«Μεγάλος Αδελφός» παντού: Το κράτος ζητάει από τους πολίτες να ελέγχουν τις αποδείξεις με εφαρμογή κινητού!

Κοινοποίηση:
eyebarcode_0

Γίνε και εσύ εφοριακός! Μπορείς! Την δουλειά που δεν μπορεί να κάνει το κράτος θα βάλουν οι Αρχές να την κάνει ο καταναλωτής ο οποίος θα μετατραπεί σε ελεγκτή αποδείξεων με μια απλή εφαρμογή στο κινητό του!

Τους καταναλωτές σχεδιάζει να επιστρατεύσει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και για το σκοπό αυτό προετοιμάζει μια εφαρμογή που θα έχουν στο κινητό τους οι καταναλωτές και θα μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να ελέγχουν αν η απόδειξη που πήραν από το κατάστημα είναι γνήσια ή πλαστή.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μέσω κινητών τηλεφώνων και οι πολίτες όταν θα λαμβάνουν μια απόδειξη, θα μπορούν να διαπιστώσουν σε χρόνο μερικών δευτερολέπτων αν έχει εκδοθεί από νόμιμα δηλωμένη ταμειακή μηχανή, αν η εταιρεία υφίσταται ή πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα.

Με τη νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και βέβαια αυτό που επιδιώκει η ΑΑΔΕ είναι οι καταναλωτές όχι μόνο να ελέγχουν τις αποδείξεις που παίρνουν αλλά και να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές για παρατυπίες και «ύποπτες» δραστηριότητες.

Ένας «Μεγάλος Αδελφός» λοιπόν στον οποίον όλοι θα είναι συμμετέχοντες. 

pronews

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: