Δε θα περικοπούν οι συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου!

Κοινοποίηση:
k6

Μία «μαύρη» μέρα ξημέρωσε την περασμένη Τετάρτη για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ελληνική αεροπορία θρηνεί. Ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί, για το θάνατο των τεσσάρων ηρώων που χάθηκαν άδικα όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από θαύμα σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας

Σε διευκρινίσεις για τις συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης, λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας, χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, για αυτές τις περιπτώσεις δε μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ… ΧΑΡΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ…. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….. ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΠΤ…

  2. καμιά αντίρρηση , ΑΛΛΑ αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τον φορτηγατζή, τον ταξιτζή, τον ιδιωτικό υπάλληλο κλπ γιατί να γίνετε διαχωρισμός ?

Leave a Response