Θραύση στο Διαδίκτυο κάνουν οι τρομοκράτες – Βρέθηκαν 40.000 βίντεο και εικόνες

Κοινοποίηση:
AAC7052780B16FF1A050F2C9C7D80272

Περισσότερα από 40.000 βίντεο και εικόνες τζιχαντιστικού περιεχομένου διαθέτει πλέον η βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Google, Twitter, Aphabet, LinkedIn, Instagram, Oath, Snapchat ) προκειμένου να αποκλεισθεί το εξτρεμιστικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Διαδικτύου για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας (GIFCT) δημιουργήθηκε τον Ιούνιο, υπό την πίεση των κυβερνήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που ταρακούνησαν την ανθρωπότητα.

Η διαδικτυακή ομάδα μοιράζεται τεχνικές λύσεις για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου, προβαίνει σε έρευνα και ενημερώσει τις επιτροπές για τις προσπάθειές της ενώ εργάζεται στενά με τους «αντιτρομοκρατικούς» εμπειρογνώμονες.

Η βάση δεδομένων βοηθά τις εταιρείες να ανιχνεύουν και να απομακρύνουν το τζιχαντιστικό περιεχόμενο που έχει ήδη δημοσιευτεί ή ακόμα και να αποκλείουν το εξτρεμιστικό περιεχόμενο προτού αυτό αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Το φόρουμ έχει τώρα 68 εταιρείες μέλη, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 50 εταιρειών για το 2017 σύμφωνα με δήλωση της κοινοπραξίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: