Κρητικός έφτιαξε παπί που καίει τσικουδιά…

Κοινοποίηση:
papi_tsikoudia_462018_0

Παπί και τσικουδιά πάνε μαζί; Αν είναι να την πιείς και να οδηγήσεις, κατηγορηματικά όχι. Αν είναι όμως να… γεμίσεις το παπί;  Ένας νεαρός Ηρακλειώτης το πίστεψε και το εφάρμοσε, παρουσιάζοντας ένα παπί που μπορεί να κινείται με το παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα!

Το μετασκευασμένο παπάκι που βλέπετε στην εικόνα, μπορεί να δεχθεί ως καύσιμο είτε αποστάγματα –στην συγκεκριμένη περίπτωση, φυσικά, ρακή- αλλά και βιοαέριο ή γενικότερα, βιοδιασπώμενα προϊόντα. Η δημιουργία του νεαρού Ηρακλειώτη στοχεύει στην παρουσίαση ιδεών για μεταφορικές λύσεις χωρίς ρύπανση, στην πόλη και όχι μόνο. Το τροποποιημένο παπί, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μπορεί να κινείται χωρίς να παράγει βλαβερούς ρύπους λύνοντας ταυτόχρονα το ζήτημα της διαθεσιμότητας ορυκτών καυσίμων.

Η ιδέα αυτή, έχοντας κλέψει πραγματικά τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο όπου και έκανε την πρώτη της εμφάνιση, θεωρείται φαβορί να κερδίσει μια συμμετοχή στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που συγκεντρώνει προτάσεις επίλυσης των αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τέρμα πια το δούλεμα του τύπου «αυτή η ρακή είναι για καύσιμο και όχι για  να την πιούμε» ή «θα βάλω ρακή στο μηχανάκι για να με φτάσει τη διαδρομή», καθώς όπως βλέπετε… οι πιο τρελές ιδέες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

papi_tsikoudia_462018_2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: