ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΑΥΤΗ είναι η μοναδική χώρα που μας αποκαλεί ΕΛΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
eparhies_elladas

Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα… Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας.

Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη. Αυτοί που σχεδίασαν τον χάρτη απάντησαν σε ένα σχετικά απλό ερώτημα: με ποια ονομασία αποκαλούν την Ελλάδα οι υπόλοιποι «εταίροι».

Oι πιο «ισχυρές» ονομασίες είναι Grecia, Grecko, Greeka, Greece και Grekland που προέρχονται από το λατινογενές Γραικός.

Οι Τούρκοι και γενικά οι ανατολίτες μας λένε Yunanistan ή Yunan που υποδηλώνει προέλευση από την Ιωνία (Μικρασία).
Απ΄όλους τους Ευρωπαίους μόνο οι Νορβηγοί μας λένε Hellas!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Άλλο Hell_as άλλο Έλ_λας
    Το σχέδιο είναι οταν θα εμφανίστει ο “Αντίχριστος” υλιστής από την τότε Ελλάδα να τα φορτώσουν σε μας πάλι.
    Σήμερα όμως άραγε.. πόσο ελεύθερη ειναι η Ελλάς.. και ποιοι την κυβερνούν για να ξέρουμε και τον αυριανό “Αντίχριστο”. Μπεεε

    1. Οτι να’ναι , σας εχει κανει ο Λιακοπουλος τα μυαλα πελτε. Στα αρχαια ειναι ‘Ελλας και προφερεται ΧΕΛΛΑΣ . Ξεκινα να διαβαζεις κανενα κανονικο βιβλιο .

  2. Η ονομασία “Γραικός” είναι αρχαιότερη της ονομασίας “΄Ελληνας” και προέρχεται από την Ελληνική, όχι από την λατινική γλώσσα …
    – Η ονομασία «Γραικοί», προέκυψε από τον γενάρχη και βασιλιά Γραικό, αδελφό του Έλληνα, του Μακηδόνα και του Μάγνη, παιδιών του Δία και της Πανδώρας. Η Πανδώρα ήταν κόρη του Δευκαλίωνα, βασιλιά της Φθιώ­τιδας και ήρωα του Ελληνικού κατακλυσμού (Ησίοδος, “Γυναικών κατάλογος ή Ηοίαι” 1-6).
    – Σε μια επιγραφή του 4ου π.Χ. αιώνα, αναφέρεται ότι «Έλληνες ονομάσθηκαν αυτοί που αποκαλούνταν πριν Γραικοί».
    – Ο Αριστοτέλης, αναφέρει ότι στην περιοχή της Δωδώνης στην Ήπειρο, την οποία ο Κλαύδιος ο Πτολεμαίος θεωρούσε ως την αρχέγονη Ελλάδα, κατοικούσαν οι «Σελλοί» που αποκαλούνταν τότε Γραικοί και τώρα Έλληνες : «ο κατακλυσμός περὶ τον ελληνικόν εγένετο μάλιστα τόπον· και τούτου περὶ την Ελλάδα την αρχαίαν. Αύτη δ’ εστὶν η περὶ Δωδώνην και τον Αχελώον· ούτος γαρ πολλαχού το ρεύμα μεταβέβληκεν· ώκουν γαρ οι Σελλοὶ ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δ’ Έλληνες» (“Μετεωρολογικά” 352α). Ο Αριστοτέλης επίσης αναφέρει ότι ο Ωρωπός ονομαζόταν «Γραία» και η περιοχή του Ωρωπού «Γραική».
    – Ο Όμηρος απαριθμώντας στον Κατάλογο των «νηών» τις μεγάλες πόλεις που έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Τροίας περιλαμβάνει και την πόλη Γραία (Ιλιάδα Β 498 : « Την Θέσπεια, την Γραία και την ευρύχωρη Μυκαλησσό»).
    – Ο Θουκυδίδης (Β 23,3) αναφέρει: «παριόντες δε (οι Πελοπονήσιοι) Ωρωπόν την γην την Γραικήν καλουμένην, ήν νέμονται Ωρώπιοι Αθηναίων, υπήκοοι, εδήωσαν»).
    – Ο Παυσανίας (Βοιωτικά, 20 – 24) αναφέρει ότι το όνομα της πόλης «Γραία» προέκυψε από σύντμηση της αρχικής ονομασίας «Τανα-γραία» (που αρχικά η ονομασία αυτή ήταν το όνομα της κόρη του Ασωπού, και μετά της πόλης) και ήταν πολύ μεγάλη σε έκταση, περιλαμβάνουσα την Αυλίδα, τη Μυκαλησσό, το Άρμα κ.α..
    – Η ονομασία Γραικοί χρησιμοποιήθηκε από τον Σοφοκλή στο έργο του «Ποιμένες».
    – Ο Στέφανος Βυζάντιος, αναφέρει ότι ο Αλκμάν (΄Ελληνας ποιητής του 7ου π.Χ. αι.) ονόμαζε Γραίκες τις μητέρες των Ελλήνων («Γραίκες δε παρά Αλκμάνι αι των Ελλήνων μητέρες και παρά Σοφοκλεί εν Ποιμέσιν»).
    – το Πάριο Χρονικό (του 3ου π.Χ. αι.), αναφέρει ότι οι Έλληνες πριν λέγονταν Γραικοί : «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»).
    – Ο Απολλόδωρος (Α, 7, 1 – 3) αναφέρει ότι οι πέτρες που πετούσαν πίσω τους ο Δευκαλίωνας και η γυναίκα του Πύρρα, οι οποίοι γίνονταν άνθρωποι, λέγονταν Γραικοί και μετά μετονομάστηκαν σε Έλληνες από τον βασιλιά Έλληνα, γιο του βασιλιά Δευκαλίωνα : «ὁ δὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι. καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς ἔβαλλεν αἴρων λίθους, καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες. ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς ὠνομάσθησαν ἀπὸ τοῦ λᾶας ὁ λίθος. Γίνονται δὲ ἐκ Πύρρας Δευκαλίωνι παῖδες Ἕλλην μὲν πρῶτος, ὃν ἐκ Διὸς γεγεννῆσθαι λέγουσι, Ἀμφικτύων ὁ μετὰ Κραναὸν βασιλεύσας τῆς Ἀττικῆς, θυγάτηρ δὲ Πρωτογένεια, ἐξ ἧς καὶ Διὸς Ἀέθλιος. Ἕλληνος δὲ καὶ νύμφης Ὀρσηίδος Δῶρος Ξοῦθος Αἴολος. αὐτὸς μὲν οὖν ἀφ᾽ αὑτοῦ τοὺς καλουμένους Γραικοὺς προσηγόρευσεν Ἕλληνας, τοῖς δὲ παισὶν ἐμέρισε τὴν χώραν»(Απολλόδωρος, Α, 7, 1 – 3).
    ———-
    Συνεπώς, το όνομα Γραικός είναι ένα πανάρχαιο Ελληνικό όνομα, που ετυμολογικά συνδέεται με τους γηραιούς προφήτες / ιερείς της Δωδώνης και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λατινογενές … Απλά οι λατίνοι, τους ΄Ελληνες που προέρχονταν από την πόλη Γραία της Ευβοίας, καθώς και τους ΄Ελληνες της πόλης Γραίας από την περιοχή της Τανάγρας – Βοι­ωτίας, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Ιταλίας (μετέχοντες στον δυτικό αποικισμό), τον 8ο π.Χ. αιώνα, αποκάλεσαν αυτούς με την ονομασία Γραικοί (Graeci), ονομασία η οποία αργότερα επεκτάθηκε στο σύνολο του ελληνικού λαού [Παυσανία, Βοιωτικά και Φωκικά : «Επειδή με Κυμαίους και Χαλκιδείς είχαν αποικίσει την παρά τη Ρώμη Κύμη και Γραείς, οι Γραείς αυτοί (σ.σ. που λέγονταν και γραίοι) συνετέλεσαν στο να ονομαστούν από τους Ρωμαίους όλοι οι Έλληνες Graji (το πολύ κοινό επίθετο grajus σήμαινε τον Έλληνα ή τον Eλληνικό»).
    ———-
    Οι ονομασίες, λοιπόν, Grecia, Grecko, Greeka, Greece, Grekland, που αναφέρετε, ναι μεν προέρχονται από την αρχική ονομασία Graeci που οι λατίνοι αρχικά αναφέρονταν στους ΄Ελληνες (Γραικούς) αποίκους και αργότερα σε όλους τους ΄Ελληνες, αλλά η ονομασία Γραικός/Γραικοί. δεν είναι λατινογενής, αλλά Ελληνικότατη …
    ———-

  3. Είναι η μοναδική χώρα που δεν κάνει κανένας σεξ.

  4. Να το ξαναπουμε … η Νορβηγια μας ονομασε Ελλας λογο της διαμαχης της με την Σουηδια , ηθελε να δειξει ποσο διαφορετικη ειναι απο αυτη και αλλαξε πολλα οπως και το ονομα μας.

  5. Το Γραικός δεν είναι Λατινογενές.Ο Δευκαλίων είχε δυο γιούς,τον Ελληνα και τον Γραικό.Ο Ελληνας ίδρυσε τη πόλη Ελλάς και ο Γραικός τη Γραικία.

Comments are closed.