος των επιχειρήσεων απορροφούν το κόστος φοβούμενοι ότι θα δυσαρεστήσουν τους πελάτες.

Το 5ο φόρουμ διαβούλευσης στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος «LIFE DEBAG» έδωσε χθες την αφορμή για μια πρώτη αποτίμηση της αποτελεσματικότητας της χρέωσης της λεπτής σακούλας.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κιοσέ γενικό διευθυντή Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που μιλά στην Καθημερινή, η εικόνα διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο. Όπως ανέφερε η εφαρμογή του μέτρου στα σούπερ μάρκετ είναι πολύ εκτεταμένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εχω παρατηρησει οτι οι νεες σακουλες ειναι μικροτερες και σχιζονται ευκολοτερα. Στον αντίποδα πουλανε σακουλες ( τσουβαλεξ στυλ ) τις οποιες αποκλειεται να τις κουβαλας παντα μαζι σου οταν κυκλοφορεις. Προτεινω να παραχθουν σακουλες με χοντρικη τιμη να αγοραζει ο καταναλωτης με το κιλο. Επισης σακουλες με αρνητικη διαφημιση πανω, ωστε να βγαζουμε το αχτι μας οταν παμε για ψωνια σε ενα σουπερ μαρκετ, πχ να λεει: “Ειναι κλαμενη γυριζει απ του …. ” Και να τις βγαζουμε στο ταμειο να βαζουμε μεσα τα ψωνια. Στις λαϊκες αφου καλα καλα δεν κοβουνε αποδειξη για το προϊον σιγα μην κοβανε για τη σακουλα, επομενως το ψυλλιαστηκε αυτο η κυβερνηση και το αφησε φλου.

  2. ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ 5 ΣΕΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ 3 . ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΟΥΝΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ . ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ . ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΥΠΟΠΟΙΟΥΝ ΧΥΜΟΥΣ-ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ-ΓΑΛΑ-ΤΥΡΙΑ-ΣΑΛΑΜΙΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ-ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ . ΤΩΡΑ ΛΙΓΑ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ .

  3. ναι χεστηκανε για το περιβαλλον αφου τις σακουλες τις παραγουν οι βιομηχανοι φιλοι τους σε αυτους πρεπει να βαλουν ορια οχι στον καταναλωτη ο καταναλωτης αν δεν εχει σακουλες θα βρει τον τροπο για να βολευτει αλλα μην λεμε περιβαλλοντικο τελος αυτο ειναι καραμπινατη κλοπη. κλεισε τα εργοστασια αν τα εχεις βαρια και θα σε παραδεχτω. αν και εγω προσωπικα αδιαφορω πληρως για το περιβαλλον γιατι δεν φταιει σε τιποτα ο κοσμος οτι βρει στην αγορα χρησιμοποιει αλλου ειναι το προβλημα κυριοι να αρπαξετε απο παντου

Comments are closed.