ΔΕΙΤΕ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
elizabeth-taylor-708

Οι ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ δεν είναι κάτι καινούριο.

Για όσους πίστευαν πως οι εποχές που οι γυναίκες ηθοποιοί έπρεπε να περάσουν από το κρεβάτι ενός παραγωγού ή ενός σκηνοθέτη για να πάρουν τον πολυπόθητο ρόλο ανήκουν στο παρελθόν, τότε μάλλον κάνουν λάθος, καθώς ο συνεχώς αυξανόμενος κατάλογος γυναικών που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον παραγωγό Χάρβεϊ Βάινσταϊν αποδεικνύει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στον μαγικό κόσμο του Χόλιγουντ.

Ας δούμε όμως μερικές περιπτώσεις από το παρελθόν και το παρόν:

Το πρώτο μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο

Στο πρώτο σκάνδαλο που συντάραξε το Χόλιγουντ, ο κωμικός Ρόσκο (ο Χοντρός) Άρμπυκλ έδωσε ένα άγριο πάρτι στο Σαν Φρανσίσκο το 1921 που έληξε με το θάνατο της ηθοποιού Βιρτζίνια Ρέιπ. Ουρλιάζοντας από τον πόνο από τη σπασμένη ουροδόχο κύστη, κατηγόρησε τον Άρμπυκλ πως την βίασε. Όταν πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, ο κωμικός κατηγορήθηκε για δολοφονία, η οποία υποβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία. Ο Άρμπυκλ αθωώθηκε μετά από τρεις δίκες.

Ένα σκισμένο φόρεμα

Ο ηθοποιός Έρολ Φλιν είχε μια σχέση δύο ετών με την Μπέβερλι Άαντλαντ, όταν η ίδια ήταν μόλις 15 ετών. Εκείνη την εποχή ο Φλιν είχε ήδη κατηγορηθεί – αλλά δεν κρίθηκε ένοχος- για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών το 1942. «Φοβόμουν» έγραψε η Άαντλαντ στο People. «Ήταν πολύ δυνατός για μένα. Έκλαψα. Κάποια στιγμή έσκισε το φόρεμά μου. Τότε με πήρε αγκαλιά και με μετέφερε σε ένα άλλο δωμάτιο. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν τι θα πω στην μητέρα μου».

«Να είσαι καλή μαζί μου»

Η Τζόαν Κόλινς λέει πως έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κλεοπάτρας γιατί δεν ήθελε να κοιμηθεί με τον επικεφαλής του στούντιο όπου θα γυριζόταν η ταινία. «Είχα δοκιμάσει δύο φορές για το ρόλο της Κλεοπάτρας και ήμουν μία από τις καλύτερες. Μη πήγε στο γραφείο του και είπε: ‘Θέλεις πραγματικά αυτό τον ρόλο;’ Κι εγώ του είπα ‘ναι, πραγματικά το θέλω’. ‘Λοιπόν’ μου είπε, ‘τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι καλή μαζί μου’. Ήταν ένας θαυμάσιος ευφημισμός στη δεκαετία του ‘60 για να ρίξεις κάποιον στο κρεβάτι. Αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Στην πραγματικότητα φοβήθηκα, ξέσπασα σε κλάματα και έφυγα τρέχοντας από το γραφείο του». Τον ρόλο πήρε τελικά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η μικρή αγαπημένη της Αμερικής

Στα απομνημονεύματά της η ηθοποιός Σίρλεϊ Τεμπλ, που διέπρεψε ως αστέρι του κινηματογράφου σε μικρή ηλικία, ισχυρίστηκε πως ένας παραγωγός της MGM, κατέβασε το παντελόνι του και αποκάλυψε τα γεννητικά του όργανα μπροστά της κατά την πρώτη τους συνάντηση το 1940. Ήταν μόλις 12 ετών. Όντας αθώα με την ανατομία των ανδρών, απάντησε με νευρικό γέλιο κι αυτός τότε την πέταξε έξω από το γραφείο του. Ευτυχώς, είχε ήδη υπογράψει το συμβόλαιό της με την MGM.

Μπουρδέλο γεμάτο κόσμο

Η Μέριλιν Μονρόε, δεν ήταν ανοίκεια σε όλους αυτούς τους παραγωγούς και σκηνοθέτες που ήθελαν περισσότερα από τις ηθοποιούς, και στα απομνημονεύματά της «My Story», φυσικά και αποκάλυψε πολλά πράγματα. «Τους γνώρισα όλους. Η αποτυχία ήταν ζωγραφισμένη επάνω τους. Κάποιοι ήταν κακοί και στραβοί. Αλλά αυτοί θα σου έδιναν ένα ρόλο. Έτσι κάθισα μαζί τους και άκουσα τα ψέματά τους και τα σχέδιά τους. Και μπορούσες να δεις το Χόλιγουντ μέσα από τα δικά τους μάτια – ένα μπουρδέλο γεμάτο κόσμο».

Αγγίζοντας για πολλά χρόνια

Η Τζούντι Γκάρλαντ είχε δεχθεί αλλεπάλληλες προτάσεις για σεξ από μεγάλα πρόσωπα της MGM στην ηλικία των 16-20 ετών , σύμφωνα με τον συγγραφέα Τζέραλντ Κλαρκ, που έγραψε το βιβλίο « Get Happy: The Life of Judy Garland». Ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους που την παρενοχλούσαν ήταν ο Λούις Μάγιερ, ο επικεφαλής του στούντιο. «Ο Μάγιερ της έλεγε πόσο υπέροχη τραγουδίστρια ήταν και της έλεγε πως τραγουδά από την καρδιά της και τότε ακουμπούσε το χέρι του επάνω στο αριστερό στήθος της» έγραψε ο Κλαρκ.

Καταζητείται ακόμη

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι παραδέχτηκε την ενοχή του για παράνομη σεξουαλική επαφή με την Σαμάνθα Τζέιμερ, τότε μια 13χρονη εκκολαπτόμενη ηθοποιό, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης στο Λος Άντζελες το 1977. Της έδωσε σαμπάνια και χάπια. «Δεν ήθελα να κάνω σεξ» έγραψε η Τζέιμερ στα απομνημονεύματά της. «Αλλά προφανώς αυτός ήταν που θα συνέβαινε». Ο Πολάνσκι εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν την τελική του καταδίκη και εξακολουθεί να αναζητείται από τις δικαστικές αρχές. Από τότε έχουν έρθει στο φως κι άλλες περιπτώσεις βιασμού με κατηγορούμενο τον σκηνοθέτη.

Ο «μπαμπάς» της Αμερικής

Ο Μπιλ Κόσμπι, που ήταν γνωστός ως μπαμπάς της Αμερικής, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για  παρενόχληση μιας πρώην υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Temple στο σπίτι του το 2004. Η ποινή του μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια φυλάκιση.  Ο Κόσμπι ισχυρίζεται πως η συνουσία ήταν συναινετική. Αυτή τη στιγμή είναι έξω αφότου κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Από τότε, δεκάδες άλλες γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον ηθοποιό, συμπεριλαμβανομένων 13 γυναικών που οι εισαγγελείς επιθυμούν να καλέσουν ως μάρτυρες για να αποδείξουν πως νάρκωνε και βίαζε κι άλλες γυναίκες.

«Βρήκες το λάθος κορίτσι»

Η Σαρλίζ Θερόν ήταν νέα στο Χόλιγουντ αλλά ήξερε τα προειδοποιητικά σημάδια όταν πήγε σε οντισιόν. «Μου φάνηκε παράξενο το γεγονός πως η οντισιόν ήταν Σάββατο βράδυ στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, αλλά σκέφτηκα ότι ίσως αυτό να ήταν το φυσιολογικό» δήλωσε στο Marie Claire το 2005. «Μπήκα μέσα και μου πρόσφερε ποτό και σκέφτηκα: ‘Θεέ μου, είναι τόσο χαλαρός’. Αλλά σύντομα κατάλαβα τι επρόκειτο να γίνει. Και τότε του είπα: ‘Δε θα συμβεί. Βρήκες το λάθος κορίτσι, φίλε’».

πηγή: iefimerida

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: