ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ!! Η «Μασούτης» εξαγόρασε την Προμηθευτική και κατεβαίνει στην Αθήνα…

Κοινοποίηση:
4

Στην εξαγορά της αλυσίδας μάρκετ «Προμηθευτική», με ένα δίκτυο 58 καταστημάτων στην Αττική, προχωρά η βορειοελλαδική αλυσίδα Μασούτης, υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό της για κάθοδο στην Αθήνα.

Η Μασούτης Α.Ε., υλοποιεί πλέον το στόχο της για κάθοδο στην αγορά της πρωτεύουσας με την απόκτηση μίας αλυσίδας μεσαίου μεγέθους που θα της εξασφάλιζε μία δυναμική είσοδο σε Αθήνα και Αττική.

Σημειώνεται ότι ο βορειοελλαδικός γίγαντας του λιανεμπορίου έχει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα cash & carry, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ γεωγραφικά καλύπτει τις περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους.

Η Μασούτης, που έκλεισε το 2017 με κύκλο εργασιών στα 761 εκατ, προσθέτει 58 σημεία στην Αττική με έναν τζίρο που πλησιάζει τα 120 εκατ. Ευρώ. Η Προμηθευτική έκλεισε την τελευταία χρήση (30/06/2017) με πωλήσεις 116 εκατ. ευρώ, έναντι 110 εκατ ευρώ της προηγούμενης εταιρική χρήσης και κέρδη προ φόρων 1, 5 εκατ ευρώ, έναντι 1,8 εκατ της προηγούμενης χρήσης. Η Προμηθευτική απασχολεί 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με περίπου 300 προμηθευτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Επισης το franchise Proton το οποίο έχει καταστήματα και στην Αθήνα εδώ και χρόνια ανήκει στον Mασούτη.

Leave a Response