Δραματική επιστολή-έκκληση του Νορβηγού καθηγητή Χειρουργικής περιγράφει τη φρίκη στα νοσοκομεία της Γάζας – “Παντού πτώματα, ανθρώπινα κομμάτια, και πόνος – Σταματήστε τη σφαγή ΤΩΡΑ” – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ

Κοινοποίηση:
MadsGilbert

Σκηνές που έχουν βγει από τον χειρότερο ανθρώπινο εφιάλτη περιγράφει ο επικεφαλής επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου της Γάζας, Νορβηγός Καθηγητής Ιατρικής Mads Gilbert.

Η πραγματικότητα που επικρατεί μετά και τις χερσαίες επιθέσεις των Ισραηλινών, είναι κάτι παραπάνω από φρικτή:

H τελευταία νύχτα ήταν ακραία. Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα είχαν ως αποτέλεσμα ολόκληρα φορτία από νεκρούς, διαμελισμένους, αιμορραγούντες και ακρωτηριασμένους Παλαιστινίους, όλων των ηλικιών, όλοι τους άμαχοι πολίτες, όλοι τους αθώοι.
130416-gaza-hospital
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΟΚ: Με το φως που βγαίνει από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου, γιατροί σε νοσοκομείο της Γάζας εξετάζουν ένα τραυματισμένο παιδί.

mads-gilbertΤα πραγματικά ηρωικά πληρώματα των ασθενοφόρων της Γάζας αλλά και όλων των νοσοκομείων της Γάζας εργάζονται συνεχόμενα από 12-24 ώρες ημερησίως, χωρίς χρήματα εννοείται, φροντίζουν, διακομίζουν και προσπαθούν να βάλουν τάξη σε ένα χάος από πτώματα, ανθρώπινα μέλη, να διαχωρίσουν όσους περπατούν από όσους δεν περπατούν και όσους αναπνέουν από εκείνους που έχουν πεθάνει. Μιλάμε για ανθρώπους. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Ανθρώπους που αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά σαν ζώα, από τον “πιο ηθικό στρατό του κόσμου”. (sic)

O σεβασμός μου για τους τραυματίες είναι απεριόριστος, βρίσκονται μέσα στον απόλυτο πόνο, την αγωνία αλλά και το σοκ. Η εκτίμησή μου για το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επίσης απεριόριστη, η παραμονή μου κοντά στο Παλαιστινιακό δράμα μου δίνει δύναμη, αν και θέλεις να ουρλιάξεις και να κλάψεις κάθε φορά που αγκαλιάζεις σφιχτά έναν άνθρωπο, ή μυρίζεις το ποτάμι με το αίμα που σκεπάζει σαν κουβέρτα το ζεστό ακόμη  πτώμα ενός παιδιού… Δεν μπορούμε να το αντέξουμε αυτό.

Γκρί (από τον θάνατο) πρόσωπα. Ω, όχι !!! Όχι πλέον άλλα φορτία από κομματιασμένους ανθρώπους, έχουμε ακόμη λίμνες αίματος στον όροφο των επειγόντων περιστατικών, παντού αίματα, ματωμένες γάζες, πετσέτες, τρίχες, ρούχα, ό,τι απομένει από τον θάνατο… 

Περισσότερα από 100 περιστατικά έφτασαν στη Σίφα της τελευταίες 24 ώρες. Αριθμός ικανός για να αντιμετωπιστεί από ένα μεγάλο νοσοκομείο και με εκπαιδευμένο προσωπικό που έχει στη διάθεσή του τα πάντα, αλλά εδώ, δεν υπάρχει πλέον τίποτε. Δεν έχουμε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, εργαλεία, μηχανήματα οθόνες, χειρουργικά τραπέζεια, δεν έχουμε τίποτα. Όλα δείχνουν να έχουν βγει από κάποιο μουσείο χειρουργικής και αυτά είναι σκουριασμένα… Αλλά δεν παραπονιόμαστε, έχουμε ήρωες…

image.adapt.960.highΌλοι πηγαίνουν σαν πολεμιστές, με ψηλά το κεφάλι και τεράστια αυταπάρνηση. Και καθώς γράφω αυτές τις γραμμές για σάς, μόνος, στο κρεβάτι, με τα δάκρυά μου να τρέχουν και έχοντας στην ψυχή μου οργή, φόβο και πόνο.

Και τώρα, ακριβώς τώρα, η ορχήστρα της πολεμικής μηχανής των Ισραηλινών δίνει ξανά τη συναυλία της. Ολόκληρες συστοιχίες από βαριά πυροβόλα του Ισραηλινού Ναυτικού που χτυπούν από τις ακτές, τα F16 που ακούγονται πάνω από τα κεφάλια μας και τα ελικόπτερα Απάτσι που δημιουργούν τρόμο και σύγχυση, συμμετέχουν όλα στο “Αραβικό σφυροκόπημα”. Τόσο καλά πληρώνονται όλοι από τις ΗΠΑ.

Κύριε Ομπάμα, έχεις καρδιά;  Σε καλώ, μόνο για μια νύχτα στη Σίφα. Έλα μεταμφιεσμένος σε ένα απλό καθαριστή να δεις τι γίνεται. Και είμαι 100% πεπεισμένος πως αν έκανες κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αλλάξει η Ιστορία. Διότι κανένας άνθρωπος με καρδιά και δύναμη δεν θα μπορούσε να περάσει εδώ μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να βάλει τέλος στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. […] Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε…

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Mads Gilbert MD PhD

Professor and Clinical Head
Clinic of Emergency Medicine
University Hospital of North Norway

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: