Με… στρακαστρούκες πάνε να χτυπήσουν τους πυραύλους του Πούτιν στο Αιγαίο – Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
αιγαιο

Σε ακόμη χειρότερη αναμένεται να εξελιχθεί μία ήδη κακή για την Ελλάδα συμφωνία, ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία για τους πυραύλους S-400. Παρά το ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη καταβάλει το ποσό για να αγοράσουν τις πρώτες συστοιχίες, εντούτοις οι μεγάλες ελλείψεις και η καθυστερήσεις από την ελληνική πλευρά είναι ένα δυσοίωνο σημάδι.

Η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει τη δεδομένη στιγμή πως η Άγκυρα έχει «κλειδώσει» την παραλαβή των S-400, παρά μόνο προφορικά. Ωστόσο όταν οι τελευταίες υπογραφές πέσουν θα είναι ήδη αργά, για την Ελλάδα που έχει μείνει πίσω…δεκαετίες στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Παρά το ότι η χώρα μας είναι η μόνη μέσα στο ΝΑΤΟ που διαθέτει συστοιχίες ρωσικών πυραύλων S-300, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά σε άλλους κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων είναι και τα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας.

Στην περίπτωση δε που η Τουρκία επιλέξει να τοποθετήσει τους πυραύλους με εμβέλεια που να καλύπτει μεγάλο μέρος του Αιγαίου, τότε ο κίνδυνος εξ ανατολής αυξάνεται δραματικά.

Τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν την ελληνική στρατιωτική ηγεσία να μην κάθεται άπραγη, αλλά να προχωρήσει σε μαζικές αναβαθμίσεις πολεμικών αεροσκαφών.

Η…ηχηρή απάντηση της Αθήνας στους πανίσχυρους ρωσικούς S-400 θα είναι μερικές…αναβαθμίσεις των F-16, ενώ πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι η αγορά των πρώτων F-35 από τις ΗΠΑ! 

Θυμίζουμε πως τα F-35 μαχητικά, εκτός από αρκετά δαπανηρά, είναι και προβληματικά, τόσο που το θέμα έθιξε πριν μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Με τις επισκευές μόνο του κάθε F-35 να κοστίζουν πολλά δισ. δολάρια, η αμερικανική κυβέρνηση κατ’εντολή Τραμπ διέταξε να μειωθούν τα κονδύλια για την ανάπτυξη πολλών F-35, λόγω…οικονομικού κόστους.

Με αυτά λοιπόν θα επιλέξει η Αθήνα να αμυνθεί στους S-400, που καθώς όλα δείχνουν θα περάσουν στα χέρια των Τούρκων:

 

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: