Με τον Τσίπρα τίποτα δεν αποκλείεται! Φέρνουν πυρηνικά στον Άραξο οι Αμερικανοί;

Κοινοποίηση:
Capture2325

Η Ελλάδα βρίσκεται προ κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι το κρεσέντο αντιτουρκισμού από το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ, η είδηση περί μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο με το ΚΚΕ να επιμένει σε πρωτοσέλιδο ενώ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε και πάλι ανοικτό σήμερα το θέμα απόκτησης F-15!

Οι Washington Times έρχονται και μια φοβερή αντιτουρκική ανάλυση-παρότρυνση λένε το αυτονόητο «Πρέπει να σώσουμε το ΝΑΤΟ από την Τουρκία… «

Δύο σημεία του άρθρου μας ενδιαφέρουν άμεσα:

«Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Όχι το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση των δαπανών για την κοινή άμυνα, ούτε ο ρόλος της συμμαχίας μετά την σοβιετική κατάρρευση, ή ο Πούτιν. Αιτία είναι ο Ερντογάν, ο ισλαμιστής δικτάτορας της Τουρκίας που η πολιτική του υπονομεύει την συμμαχία αυτή των 29 εθνών με την ιστορία των 70 σχεδόν ετών.

To NATO πρέπει να αποφασίσει ότι η ενότητα της συμμαχίας είναι πιο σημαντική για να θυσιαστεί και να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε η Τουρκία να δει την πόρτα της εξόδου.

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να απομακρυνθούν από το Ιντσιρλίκ όλα τα πυρηνικά όπλα και η βάση να κλείσει.

Επίσης πρέπει να ακυρωθεί η πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία, να εξαιρεθεί η Τουρκία από κάθε πρόγραμμα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, να πάψει να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, να πάψει η εκπαίδευση Τούρκων και να φύγει το τουρκικό προσωπικό από συμμαχικές εγκαταστάσεις».

Και εδώ έρχεται και «κολλάει» η Ελλάδα.

Η φράση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί αγοράς αεροσκαφών από την εταιρεία Boeing εξηγήθηκε από κάποιους με την αγορά νέων αεροπλάνων από την Aegean.

Ομως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως όντως οι Αμερικανοί σκέφτονται να αποδεσμευτούν ακόμη και μεταχειρισμένα F-15 Strike Eagle για την κάλυψη της Κύπρου.

Και πιθανότατα αυτό θα συμβεί με στρατιωτική βοήθεια όπως λαμβάνoυν δισ η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Και πλέον έτσι θα συμβαίνει από δω και πέρα και με την Ελλάδα λόγω Σούδας, ενεργειακών κοιτασμάτων κτλ.

Τι συμβαίνει με τα πυρηνικά στον Αραξο.

Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε πυρηνικά στον Άραξο, με τον Ριζοσπάστη στο πρωτοσέλιδό του να επιμένει λέγοντας: » Πως απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για την φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο».

«Πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στον Άραξο; Το ΚΚΕ το ΄χει καταγγείλει, η κυβέρνηση το διαψεύδει αλλά ένα είναι βέβαιο: στην αεροπορική βάση του Άραξου γίνονται έργα για εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν πυρηνικά των Αμερικανών!

Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου σε νατοϊκή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο. Μεταξύ των έργων που εξελίσσονται είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση “ειδικών όπλων” όπως αναφέρονται σε άκρως απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΡΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΙΚΗ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩ

  2. Θα μας βάλουν τούρμπο στα σαπάκια θα πάρουν και τα σώβρακα και μετά θα μας κάνουν μια Συρία η ένα Ιράκ .Μήπως δεν ήταν καλύτερα πριν και αυτοί πριν ?Γιατί οι Αμερικάνοι τα έχουν αποσύρει τα Φ 16 όλα και τα χρησιμοποιούν ως μη επανδρωμένα για στόχους στην επόμενη τεχνολογία τους ενώ εδώ κλείνουν ότι πολεμική βιομηχανία υπάρχει . Άλλοι τσοχατζόπουλοι αυτοί εδώ

Leave a Response