Δύο γνωστοί Έλληνες εισαγωγείς αυτοκινήτων απειλούνται με κατασχέσεις

Κοινοποίηση:
katasxesh

Σοκ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να προκαλέσει η εντολή της τρόικας για κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων δύο μεγάλων ελληνικών εισαγωγικών εταιρεών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εξυγιάνσης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr τα στελέχη της τρόικας έδωσαν εντολή στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χρηματοδοτήσει τις δύο μεγάλες ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης και εκποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους ώστε να συναιτιστούν και οι υπόλοιπες εισαγωγικές που χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρέη του ενός ελληνικού ομίλου προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ ωστόσο τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως τα δάνεια που έχει λάβει η συγκεκριμένη εισαγωγική έχουν «μεταφερθεί» σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα μέρος των δανείων έχει οδηγηθεί σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι υποχρεώσεις του άλλου ελληνικού ομίλου ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία που προσεχώς αναμένεται να κατασχεθεί.

Με αυτό τον τρόπο τόσο τα τραπεζικά στελέχη όσο και τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως και άλλοι εισαγωγικοί όμιλοι από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο αναμένεται να λάβουν το μήνυμα και να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση ακίνητα, σκάφη, αυτοκίνητα θα κατασχεθούν ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξει και δημοσιοποίηση των ονομάτων τους μέσω… διαρροών!

Πηγή mononews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response