ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια στον δολοφόνο του 21χρονου Τάκη Βαζακόπουλου

Κοινοποίηση:
vazasd

Η πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης και δολοφονίας του νεαρού μουσικού Τάκη Βαζακόπουλου έφτασε στο τέλος της με την καταδίκη του δράστη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου ομόφωνα επέβαλε τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά στον Ιβάν Μίτεφ, για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού μουσικού στη Σαντορίνη, που η ιστορία του συγκίνησε το Πανελλήνιο.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Νάξου, για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής στην ανθρωποκτονία δύο μαρτύρων και τριών ακόμα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Στο άκουσμα της απόφασης η βασανισμένη μητέρα Μαρία Δαμασκηνού και ο αδελφός του άτυχου μουσικού, ξέσπασαν σε κλάματα.

Με τρεμάμενη φωνή η θεία του θύματος Αργυρώ Γεωργίου, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τη Δικαιοσύνη και όλον τον κόσμο. Δικαιωθήκαμε αλλά το βασανιστήριο δεν έχει τελειώσει για μας. Εύχομαι να αποκαλύψουν που έχουν θάψει το παιδί μας… Να του ανάψουμε ένα κεράκι, να ησυχάσει η ψυχούλα του…»

Το χρονικό της δολοφονίας

Τα ίχνη του Τάκη Βαζακόπουλου 21 χρόνων, χάθηκαν το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014, όταν ένας φίλος του τον πήρε με τη μηχανή του από κεντρικό δρόμο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης όπου έμενε.

Ο φίλος του αγνοούμενου αρχικά τόνισε ότι δεν ήταν αυτός που πήρε τον Τάκη εκείνο το μεσημέρι και πως την μηχανή του δεν την έδινε ποτέ σε κανέναν, γιατί ήταν η αγαπημένη του. Λίγες ημέρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε βάλει σε αγγελία τη μηχανή που τόσο αγαπούσε. Μόλις ο ίδιος κατάλαβε ότι είχε εντοπιστεί, την απέσυρε αμέσως!

Ο χρόνος περνούσε και η οικογένεια του Τάκη βρισκόταν σε απόγνωση.

Τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση του νέου, ο ιδιοκτήτης της μηχανής ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον κάλεσαν για κατάθεση, πως διαπληκτίστηκε μαζί του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια έστησε ο ίδιος το σκηνικό με την καπνοθήκη και τα τσιγαρόχαρτα του θύματος στην Καλντέρα, για να φανεί πως είχε τάσεις αυτοκαταστροφής κι έπεσε στον γκρεμό. Αρχικά οδήγησε τους αστυνομικούς στη χωματερή όπου είχε πετάξει το πτώμα όπως τους είπε, αλλά όταν είδε τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που είχε συγκεντρωθεί εκεί , ξεκίνησε το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού.

Για να μπερδέψει τις Αρχές τους υποδείκνυε διαφορετικά σημεία. Σε εγκαταλειμμένο χωράφι και σε παραθαλάσσια περιοχή. Στην πορεία άλλαξε το σκηνικό και μίλησε για συνεργούς που εκείνοι είχαν εξαφανίσει το πτώμα του Βαζακόπουλου. Τελικά πήρε πίσω όσα αρχικά ομολόγησε.

Στις 14 Απριλίου 2016 η Ανακρίτρια Νάξου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για το Βούλγαρο «φίλο» του άτυχου Τάκη Βαζακόπουλου . Το βήμα της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού μουσικού στη Σαντορίνη, ανέλαβε ο διακεκριμένος νομικός Αλέξης Κούγιας.

Η χωματερή του νησιού και ο τεράστιος όγκος των σκουπιδιών φαίνεται να κρύβουν το μυστικό της εξαφάνισης του πτώματος του Τάκη, που η ιστορία του καθήλωσε το Πανελλήνιο!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.