ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Πλήρης εγκατάλειψη του Πύργου Ηλείας – Ζουν μέσα στα σκουπίδια οι κάτοικοι – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή! (φωτό)

Κοινοποίηση:
SKOYPIDIA6

Για περισσότερο από ένα μήνα οι κάτοικοι του Πύργου Ηλείας βγαίνουν από τα σπίτια τους και αντικρίζουν βουνά από σκουπίδια που ολοένα και μεγαλώνουν. Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής έστειλε στο Μακελειό την καταγγελία του:

 

«Καλησπέρα σας. Είμαι κάτοικος του Πύργου της Ηλείας. Σας στέλνω αυτό το μέιλ για να αναδείξετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα σκουπίδια. Έχουν  να μαζευτούν 1 μήνα και ο Πύργος είναι γεμάτος σκουπίδια Χριστουγεννιάτικα και επικίνδυνα για την υγεία μας.

skoypidia5

Σήμερα τα μαζεύουν με τα φορτηγά και θα τα τοποθετήσουν σε ένα οικόπεδο του Πύργου λίγο έξω από την πόλη του Πύργου και μετά θα τα πάνε στην χωματερή της Φυλής. Που πήγαν τα χρήματα για τις χωματερές»;

Το μέιλ το λάβαμε πριν από μερικές ημέρες. Μέχρι και σήμερα τα σκουπίδια ήταν ακόμα στους δρόμους του Πύργου. Κορόιδευαν τους κατοίκους κάθε μέρα ότι θα τα μαζέψουν και θα τα μεταφέρουν.

skoypidia4

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της περιοχής ο Μητροπολίτης Ηλείας έπειτα από συζητήσεις με τον δήμαρχο Πύργου πρότεινε χώρο στον οποίο ο Δήμος θα μπορεί να εναποθέσει τα σκουπίδια. Ο Δήμαρχος έπειτα από αυτή την εξέλιξη, υπέβαλε αίτημα για παράταση της έκτακτης ανάγκης για το δήμο ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα.

skoypidia3

Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, αναμένεται έπειτα από έλεγχο των εγγράφων να δώσει το «πράσινο φως» για την απομάκρυνσή τους σε συγκεκριμένο χώρο.

To ζητούμενο είναι αν ο χώρος που δίνει η Μητρόπολη μπορεί να δώσει λύση και να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

skoypidia2

Να υπενθυμίσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η υπογραφή της Κ.Υ.Α., όπου ο δήμος θα μπορεί να μεταφέρει τα απορρίμματα που έχει συγκεντρώσει από τον χώρο της συντριάδας στο ΧΑΔΑ Φυλής.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει μέσα σε λίγες μέρες, να έχει απομακρύνει αλλά και να απολυμάνει τους χώρους όπου βρίσκονται τώρα οι τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων ώστε, αν και καθυστερημένα, να δοθεί μια νότα εορταστικού πνεύματος.

skoypidia1 skoypidia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: