Η Monsanto γνώριζε τους κινδύνους για την υγεία από τα τοξικά χημικά προϊόντα που πουλούσε χρόνια

Κοινοποίηση:
monsanto-gnorize-tous-kindynous-gia-tin-ygia-apo-ta-toxika

Η Monsanto χρησιμοποίησε τοξικές βιομηχανικές χημικές ουσίες γνωστές ως PCBs για τουλάχιστον οκτώ χρόνια μετά την ανακάλυψη της βλάβης που έκαναν, τα πρόσφατα καταρτισμένα αρχεία ισχυρίζονται ότι το αποδεικνύουν.
Από τη δεκαετία του 1930 και μέχρι το τέλος της διανομής τους το 1977, η Monsanto ήταν ο κυρίαρχος παραγωγός των χημικών προϊόντων στην Αμερική.

Τώρα, ένας αριθμός 20.000 εγγράφων, που ονομάζεται «Papers Poison», συγκεντρωμένος από ρυθμιστικές αρχές, αγωγές και αρχεία από αγωνιστές και επιστήμονες, υποστηρίζει ότι η κεντρική εταιρεία του Μιζούρι συζήτησε ανοιχτά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις των PCB στην υγεία.

«Εάν είναι αυθεντικά, τα αρχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η Monsanto γνώριζε ότι τα PCB τους ήταν επιβλαβή και διαδεδομένα στο περιβάλλον και συνέχισαν να τα πωλούν, παρά το γεγονός αυτό. Ήξεραν τους κινδύνους, αλλά τις έκρυψαν από το κοινό για να κερδίσουν «, δήλωσε στον Guardian ο Bill Sherman, βοηθός γενικός εισαγγελέας για το κράτος της Ουάσινγκτον, ο οποίος μάχεται κατά της εταιρείας.
Αρκετές πόλεις του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένου του Σιάτλ, και πολλοί δήμοι στην Καλιφόρνια, όπως το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Χοσέ, επιδιώκουν επί του παρόντος νομικές διαδικασίες εναντίον της Monsanto.

Ήδη από το 1969, ένα έγγραφο εσωτερικής πολιτικής αναγνώρισε «βλάβη στο οικολογικό σύστημα από μολύνσεις από PCB» και δήλωσε ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμμονή αυτών των ενώσεων και την παγκόσμια παρουσία τους στο περιβάλλον είναι πέρα από αμφισβήτηση».

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η «ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΩΝ ΤΡΟΛΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΣΑΝΤΟ! (ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;;;)


«Άμεσες αγωγές είναι πιθανές … επειδή οι πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα δεν έχουν ειδοποιηθεί επισήμως για γνωστά αποτελέσματα ούτε οι ετικέτες μας φέρουν αυτές τις πληροφορίες», διαβάστε την αξιολόγηση. Στο τέλος του εγγράφου, ο συγγραφέας παρέχει στην Monsanto τρεις λύσεις: Μην κάνετε τίποτα («κακές σχέσεις πελατών» και «πιθανή απώλεια επιχειρήσεων»), Διακοπή Παραγωγής («όχι τόσο απλή») και πιθανώς την επιλογή που επέλεξε η εταιρεία: Υπεύθυνα με τη σταδιακή κατάργηση του προϊόντος («μεγιστοποίηση της εταιρικής εικόνας δημοσιοποιώντας αυτό το γεγονός»).

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραδέχτηκε στα εσωτερικά της έγγραφα ότι τα PCBs ήταν «εξαιρετικά τοξικά» στα πουλιά και το 1975 σημείωσαν ότι μπορούν να έχουν «μόνιμες επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα».

Η ανθρώπινη επαφή με αυξανόμενες ποσότητες PCB συνδέεται με πλήθος αρνητικών αποτελεσμάτων, από καρκίνους έως νευρολογικές βλάβες και στειρότητα. Τα PCB ήταν υπεύθυνα για δύο μαζικές εκδηλώσεις μόλυνσεων των τροφίμων, στην Ιαπωνία το 1968 και στην Ταϊβάν το 1979, καθώς και ένα σκάνδαλο για την υποτιθέμενη συγκάλυψη μιας μόλυνσης στο Βέλγιο το 1999, η οποία θεωρείται ότι κατέστρεψε την κυρίαρχη κυβέρνηση.

Η Monsanto, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλων δημόσιων διαδηλώσεων εδώ και δεκαετίες, πολιορκούταν επί του παρόντος από αρκετές αγωγές κατηγορηματικής δράσης σχετικά με τις καρκινογόνες ιδιότητες του φυκιού Roundup που έχει απαγορευτεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και τις διάρκειες . Η εταιρεία αναμένει την έγκριση της ΕΕ για εξαγορά 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη γερμανικό χημικό γίγαντα Bayer, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη της μάρκας Monsanto, (όχι όμως και του δολοφονικού έργου της) η οποία έχει γίνει συνώνυμη με διάφορες αμφιλεγόμενες βιομηχανικές πρακτικές.
www.rt.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: