Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του νεαρού μουσικού από τη Σαντορίνη

Κοινοποίηση:
eksafanisi_santorini

Μετά από δύο αναβολές ξεκίνησε τελικά η δίκη στη Σάμο για τη δολοφονία του νεαρού μουσικού στη Σαντορίνη.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 1η Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού  η μητέρα,  ο αδελφός και η θεία του Τάκη Βαζακόπουλου 21 χρόνων, μαζί με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια.

Ο φερόμενος ως δράστης και «φίλος» του άτυχου νέου, κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Βασικοί μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο επικαλούμενοι ασθένεια και εξετάζεται η  βίαιη προσαγωγή τους τις επόμενες μέρες. Η έδρα αποφάσισε την έναρξη της δίκης με την εξέταση της μητέρας, του αδελφού και της θείας του άτυχου νέου.

Νωρίτερα η τραγική μάνα Μαρία Δαμασκηνού, απηύθυνε για μία ακόμα φορά με δηλώσεις της, έκκληση όποιος γνωρίζει που είναι θαμμένο το παιδί της, να μιλήσει.  Τόνισε πως εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη και ελπίζει να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο που ζει η ίδια και η οικογένεια της.

Η δίκη αρχικά αναβλήθηκε τον προηγούμενο  Μάιο προκειμένου να ενημερωθεί ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίσθηκε αυτεπάγγελτα , καθώς είχε παραιτηθεί ο δικηγόρος του κατηγορουμένου. Ακολούθησε δεύτερη αναβολή στα τέλη Ιουνίου, μετά από αίτηση των συνηγόρων της υπεράσπισης,  λόγω απουσίας σημαντικών μαρτύρων.

Η δολοφονία του  Τάκη Βαζακόπουλου, αποκαλύφθηκε στη Σαντορίνη τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 7 Αυγούστου 2014.

Ο Βούλγαρος «φίλος» του κλήθηκε για μια νέα κατάθεση γιατί έπεσε σε αντιφάσεις. Ομολόγησε το έγκλημα,  αλλά αμέσως μετά  ανακάλεσε.

Συνελήφθη τελικά μετά από ενάμιση χρόνο. Το πτώμα του άτυχου νέου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα παρά τις έρευνες στη χωματερή, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: