ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ !! Οι Τούρκοι είναι .. “φίλοι” μας. Ο 19χρονος εθνοφρουρός που μπήκε στη Νεκρή Ζώνη φωνάζοντας «καρντάς» στον Τούρκο φρουρό για να ανταλλάξουν τζόκεϊ. Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ!!

Κοινοποίηση:
unnamed (5)

Στο φυλάκιο του υπήρχε μία αφίσα με έξι εθνοφρουρούς που είχαν χάσει τη ζωή τους τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν έδωσε σημασία. Τον τελευταίο καιρό που έβγαζε σκοπιά σε φυλάκιο της πράσινης γραμμής, είχε αναπτύξει φιλίες με τον σκοπό της κατεχόμενης ζώνης. Όταν αποφάσισαν να ανταλλάξουν στρατιωτικά τζόκεϋ, η παγίδα θανάτου είχε ήδη στηθεί.
Ο Στέλιος Παναγή Καλλή…
από το κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας, ζούσε στον οικισμό Γερίου μετά την εισβολή. Υπηρετούσε ήδη έντεκα μήνες και τους τελευταίους εφτάμιση στο συγκεκριμένο φυλάκιο, στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου, ανατολικά των Κεντρικών Φυλακών.
Η μεγάλη του αγάπη, οι μηχανές
unnamed (1)
Στις 3 Ιουνίου 1996, γύρω στις 06:30 π.μ και ενώ οι υπόλοιποι φρουροί κοιμούνταν, έβγαζε τη σκοπιά του. Με τον συγκεκριμένο σκοπό της κατεχόμενης ζώνης είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Δυο μέρες πριν τη μετάθεσή του και την απόσπασή του από το 211ο Τάγμα ήθελε να φύγει με «αναμνήσεις» από το φυλάκιο και συμφώνησε να ανταλλάξει πηλήκιο με τον Τούρκο στρατιώτη. Το σημείο της Νεκρής Ζώνης, όπου πυροβολήθηκε ο Στέλιος.
unnamed (2)
Μπήκε στη Νεκρή Ζώνη, κρατώντας δυο πηλήκια. Όσο πλησίαζε στο φυλάκιο, φώναζε τη λέξη «καρντάς» που σημαίνει αδελφός στα τούρκικα. Δεν πρόλαβε όμως να δώσει το τζόκεϋ. Οι σφαίρες τον έριξαν κάτω νεκρό. Ήταν ο 7ος εθνοφρουρός από το ΄74, που πέθαινε στην πράσινη γραμμή.
unnamed (3)
Η καθυστέρηση του Ο.Η.Ε. Το σημείο από το οποίο έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία, βρισκόταν λίγα μέτρα από το παρατηρητήριο της Ειρηνευτικής Δύναμης, όμως οι άντρες του Ο.Η.Ε έφτασαν στο σημείο 15 λεπτά μετά. Όταν πλησίασαν για να βοηθήσουν τον Στέλιο, οι Τούρκοι συνέχιζαν να πυροβολούν στον αέρα προειδοποιητικά. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει τον εθνοφρουρό που αιμορραγούσε. Τελικά κατάφεραν να τον παραλάβουν 25 λεπτά μετά Μέσα στο ασθενοφόρο ξεψύχησε. Στο φυλάκιό του, η αφίσα με τους δολοφονημένους εθνοφρουρούς τον προειδοποιούσε:
unnamed (4)
«Εθνοφρουρέ της μοιρασμένης μας πατρίδας, μην ενδίδεις σε καλέσματα των Τούρκων τα οποία μπορεί να φαίνονται φιλικά, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αποβούν μοιραία για σένα»….

skeftomasteellhnika

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Τα ίδια κατακάθια θα πανηγύριζαν. Τώρα που στο διάολο ξέρουμε τι φώναξε (!) πριν τον σκοτώσουν… Μάλλον οι χρυσαυγίτες που έγραψαν το άρθρο έχουν πολλές επαφές με τους “οχτρούς” και καρφώθηκαν. Είναι άλλωστε ήδη γνωστές οι συνεγασίες του στις μπλούζες των παρακρατικών, αλλά και ως πλήρωμα στο βαπόρι του χοντρού

  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
    ΤΑ ΑΛΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ,ΕΞΗΠΕΡΕΤΟΥΝ,ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
    ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Υ.Γ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΚΟ,ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ.

  3. Το:” τούρκος καλός μόνο νεκρός ”,μόνο τυχαία δεν βγήκε.
    Βγήκε μέσα από σφαγές,λεηλασίες και γενοκτονίες ΑΙΩΝΩΝ τώρα,εις βάρος μας…

    Όποιος γουστάρει ανθρωπισμό,αλληλεγγύες και αλλαξοκωλιές με τους μογγόλους ,ιδού πεδίο δόξης λαμπρό:Τα σύνορα ούτως η άλλως,σουρωτήρι είναι.Ας τα διαβέί κι ας πάει στα καρντάσια…μόνο να μην ξαναγυρίσει…

  4. Ο Τούρκος κι ο Αλβανός φίλοι δεν πιάνονται.
    Θέλεις Τούρκο φίλο? Κράτα ένα κομμάτι ξύλο!!!!!

  5. Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΊΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΙΏΝΙΑ ΕΧΘΡΟΊ

  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ !!!!!!!!! ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ !!!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ !!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1993 ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΠΩΦΣ ΤΩΡΑ ???? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΑΡΙΑ Σ’ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Στην νεκρη ζωνη απαγορευεται η διελευση. Πηγαινε γυρεύοντας.

  8. Γι αυτό ξυπνάτε ζώα και μη μασάτε τις μαλακίες τις προοδευτικές περί φιλίας με τα σκυλιά ή όλοι είμαστε το ίδιο, έτσι το βλέπετε μόνο εσείς και όταν έρθει η ώρα για σας γιατί θα έρθει απλά κάποιοι θα κλαίνε πάνω από το μνήμα σας… Πόσα ζώα από ΜΚΟ έπεσαν θύμα βιασμού από αφρικανοασιάτες; πόσα άλλα αναρχοάπλυτα ζώα έπεσαν στην πλατεία εξαρχείων θύματα βιασμού από πάκιδες; ξεκολλάτε από αυτά εκτός και αν έχετε νταραβέρια με δαύτους οπότε καλά να μείνετε εκεί που είστε σίγουρα δεν σας θέλει κανείς.

  9. Όλα τα απάνθρωπα, πρέπει να είναι προς αποφυγήν…
    Όπως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τσακωθούμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για το αντίθετο …Το πως επικοινωνούμε μεταξύ μας παίζει σημαντικότατο ρόλο…
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους Ανθρώπους είναι οι απάνθρωπες συνήθειες που μας μεγαλώνει το σύστημα των φιδιών… Το ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει, είναι πάρα πολύ απλό να πάρουμε την απόφαση να αυτοκαταστραφούμε, από την άλλη, υπάρχει η επιλογή στο να γίνουμε Άνθρωποι από Μέσα Μας κ να λειτουργήσουμε με τις Ανθρώπινες Αξίες …Το μέλλον διαμορφώνετε από τις Επιλογές Μας…
    Μπορεί να γίνομαι κουραστικός με αυτά που γράφω, αλλά δεν τα γράφω τυχαία…
    Μπορεί να θέλετε όλοι να με βρίσετε, αλλά δεν θα αλλάξετε την αντίληψή μου…
    Οι περισσότεροι όταν βλέπουν τους περισσότερους να οδηγούνται προς τον γκρεμό, δεν τους νοιάζει, προσωπικά τους φωνάζω να αλλάξουν κατεύθυνση για να μην πέσουν…
    …Όλα γίνονται με την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να υπάρχει θέληση από τους περισσότερους…

Comments are closed.