ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ …ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ! ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΚΩΛΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΑ HOT SPOTS ΚΑΙ 1.000 ΕΥΡΩ “ΤΣΕΠΗ” ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Κοινοποίηση:
assoura2

Εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, η Κυβέρνηση προχωρά σε νέα μέτρα φτιάχνοντας περισσότερα κέντρα φιλοξενίας, ενώ δίνει την δυνατότητα στους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από την χώρα οικονομικό βοήθημα που δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται κανονικά, τις μαζικές αιτήσεις ασύλου να τροφοδοτούν μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία και τα φαινόμενα παραβατικότητας να θέτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, τα κέντρα κράτησης μοιάζουν μονόδρομος παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλωστε έχει περάσει αρκετός καιρός από την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμευόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα κέντρα κράτησης με την ανάληψη της εξουσίας και κορυφαία στελέχη του διαδήλωναν έξω από την Αμυγδαλέζα μαζί με μετανάστες ζητώντας να μπει λουκέτο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το pentapostagma, την περασμένη Τρίτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας Παναγιώτη Σκουρλέτη και Ανδρέα Ξανθού και των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, Νίκου Τόσκα, Αλέξη Χαρίτση και Γιώργου Χουλιαράκη, ίδρυσης Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στη Σάμο. Πρόκειται για το 9ο κατά σειρά κέντρο κράτησης, μετά την έναρξη λειτουργίας του αντίστοιχου κέντρου στην Κω, δυναμικότητας 300 κρατουμένων, που θα κατασκευαστεί εντός των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου «Πρώην Πεδίο Βολής Βαθέος Σάμου» και θα λειτουργεί ως υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίπεδο αστυνομικού σταθμού.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά σε σχετικό έγγραφο του προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «με το οποίο εισηγείται την άμεση και επείγουσα δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Σάμο και εκθέτει τους έκτακτους λόγους, τις απρόβλεπτες ανάγκες και κινδύνους προς τούτο». Το προκαλούμενο κόστος από την κατασκευή του κέντρου θα ανέλθει στις 600.000 ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα για την τρέχουσα χρονιά εκτιμώνται σε 3,7 εκατ. ευρώ και για το 2018 σε 4,9 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο προοίμιο της συμφωνίας συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους -κατά ποσοστό 75%- της λειτουργίας των κέντρων κράτησης με συνολική χωρητικότητα 6.627 ατόμων, «η εθνική πολιτική των επιστροφών εμπεριέχει τη διατήρηση της λειτουργίας των προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών ως έσχατο μέσο για την αναγκαστική επιστροφή στην χώρα καταγωγής τους. Η εξασφάλιση των ανωτέρω κέντρων αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της αποτελεσματικής διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και βάσει της καταγραφής της περασμένης Πέμπτης, στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή συνολικά 62.270 πρόσφυγες και μετανάστες – στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου υφίσταται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, φιλοξενούνται 14.759 άτομα.

Αναφορικά με τις αιτήσεις ασύλου που καταγράφηκαν στα νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, ο αριθμός τους έφτασε τις 19.970. Από τις αιτήσεις αυτές διεθνή προστασία έλαβαν 881 άτομα, ενώ για τη συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων έχει ξεκινήσει μακρά διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους σε δεύτερο βαθμό.

Για όσους πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια μετά τις 20 Μαρτίου 2016, με πρόσφατη απόφαση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρίας Σταυροπούλου ορίζεται ότι «στα δελτία αιτούντων διεθνή προστασία, τα οποία χορηγούνται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, επιβάλλεται περιορισμός κυκλοφορίας των αιτούντων στα νησιά Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Κω, Λέρο και Χίο αντίστοιχα», περιορισμός που αίρεται εάν παραπεμφθεί η εξέταση της υπόθεσης σε περιφερειακή υπηρεσία της Υπηρεσίας Ασύλου της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οπως σημειώνεται από τον κ. Αναγνωστάκη, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά και της μεγάλης συσσώρευσης μεταναστευτικού πληθυσμού δημιουργείται ένα νέο πακέτο επανένταξης με στόχο την ενίσχυση των εθελοντικών επιστροφών από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω». Οπως σημειώνεται δε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, «το πακέτο ισοδυναμεί με επιπλέον βοήθεια σε μετρητά. Ενα επιπλέον ποσό, ύψους 500 ευρώ ανά δικαιούχο, δίνεται στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την αναχώρηση.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν αντικαθιστά αυτό που ήδη λαμβάνουν οι δικαιούχοι προ της αναχώρησης με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών μετά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα. Αντιθέτως, διπλασιάζει την παρεχόμενη βοήθεια που δίνεται στους δικαιούχους. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών από το νησί της Λέσβου θα λάβει το ήδη προβλεπόμενο ποσό των 500 ευρώ συν την επιπλέον οικονομική βοήθεια των 500 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 1.000 ευρώ».

Γενικότερα, το πρόγραμμα των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών στοχεύει σε 16.200 αποχωρήσεις μέχρι το 2019 και έχει προϋπολογισμό 32,4 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, μοχλός ενθάρρυνσης προς τους υποψήφιους αποχωρούντες θεωρούνται ταινίες που πρόκειται να γυριστούν, οι οποίες θα προβάλλουν το success story μεταναστών που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Οι ελληνες που κατοικουν σε αυτον τον τοπο ειναι αλβανοι ρωσοποντιοι τουρκοσποροι αγριοκουρδοι και οτι σκουπιδι μας κουβαληθηκε μαζι με τους ελληνες προσφυγες , οτι ηθελε ο πολυπολιτισμος το πετυχε, μια μαζα απο γυφτους μαυριδερους με εγκληματικες φατσες ειναι ο ελληνοφωνος λαος , οι Ελληνες ειναι οσοι εχουν μεινει λευκοι με ευγενικα χαρακτηριστικα
    Δεν σας αρεσει να το ακουτε , αλλα δεν μπορειται να το αρνηθειτε , μπροστα στα ματια σας ειναι.

    1. Μρωμολυβιοι με κεφαλια σαν μπομπες, γουρουνοτριχες, τουρκοσποροι και λιγδιαριδες.

    2. Ένα μάτσο σκατά δηλαδή.Τι σε στάβλο πας,τι σε χοτ σποτ,τις ίδιες σκατόφατσες θα συνατήσεις.

  2. Να μπουκάρουνε τα τανκς με τα πενηντάρια πάνω να τους κάνουνε κομπόστα.

    1. Έλα στα Εξάρχεια να σε κάνουμε οι αναρχικοί κομπόστα.

      1. Αρχιδοκλαστη σε κοβω.Ο ισλαμιστης εραστης σου καλα ειναι;;;

        1. Άθεος είναι, και αναρχικός. Σου στέλνει χαιρετίσματα και ανυπομονεί να σε γνωρίσει, για να λιανίσει.

          1. Και εμεις ανυπομονουμε να σας παλουκωσουμε μαζικα, θα μας απαλαξετε και απο τα βακτιρια.

      2. Βρε σκουλήκια της κοινωνίας στα Εξάρχεια, εαν τόλμησετε, έλατε εσείς στα Σφακια στα Χανιά να σας κάνουμε Κρητικό πιλαφι. Κρυβεστε πίσω από μάσκες εκεί. Σκουπίδια και σκουλήκια τής Ελλάδας. Εδώ θα σας ξηβρακοσουμε και θα χοσουμε μπαρουτι στο κ@λο σας να ξηβρομισι ο τόπος από εσάς επιτέλους. Σκουλήκια. Έτσι θέλουν και η λαφροπιθηκες και η προδότες πολιτικοί. Κόστος? Ούτε πενήντα ευρώ το κεφάλι.

      3. Μια μάντρα θα μας κλάσεις μπακλαβά.Καταρχήν τρώτε ξύλο από τα ίδια τα πιθήκια που υπερασπίζετε,είστε τουλάχιστον ηλίθιοι.Επίσης έρχομαι στα εξάρχεια σας όποτε μου καπνίσει και ρουφιανεύω τον κόσμο εκεί.Ξέρουμε και τι σώβρακο φοράτε.Ένα τσακ και πάτε όλοι στο φρέσκο με σπασμένα παΐδια.Χρήσιμε ηλίθιε.

  3. Οι ελληνες λιγοστοι που δεν υπηρξαν κομματοσκυλα εγκαταλειπουν την χωρα μαζικαην αντεχοντας αλλο να βλεπει την σαπιλα της κοινωνοιας, τον εξισλαμισμο, την ανεργια και τις αυτοκτονιες. Ο ραγιας γρυκαιλοβαλκανοπιθηκας δεν θα αλλαξει ππτε. Ποτε του δεν θελησε να παει μπροστα την χωρα του και φυσικα φρεναρε οσους πρωσπαθησαν χτυπωντας ανελεητα και πισοπλατα. Κοινος μπινες και λιγουρι που εκμεταλευεται τον πονο και τον υδρωτα του λαου ετοιμος να αρπαξει σαν κορακι οτι μπορει για να δωσει τα μισα και ουτε στους αλβανους, τους βουλγαρους, τους λαθραιους κτλ. Ελληναρας γρουποσκυλο γεννημενος μονο για την καταστροφη.

  4. Βλεπω οτι πολλοι απο σας βριζετε τους αριστερους και βεβαιως καλα κανετε . Ομως την Πατριδα την εκαναν μπουρδελο οι δεξιοι πρωτα μαζι με ΟΛΑ τα κυνοβουλευτικα συμμοριτοκομματα και τους ψηφοφορους τους γραικυλους νεοραγιαδες .
    Γιατι δεν σας αρεσει αυτο που βλεπετε γυρω σας νεοελληνες γραικυλοι ; Εβροπας δεν θελατε ; Κυνοβουλευτικους ολιγαρχας δεν ψηφισατε ( και συνεχιζετε ) και τους γλυφατε τα χεσμενα τους βρακια ;
    Η μιση Αθηνα δεν σας ανηκει πλεον , οπως και πολλες επαρχιακες πολεις . Η Ελλαδα βιασμενη και η Πατριδα βρωμερη και σιχαμερη και σεις νομιζετε οτι με σχολια και εκλογες θα φυγουν οι αποικιοκρατες , οι λεθρεποικοι και οι ξευτιλισμενοι πολιτικοι ΣΑΣ !
    Τιποτα δεν εχετε δει και παθει ακομη ερμα σε σχεσει με αυτα που εχουν σχεδιασει . Και αν δεν ανατρεψετε το γαμημενο σκυλοβουλιο τους , πολλοι λιγοι απο εσας τους Ελλαδιτες θα δειτε την Πατριδα ελευθερη και την Ελλαδα στολιδι του πλανητη και παλι .
    Ευτυχως απο αλλα 10 εκατομμυρια Ελληνες ζουν στο εξωτερικο και η Ελλας θα κατοικηθει απο ΕΛΛΗΝΕΣ .

  5. Και μετά ξυπνήσατε.Δεν τους τα δίνουν για να φύγουν ζώα,για να πάνε διακοπούλες τους τα δίνουν και να ξανάρθουν.Να φύγουν?Πού να πάνε?Έχει στο πακιστάν,ιράκ,μαρόκο,ιράν κλπ επιδόματα για να ξύνεις τα παπάρια σου όλη μέρα,όπως εδώ?Δεν έχει βέβαια!

  6. Ρε μια χαρά λέμε…Άκου να φύγουνε…και που να πάνε τούτα τα υβρίδια κοπριάς;;;;

    Εδώ να κάτσουνε.Να μαγαρίσουνε,να ρημάξουνε και να ξεσκίσουνε ότι και αν έχει μείνει όρθιο σε τούτο το κωλοχανείο…Ακριβώς όπως έχουνε κάνει και τις βοθροχώρες τους…Μπόχα βρώμα δυσωδία.΄Ετσι να τα κάνουνε(που ταχουν ΗΔΗ κάνει) κι εδώ…
    Και μεις όλοι οι κοπρίτες και απάτριδες γραικυλοπίθηκοι ,να καμαρώνουμε με τα καμώματά τους…
    Αυτά αξίζουμε,αυτά θαχουμε…Τίποτε περισσότερο,τίποτε λιγότερο…ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ και την ταφόπλακα την βάλαμε ΕΜΕΙΣ καρντάσια μου…Συναγωνιστές και επαναστάτες του διαδικτύου!

  7. Ελλάς – Ελλήνων – Αλλοδαπών !
    Ανέργων – Αστέγων και Φτωχών !

    Ωραίο συνθηματάκι κάνει ε ???

  8. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΝΑ ΣΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΑΣ
    ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ KOYΦΑΛΕΣ

  9. ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΦΙΛΕ/Η SCULLY,TI EΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ.

  10. Τωρα να τους βαλουν στα σπιτια τους ολοι του συνταγματικου τοξου,Σφυριζαιοι,ανελουληδες,παστοκια,Νδουλες,κουκουμπεδες,ποταμακια και λεβεντηδες,α και ο καρατζαφλερης εχουν πολλα σπιτια μονο ο παγκαλος και ο καρατζαφερης εχουν πανω απο 100,ολοι οι λαθρο χωρανε ανετα με τα σπιτια των 283 προδοτων.

  11. και ότι λεφτά τους δώσουν θα τα πάρουν και ότι άλλο δώσουν η ξεφτίλες έλληνες πολιτικοί της σφαλιάρας και της λαμογιάς θα τα πάρουν η λαθρομετανάστες και ελλάδα θα μινουν και τα αρχίδια θα τους κλάσουν εμείς το καταλάβαμε ο μουζαλάς είναι γκάγκα και δεν καταλαβενή

  12. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ???ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ???

  13. ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΛΑΘΡΟΧΑΒΟΥΖΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΟΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΝΤΠ.

    1. Ο/Η μετανάστες καλοδεχούμενοι, φασίστες ανεπιθύμητοι λέει:

      Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν. Άμεση απέλαση των νεοναζί και των ψηφοφόρων τους να ξεβρωμίσει η χώρα.

      1. Ρε τζενη ,που εισαι χαμενος και δε βρισκω πουστη να μου κανει μια καλη πιπα

Comments are closed.