ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία: Μία επιχείρηση με 100 χτυπήματα κατά της Συρίας

Κοινοποίηση:
SYRIA1

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Συρία, καθώς ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον συγκεκριμένων στόχων των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία. Οι «χειρουργικού τύπου» επιθέσεις διήρκεσαν μόλις μία ώρα. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για μια επιχείρηση με περισσότερα από 100 χτυπήματα.

Την έναρξη της επιχείρησης ανακοίνωσε στις 4:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας/Κύπρου) Aμερικανός προεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του προς το έθνος.

Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού. «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Tραμπ, «είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

“Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάτις
Σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο, τόνισε.

Ήρθε η ώρα να “ενωθούμε” για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, πρόσθεσε.

Δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία, συμπλήρωσε.

Στη Δαμασκό, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούγονται αρκετές ισχυρες εκρήξεις. Καπνοί αναδύονται στην ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας. Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα για την αντιμετώπιση της επίθεσης .

Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους που εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σήμερα, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Στην επιχείρηση πολεμικά σκάφη και αεροσκάφη των τριών πλοίων χωρών Ο Τράμπα Είπε στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο ότι προκειται για πλήγματα ακρίβειας. “Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την απάντηση μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων”.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό χτυπήθηκαν σε μια επίθεση των δυνάμεων ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: