Η πρόβλεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Β.Αποστολάκη! O “μπαγασάκος” Ακάρ που θέλει….

Κοινοποίηση:
apostolakis_akar-324x160

Πολύ πρόσφατη η συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Β.Αποστολάκη με τον Τούρκο Αρχηγό Χ.Ακάρ στις Βρυξέλλες. Έγινε 48 ώρες πριν η Τουρκία ξεκινήσει την εισβολή της στη βόρεια Συρία. Ο Α/ΓΕΕΘΑ, είχε επιστρέψει από εκείνη τη συνάντηση πολύ προβληματισμένος και ήταν δύσκολο να καταλάβουμε γιατί: οι Τούρκοι έμπαιναν σε μία περιπέτεια που το τέλος της δεν μπορεί ακριβώς να προβλεφθεί, αλλά ήταν και είναι περίπου βέβαιο ότι δεν θα είναι ευχάριστο. Ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε προβλέψει από τη πρώτη ημέρα της εισβολής ότι η Τουρκία θα στραφεί προς το Αιγαίο, μόλις διαπιστώσει ότι στη βόρεια Συρία έχει…μπλέξει. Δυστυχώς δικαιώθηκε.

Οι Τούρκοι δείχνουν ανεξέλεγκτοι, αλλά δεν είναι. Αυτό ας μην το ξεχνάμε και ας μην το υποτιμούμε. Είναι πνιγμένη στα προβλήματα και τελικά αυτό που κάνει ο Ερντογάν είναι ότι “ρίχνει ζαριά” στο Αιγαίο, πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να κάνει προβολή ισχύος και να κερδίσει στο εσωτερικό του πόντους που τελευταία έχασε.

Η Τουρκία στο προσκήνιο προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερδύναμη που μπορεί να υποστηρίξει “δύο και κάτι” πολέμους ταυτόχρονα. Στο παρασκήνιο αναζητά “επαφή” με τον αμερικανικό παράγοντα εκβιάζοντας με μία κρίση που οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν. Στο προσκήνιο δείχνει ότι δεν συζητά αλλά μόνο…πολεμά, αλλά στο παρασκήνιο ο Τούρκος Αρχηγός ζητά ραντεβού με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη. Κι επειδή είναι γνωστοί… “μπαγασάκοι” ο Ακάρ πρότεινε στον Αποστολάκη να γίνει η συνάντηση στην Άγκυρα! Ο Αποστολάκης ούτε καν συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο. Συνάντηση με τον Ακάρ θα κάνει, αλλά όχι στην Τουρκία. Το πιθανότερο είναι η επαφή να γίνει στο περιθώριο κάποιας διεθνούς συνάντησης. Αναζητείται η πιο κοντινή ημερολογιακά ευκαιρία για να γίνει αυτό το ραντεβού.

Έτσι κι αλλιώς τι έχουν να πουν οι δύο Αρχηγοί; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα για τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν ανατραπεί δραματικά. Ο Ακάρ δεν είναι ο πανίσχυρος Αρχηγός που κάνει ότι θέλει, όπως οι προκάτοχοί του. Είναι ένας απολύτως ελεγχόμενος Αρχηγός από τον Ερντογάν που αποφασίζει για τα πάντα. Από την άλλη πλευρά ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει “πράσινο φως” από την κυβέρνηση για την τήρηση σκληρής γραμμής την οποία και περιέγραψε στον Ακάρ ,στην τελευταία τους συνάντηση στις Βρυξέλλες: “Αν τραβήξετε κι άλλο το σχοινί, θα σπάσει”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΣΣΟΝΑΡΙΑ δεν ΠΕΙΘΕΤΑΙ….. ειστε για τα μπαζα παρτε καμμια εντολη απο τις μασσονικες στοες των Χανιων απο οππου μας κατσικοθηκαται γλυψτε τα πα……ρια του ΕΡΝΤΟΓΑΝ κ αντε για υπνο ΠΑΛΥ……. ΜΕ ΤΕΤΤΟΙΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ…..ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΩΡΑΙΑ Η ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ……..ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ……….ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ….ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

Comments are closed.