Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φάρμακων

Κοινοποίηση:
2423552

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους με εμπλεκόμενους γιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσηλευτές, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα. Το κύκλωμα λειτουργούσε «εντός και εκτός» του «Λαϊκού» Νοσοκομείου, ενώ έρευνες διεξάγονται σε ακόμα ένα δημόσιο νοσοκομείο αλλά και σε αποθήκες φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 20 και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν την ανάγκη καρκινοπαθών και θησαύριζε, καθώς κατάφερνε με διάφορους τρόπους να βρίσκει πανάκριβα σκευάσματα μέσα από δημόσια νοσοκομεία. Στη συνέχεια, μέσω συγκεκριμένου φαρμακείου, τα φάρμακα «ταξίδευαν» για χώρες του εξωτερικού με πολύ υψηλότερη τιμή.

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το 2013 με κέρδη χιλιάδες ευρώ, ενώ μεγάλη είναι και η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό ΔημόσιοΑνάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι και νοσηλεύτριες του εν λόγω νοσοκομείου, ενώ όσο περνούν οι ώρες ξεκαθαρίζει και ο ρόλος που είχαν γιατροί ιδιωτικού θεραπευτηρίου οι οποίοι φαίνεται ότι έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι ένα φαρμακείο, το οποίο είχε κομβικό ρόλο στην λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να μην έχει ούτε άδεια λειτουργίας, ενώ εντοπίστηκαν φάρμακα στο σπίτι της ιδιοκτήτριας φαρμακείου όπως επίσης και στα σπίτια των νοσηλευτριών των δημόσιων νοσοκομείων.

Λογω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και του μεγάλου αριθμού των στοιχείων η επίσημη παρουσίαση από την αστυνομία θα γίνει πιθανότατα το Σάββατο. Μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι παρόντα και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το 2013 με κέρδη χιλιάδες ευρώ, ενώ μεγάλη είναι και η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: