Κίτσος: Ο ανεπανάληπτος Τάσος Γιαννόπουλος που γύρισε πάνω από 70 ταινίες και έφυγε στα 46 από κίρρωση του ήπατος

Κοινοποίηση:
tasos-giannopoulos2

Δημοφιλής κωμικός και εξαιρετικός μίμος, με καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τα κέντρα διασκέδασης.

Ο Τάσος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1931 στη Μεσσηνία και από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ρόλο σ’ αυτή του την επιλογή έπαιξαν οι επιτυχημένες μιμήσεις τους, που διασκέδαζαν τους φίλους και συμμαθητές του.  Το 1958 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, κρατώντας ένα μικρό ρόλο στο μελό «Το κορίτσι της αμαρτίας» και τον επόμενο χρόνο πρωτοπάτησε στο θεατρικό σανίδι. Σύντομα, ξεχώρισε στο ρόλο του τετραπέρατου επαρχιώτη, που έρχεται να βρει την τύχη του στην Αθήνα και μπλέκει σε σπαρταριστές καταστάσεις.

Συμμετείχε σε δεκάδες θιάσους του ελαφρού θεάτρου, έπαιξε σε πληθώρα ελληνικών ταινιών κι εμφανίστηκε σε κέντρα διασκέδασης με παρλάτες, σκετς και μιμήσεις.  Με τον Σταυρίδη διατηρούσε μάλιστα σχέση μέντορα-μαθητή και ο κορυφαίος κωμικός μας απολάμβανε ιδιαίτερα τις μιμήσεις του Γιαννόπουλου, ιδιαίτερα όταν αυτός έκανε τον ίδιο τον Σταυρίδη. Από το λεγόμενο ελαφρύ θέατρο ξεπήδησε φυσικά αστέρας πρώτου μεγέθους, καθώς το κοινό συνέρρεε για να δει τις νέες περιπέτειες του «βλαχαδερού» του.

Την ώρα που γίνονταν αυτά, συνέχιζε κανονικά την κινηματογραφική του καριέρα και έπαιζε κυριολεκτικά σε αμέτρητες ταινίες κάθε χρόνο, πριν ακόμα ανακαλύψει τον Κίτσο του. Μέχρι το 1967 και το ανεπανάληπτο «Πράκτωρ Κίτσος καλεί Γαστούνη», ο Γιαννόπουλος είχε ήδη εμφανιστεί σε καμιά πενηνταριά(!) ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν αρκετοί χαρακτηριστικοί ρόλοι που θα τον μετατρέψουν σε έναν από τους παραγωγικότερους δευτερορολίστες του ελληνικού σινεμά.

Έφυγε νωρίς από τη ζωή, σε μία εποχή που η καριέρα του παρουσίαζε συνεχή ανοδική τροχιά. Στις 27 Οκτωβρίου 1977 εισήχθη σε κλινική της Κυψέλης με κίρρωση του ήπατος και στις 8 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 46 ετών. Την επομένη κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λίζα Αλεξίου, παρτενέρ του σε πολλές ταινίες και παραστάσεις, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Λίντα και τη Χαρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: