ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΠΟΛΥ: Οι πρωταγωνιστές του Beverley Hills, 27 χρόνια μετά την πρεμιέρα της σειράς (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
cast1

Το «Beverly Hills 90210» είναι η πιο δημοφιλής νεανική σειρά όλων των εποχών. Βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα στις 4 Οκτωβρίου του 1990 από το αμερικανικό κανάλι Fox. Στη χώρα μας προβλήθηκε από το Mega, στις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης και θεωρείται η σειρά, με την οποία μεγάλωσαν οι σημερινοί τριαντάρηδες.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Ντάρεν Σταρ και τους παραγωγούς Άαρον Σπέλινγκ και E. Ντιούκ Βίνσεντ. Ήταν μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστές έφηβους μαθητές γυμνασίου, οι οποίοι ζούσαν στις πλούσιες γειτονιές του Beverly Hills.

Ο αρχικός τίτλος ήταν «The Class of Beverly Hills», αλλά σύντομα οι δημιουργοί κατάλαβαν ότι δεν θα κερδίσει την προσοχή. Το «90210» του τίτλου αποτελεί τον έναν από τους πέντε ταχυδρομικούς κώδικες της πόλης.

Η πρώτη ηθοποιός που προσλήφθηκε ήταν η Τζένι Γκαρθ, μετά από πέντε οντισιόν για το ρόλο της όμορφης και κακομαθημένης Κέλι Τέιλορ. Παράλληλα, η Τόρι Σπέλινγκ χρησιμοποίησε ψεύτικο όνομα στα δοκιμαστικά για να αποφύγει ειδική μεταχείριση καθώς είναι η κόρη του Άαρον Σπέλινγκ. Αρχικά έκανε οντισιόν για το ρόλο της Κέλι, αλλά τελικά πήρε το ρόλο της Ντόνα, που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτήν.

Ο Λουκ Πέρι στην αρχή δοκίμασε τον ρόλο του Στιβ Σάντερς και τελικά πήρε τον ρόλο του Ντίλαν, που προοριζόταν να εμφανιστεί σε δύο μόνο επεισόδια, αλλά τελικά έγινε μόνιμος στη σειρά, παρά τις αντιρρήσεις όλου του καναλιού.
Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές αποσχολούν ακόμη και σήμερα τα media, ενώ άλλοι έχουν χαθεί εντελώς.

Για παράδειγμα, σήμερα, ο Τζέισον Πρίσλεϊ είναι 48 ετών και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και θεατρικά έργα ως πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης ή σεναριογράφος. Το Μάϊο του 2005 προχώρησε σε γάμο με τη make-up artist Ναόμι Λόουντ και δύο χρόνια μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους Άβα Βερόνικα. Τον Απρίλιο του 2009 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει το δεύτερο παιδί του, το γιο του Ντάσιελ Όρσον, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου.

Η Σάνεν Ντόχερτι ήταν το αντίπαλο δέος της ξανθιάς Τζένι Γκαρθ. Η ταλαντούχα ηθοποιός έπαιξε σε μία ακόμη πετυχημένη σειρά τις «Μάγισσες» που είχε προβληθεί και στη χώρα μας από τη συχνότητα του Star, αλλά απολύθηκε καθώς ερχόταν συνεχώς σε αντιπαράθεση με τη συμπρωταγωνίστριά της. Από το 2015, έχει αποσχολήσει τα δημοσιογραφικά δίκτυα για τον αγώνα της ενάντια του καρκίνου του μαστού, με τον οποίο έχει διαγνωσθεί. Έπειτα από επεμβάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοβολία, εδώ και μερικούς μήνες έχει δηλώσει πως η ασθένειά της είναι σε ύφεση. Μετά από δύο αποτυχημένους γάμους, παντρεύτηκε για τρίτη φορά τον Οκτώβριο του 2011.

O 50χρονος Λουκ Πέρι είναι πατέρας δύο παιδιών από το γάμο του με τη Μίνι Σαρπ. Ο γιος του Τζακ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1997 και η κόρη του Σοφία ακριβώς τρία χρόνια μετά. Το ζευγάρι χώρισε το 2003 και ανέλαβε την κηδεμονία των δύο παιδιών από κοινού. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δοκιμαστεί σε διάφορα τηλεοπτικά πρότζεκτ, αλλά δυστυχώς δεν πέτυχε και πολλά. Από την προηγούμενη σεζόν, πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά «Riverdale» του CW.

Η Τόρι Σπέλινγκ δεν κατάφερε να κάνει κάποια άλλη μεγάλη επιτυχία μετά το «Beverly Hills 90210». Αναλώθηκε σε γάμους, διαζύγια, διαχωρισμούς περιουσιών, κατασπατάληση χρημάτων με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα. Το 2008 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Story telling», το οποίο έγινε best seller.

Ο 52χρονος Ίαν Ζέρινγκ παντρεύτηκε, έκανε δύο παιδιά και εμφανίζεται ως guest σε τηλεοπτικά σόου. Παράλληλα, η ηθοποιός Γκαμπριέλ Κάρτερις από το 2012 είναι πρόεδρος του συνδικάτου των Αμερικανών ηθοποιών τηλεόρασης.

Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν όταν έγινε 30 ετών, τα έφτιαξε με τη 18χρονη τότε Μέγκαν Φοξ και αυτή είναι και η πιο μεγάλη του επιτυχία μετά το «Beverly Hills 90210». Με τη Μέγκαν πότε χωρίζουν, πότε τα ξαναφτιάχνουν, πότε παντρεύονται. Μέχρι στιγμής έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Μετά το τέλος της νεανικής σειράς του Fox, η Tίφανι Άμπερ Θίσεν ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τη σύζυγο ενός πράκτορα του FBI στο «White collar». Αυτή τη περίοδο, παρουσιάζει δική της μαγειρική εκπομπή «Dinner at Tiffani’s» με τα νούμερα τηλεθέασης να «χτυπάνε» κόκκινο. Το 2018, το Netflix θα προβάλλει τη σειρά «Alexa & Katie» με πρωταγωνίστρια την ίδια.

Τέλος, η Τζένι Γκαρθ είναι μητέρα τριών κοριτσιών από το δεύτερο γάμο της. Μετά το «Beverly Hills 90210», η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν μια συμμετοχή στο «Dancing with the stars» το 2007 όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς.

Δέκα ολόκληρα χρόνια κράτησε η νεανική σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια εφήβους σε όλο τον κόσμο. Σύσσωμοι οι έφηβοι εκείνης της εποχής μιμήθηκαν τον τρόπο ζωής των πρωταγωνιστών. Παρέες ανάμεικτες από αγόρια και κορίτσια, trendy ρούχα και χτενίσματα, τα οποία χαρακτήρισαν μια ολόκληρη γενιά.ωνίστρια την ίδια.

Πηγή: reader.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Υπήρχε και μία άλλη σειρά ονόματι Paper Chase, Όλα για το Πτυχίο.

  2. Το κορίτσι nerd με τα γυαλάκια ξεχάσατε… Τι να κάνει άραγε κα αυτό το καβλιαρικο;

Comments are closed.