Δεκάχρονη σκλάβα που ελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος: «Με έκαναν υπηρέτρια και έκλαιγα»

Κοινοποίηση:
yazidi4-630x400

Ενώ οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πολιορκούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Ράκα της Συρίας,
έχοντας απελευθερώσει σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες τη μισή σχεδόν πόλη από τους εξτρεμιστές, χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από την εμπόλεμη ζώνη αναζητώντας ασφάλεια πίσω από τις κουρδικές γραμμές.

Μεταξύ των αμάχων που διαφεύγουν από τη Ράκα είναι και Κούρδισσες Γιαζίντι, γυναίκες και μικρά κορίτσια, που είχε αιχμαλωτίσει το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 στο βορειοδυτικό Ιράκ και τις μετέτρεψε σε σκλάβες και κυρίως σε ερωτικές σκλάβες.

Η δεκάχρονη Σουχεγιλέ Νταξίλ (Sûheyîle Daxil) είναι ένα από τα εκατοντάδες μικρά κορίτσια που πάρθηκαν σκλαβάκια από τους τρομοκράτες στη Ράκα. Τώρα, απελευθερωμένη, γύρισε στον τόπο της, στην περιοχή Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) του βορειοδυτικού Ιράκ.

Το μικρό κορίτσι περιέγραψε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF τη φρίκη και τη σκλαβιά:

«Όταν οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους σάρωσαν το χωριό μας, κρυφτήκαμε στον στάβλο. Οι τζιχαντιστές μπήκαν στο σπίτι μας και πήραν τον πατέρα μου, ζητώντας μας να τους ανοίξουμε την πόρτα όταν επιστρέψουν. Η οικογένεια μου αποτελούνταν από εννέα μέλη. Τέσσερις αδελφές και τρεις αδελφούς. Μας πήραν όλους. Ύστερα από λίγο καιρό ο πατέρας μου και ένας από τους αδελφούς μου κατάφεραν να αποδράσουν. Όταν εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές κατά των συμμοριτών ένας άλλος αδελφός μου σκοτώθηκε. Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου, ένας αδελφός μου και οι τρεις αδελφές μου παραμένουν στα χέρια των βάρβαρων. Εμένα με αγόρασε ένας άνδρας και με υποχρέωσε να υπηρετώ τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μου έλειπε πολύ η οικογένειά μου. Έκλαιγα κάθε ημέρα. Είχα χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ελευθερωνόμουν ξανά και θα επέστρεφα στο Σινγκάλ. Τώρα δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου που γύρισα στον τόπο μου. Αλλά η μητέρα, ο αδελφός μου, οι αδελφές μου είναι ακόμα όμηροι στα χέρια αυτών των βαρβάρων. Εύχομαι να ελευθερωθούν γρήγορα».

Η δεκάχρονη Νταξίλ ευχαρίστησε επίσης τους «συντρόφους» των SDF και YPG που την απελευθέρωσαν από τη σκλαβιά.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι. Διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ηλιολατρικής ζωροαστρικής θρησκείας. Ο συνολικός πληθυσμός τους ανέρχεται κοντά στο μισό εκατομμύριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: