Καλή ένδειξη -για πολλούς λόγους- η πρωινή στύση των ανδρών

Κοινοποίηση:
Young attractive girl after waking up in bed looking with surprise erection her boyfriend who still sleeps covered with a sheet.
** Note: Shallow depth of field

Η άσχημη αναπνοή δεν είναι η μόνη δυσάρεστη έκπληξη των ανδρών το πρωί, υπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο θα μπορούσε να κάνει κάποιον άντρα να… νιώσει άβολα όταν ξυπνάει.

 

Αναφέρομαι στην πρωινή στύση των ανδρών, ένα περιστατικό που όλοι οι άντρες έχουν βιώσει αρκετές φορές στη ζωή τους, χωρίς να ξέρουν τον λόγο.

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Μπορεί να ελεγχθεί;

Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις κλήθηκε η βρετανική Metro, βασισμένη σε έρευνα του Σέρχιο Ντίαζ Αλβάρες, να δώσει απάντηση. Η πρώτη -εύκολη- απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Το φαινόμενο είναι γνωστό στον ιατρικό χώρο ως «νυχτερινή διόγκωση του πέους» και «απασχολεί» τον ανδρικό πληθυσμό στο σύνολό του, ενώ εκδηλώνεται πρώτη φορά ακόμη και πριν τη γέννηση τους ή στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά, βιώνουν και οι γυναίκες με τον ιατρικό όρο «νυχτερινή κλειτοριδική στύση».

Η πρωινή στύση είναι κάτι φυσιολογικό. Μάλιστα κάποιος, ο οποίος δεν έχει στυτική δυσλειτουργία θα τη βιώσει κάποιες φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια του ύπνου του, αφού είναι ευεργετικό για την υγεία του.

Στην πραγματικότητα, ένας υγιής άνθρωπος είναι βέβαιο ότι θα το βιώσει κατά τη διάρκεια του ύπνου αρκετά τακτικά, γι ‘αυτό και οι γιατροί το χρησιμοποιούν ως έναν τρόπο για να καθορίσουν εάν η στυτική δυσλειτουργία ενός ανθρώπου είναι φυσιολογική ή ψυχολογική. Αν είναι το τελευταίο, θα αντιμετωπίσει πρωινή στύση κανονικά.

Ωστόσο η κύρια αιτία της πρωινής στύσης δεν είναι πραγματικά γνωστή.

Επιστήμονες θεωρούν ότι η διακοπή ορισμένων νευρώνων στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει την «διεγερτική δράση που σχετίζεται με την τεστοστερόνη» να προκαλέσει το φαινόμενο αυτό.

Μια άλλη θεωρία είναι πως ο δακτύλιος προκαλείται από μια κύστη, η οποία ονομάζεται «αντανακλαστική στύση».

Βέβαια, καμία από αυτές τις θεωρίες δεν έχει διευθετήσει οριστικά το ζήτημα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: