Μην το αμελείτε! Δείτε από τι κινδυνεύετε αν ΔΕΝ κάνετε σεξ!!!

Κοινοποίηση:
agkalia-zeugari-620x420

Χωρισμοί, πολλές ώρες εργασίας, ταξίδια: υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί η $εξουαλική δραστηριότητα να πέσει σε χειμερία νάρκη.

Και παραδόξως αυτή η αποχή μπορεί να σας επηρεάσει σε περισσότερους τομείς και όχι μόνο στην συχνότητα που αλλάζετε τα σεντόνια σας.

Αισθάνεστε περισσότερο αγχωμένοι.

Είναι γεγονός ότι το $εξ βοηθά τους ανθρώπους να εκτονώνουν του θυμό τους. Σκωτσέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που απέχουν από το $εξ, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν με αγχωτικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα η ομιλία μπροστά σε ακροατήριο, συγκριτικά με εκείνους που κάνουν $εξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Αυτό επειδή κατά τη διάρκεια του $εξ, ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως ενδομορφίνες και οξυτοκίνη, που βοηθάει τον οργανισμό να αισθάνεται πιο άνετα. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε γιόγκα (η άσκηση επίσης βοηθάει) ώστε να παράγει ο οργανισμός σας αυτές τις ουσίες και να χαλαρώνετε.

Είστε πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα και τη γρίπη

Η αποχή από το $εξ δυστυχώς αποδυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν $εξουαλική επαφή μια ή δυο φορές την εβδομάδα παρουσιάζουν περίπου 30% αύξηση σε αντισώματα, συγκριτικά με εκείνους που έχουν σπανίως $εξουαλικές επαφές.

Τέλος στην ουρολοίμωξη

Να και κάτι καλό! Σχεδόν το 80% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος συμβαίνουν εντός 24 ωρών από τη $εξουαλική επαφή, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Family Physician. Κατά τη διάρκεια του $εξ, τα βακτήρια του κόλπου μπορεί να καταλήξουν στην ουρήθρα και να δημιουργείται μόλυνση. Έτσι το καλό είναι ότι όταν απέχετε από το $εξ, κινδυνεύετε λιγότερο και από την ουρολοίμωξη!

Αν είστε σε σχέση, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα

Η συχνότητα κατά την οποία ένα ζευγάρι κάνει $εξ, λέει πολλά για το μέλλον της σχέσης, λένε οι ειδικοί. Αν για παράδειγμα είστε σε σχέση αλλά δεν κάνετε συχνά $εξ με τον/την σύντροφό σας είναι πιθανό να επηρεαστεί η αυτοπεποίθησή σας και να μειωθούν τα επίπεδα της οξυτοκίνης ή άλλων ορμονών που σας φέρνουν πιο κοντά στον σύντροφό σας. Είναι επίσης πιθανό ένας εκ των δύο συντρόφων να οδηγηθεί στην απιστία.

Μπορεί να αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, οι γυναίκες αισθάνονται πώς έχουν κατάθλιψη όσο περνά ο καιρός χωρίς να κάνουν $εξ. Ωστόσο δεν είναι η έλλειψη του $εξ που τους προκαλεί αυτό το συναίσθημα.

Η ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι οι γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι φορούσαν προφυλακτικό αισθάνονταν το ίδιο πεσμένες ψυχολογικά. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι μερικές ενώσεις που βρίσκονται στο σπέρμα, συμπεριλαμβανομένης της μελατονίνης, της σεροτονίνης, και της οξυτοκίνης, ενισχύουν τη διάθεση στις γυναίκες που έχουν $εξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις. Φυσικά, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα της $εξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη, οπότε σκεφτείτε το καλά!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response