ΜΟΝΟ ΚΑΜΑΚΙ ΜΕΤΑΞΥ ΓΚΕΪ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! «Καμάκι» στους δρόμους;; 750 ευρώ το πρόστιμο!

Κοινοποίηση:
1

Πρόστιμο 750 ευρώ θα επιβάλεται σε όσους κάνουν «καμάκι» ή γενικότερα παρενοχλούν γυναίκες στο δρόμο στη Γαλλία, μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν, με το νόμο αυτό, είναι, οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Το νομοσχέδιο καλύπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Το τελευταίο διάστημα, στη Γαλλία, είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες για να προστατευτούν από επίδοξους εφαψίες.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι «θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω». Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι «Γάλλοι εραστές» και ότι «σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα». Εμείς λέμε «όχι»» λέει η υπουργός.

Σε νέες της δηλώσεις, η υπουργός ισότητας διαβεβαίωσε πως το σχέδιο της «όχι μόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα».

Από την πλευρά τους, οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι, θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response