Δρόμος χωρίς επιστροφή – Πνίγεται και καίγεται ο Τσίπρας από την παρακρατική μπόχα

Κοινοποίηση:
Tsipras-1-696x440

Ο παρακρατικός μηχανισμός του Φάνη Τόμπρα και οι συνομιλίες που είχε υποκλέψει, δεν κατάφεραν να διασώσουν πολιτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ υπέστη μεγάλη ήττα το ΄89.

Η εγκληματική συμμορία του Μαυρίκη, όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα στη ΝΔ, αλλά αντίθετα προκάλεσε μεγάλη πολιτική ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πνίγεται στην μπόχα και τη δυσωδία που εκπέμπει η δραστηριότητα του παρακρατικού και παραδικαστικού μηχανισμού.

Η κάλυψη που προσφέρει το Μαξίμου στον παρακρατικό μηχανισμό , βάζει στο κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για το γιγαντιαίο σκάνδαλο, αποδομούν την εικόνα που είχε διαμορφώσει ο πρωθυπουργός και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στους Αριστερούς, οι οποίοι παραδοσιακά είχαν αλλεργία σε ό,τι έχει σχέση με το παρακράτος.

Εξεταστική Επιτροπή

Η άρνηση του πρωθυπουργού να συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα αναλάμβανε τη διερεύνηση του σκανδάλου, δείχνει την κατάσταση πολιτικής ομηρίας που βρίσκεται από το συνέταιρό του στην κυβέρνηση, Πάνο Καμμένο.

Το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός είναι να αφήσει τον Πάνο Καμμένο ακάλυπτο, δρομολογώντας στην ουσία την πτώση της κυβέρνησης ή να ταυτιστεί μαζί του κινδυνεύοντας να πνιγεί στην μπόχα και τη δυσωδία που αναδύει η δραστηριότητα της εγκληματικής συμμορίας.

Τα μηνύματα Καμμένου στο Μαξίμου

Ο υπουργός Άμυνας διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν το κουνάει από τη θέση του και να ξεχάσει το ενδεχόμενο αλλαγής του στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος κινδυνεύει να «καεί».

Ο Καμμένος ΑΠΑΙΤΕΙ απόλυτη κάλυψη από το Μαξίμου που έχει ως συνέπεια να κινδυνεύει ολόκληρη η κυβέρνηση να σέρνεται επ΄ αόριστον στο βούρκο του σκανδάλου.

Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος σε στρατηγικά αδιέξοδα και σέρνεται στην κυριολεξία σε επικίνδυνους ατραπούς.

Τα περιθώρια κινήσεων για την υπέρβαση της κρίσης είναι ελάχιστα και όλα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εκφυλίζεται μέχρι να αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: