Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Οι Γερμανοί αμφισβητούν ΕΠΙΣΗΜΑ το κατοχικό δάνειο των 476 εκατ. μάρκων!

Κοινοποίηση:
1

Μια νέα γερμανική ιστορική μελέτη αμφισβητεί ότι υπήρξε το κατοχικό δάνειο ύψους 476 εκατ. μάρκων από την Ελλάδα προς το Γ’ Ράιχ. Τα συμπεράσματα παρουσιάζει συνοπτικά η εφημερίδα Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την «Επιτροπή Ιστορικών» του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εστιάζει στον τρόπο χρηματοδότησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Γερμανία.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η επιτροπή «ερευνά από το 2009 τον ρόλο του προγενέστερου θεσμού του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γ’ Ράιχ.

Ως τρίτος τόμος της σειράς δημοσιεύσεων κυκλοφόρησε η μελέτη «Πόλεμος με δαπάνες άλλων» του ιστορικού Γιούργκεν Κίλιαν σχετικά με το «Υπουργείο Οικονομικών του Ράιχ και την οικονομική κινητοποίηση της Ευρώπης για τον πόλεμο του Χίτλερ»».

2 τρισ. δάνεια βούτηξαν οι Ναζί

Η εφημερίδα του Βερολίνου γράφει ότι ο γερμανός ιστορικός εστιάζει ειδικά στη συμβολή των κατεχόμενων χωρών στη χρηματοδότηση του πολέμου των ναζί, επισημαίνοντας ότι οι υπό κατοχή χώρες αναγκάστηκαν μεταξύ 1939 και 1945 να διαθέσουν, με σημερινές τιμές, πάνω από δύο τρισ. ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της Βέρμαχτ.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα της μελέτης

Οι κατεχόμενες χώρες λεηλατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από περίπου 1.200 απεσταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών του Ράιχ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση του πολέμου.

Ταυτόχρονα ο Κίλιαν αντικρούει ωστόσο τον ισχυρισμό ότι τεράστια ποσά έρευσαν από τις υπό κατοχή χώρες προς το Γ΄ Ράιχ» με στόχο τη χρηματοδότηση μιας «ευημερούσας δικτατορίας» κατά τη διατύπωση του γερμανού ιστορικού, κοινωνικού επιστήμονα και εκδότη Γκετς Άλυ.

«Βεβαίως αυτό το γεγονός δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη. Διότι οι κατεχόμενες χώρες έπρεπε να πληρώσουν το κόστος της ίδιας τους της καταπάτησης», τονίζει η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Ένα άκρως επίμαχο ζήτημα είναι το φερόμενο «αναγκαστικό δάνειο» της Ελλάδας ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ.

Τι συνέβη με το δάνειο της Ελλάδας

Ο Κίλιαν παρουσιάζει, παραθέτοντας, πληθώρα δεδομένων σε 24 σελίδες το ακριβές είδος των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της κατεχόμενης Ελλάδας και του Γ’ Ράιχ. Αποτέλεσμα (σ.σ. των ερευνών): Το υποτιθέμενο δάνειο δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως στόχος των γερμανών υπαλλήλων (σ.σ. του υπ. Οικονομικών του Ράιχ) ήταν να μην αφήσουν την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει. Βεβαίως σε καμία περίπτωση με ευγενή κίνητρα: Μόνο μια λειτουργική κρατική οικονομία μπορούσε να παράσχει τα μέσα που απαιτούνταν για να καλυφθεί το κόστος της κατοχής».


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτό δεν είναι είδηση της ημέρας, χρόνια τώρα δεν δέχονται οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο.

  2. Δηλαδή το δάνειο δεν υπήρξε ποτέ;;;;; βρε τον βλάκα τον Χίτλερ!!! Να φανταστείτε είχε ξεκινήσει να πληρώνει και τις πρώτες δόσεις! Πως να μην χάσει τον πόλεμο τέτοιο κορόιδο που ήταν! Ελπίζω να μην μας ζητήσουν να πληρώσουμε και πολεμικές αποζημειώσεις, που ξεγελάσαμε τον φύρερ και του φάγαμε του καϋμένου τα λεφτά του

Leave a Response