ΔΕΙΤΕ πόσα ΛΕΦΤΑ τους ζήτησε ο παπάς για να τους παντρέψει και να τους βαφτίσει το παιδί! Θα πάθετε πλάκα!

Κοινοποίηση:
papas

Αναγνώστης μας κατήγγειλε ότι σε ενορία στην Αργυρούπολη ο ιερέας- μεγάλη η χάρη του – ζήτησε 600 ευρώ ταρίφα για να κάνει μαζί γάμο και βάφτιση. Σαν πολύ δεν ανέβασαν οι πατέρες της εκκλησίας τις τιμές; Μα 600 ευρώ για να παντρευτείς και να βαφτίσεις ταυτόχρονα; Στείλτε μας καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Τα σχόλια είναι τουλάχιστον υπερβολικά,και από τις δύο πλευρές,και φανερώνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία….αυτό της υπερβολής σε όλα τα επίπεδα,της κατασυκοφαντησης προκειμένου να υπερασπιστούμε την δική μας άποψη,της προσβολής,προσβάλλω τους πάντες κ τα πάντα,της γενίκευσης,της απαξίωσης,του φθόνου,του κακού ανταγωνισμού..Η αλήθεια πάντα είναι στην μέση,υπάρχουν καλοί κ κακοί ιερείς,αδέκαστοι κ μη,όμως η προσφορά της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαχρονικά ήταν πάντα πολύτιμη,κ δεν μπορούμε να την απαξιώνουμε,μέσα στην κρίση αυτή χιλιάδες κόσμος έχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό,όσο για κάποιον που αμφισβητεί τα γραφόμενα,ας το ερευνήσει καλύτερα.

  2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΘΑ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ…ΠΡΟΤΟΝ Ο ΨΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΨΑΛΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΣΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ + ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ε??? ΟΧΙ…….ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΉΣΗ Ε??? ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΩΚΌΡΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΕ 6 ΩΡΕΣ……ΤΡΙΤΟΝ ΑΝ ΘΑ ΚΡΥΩΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΒΕΣΤΙΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ 5 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΝΑΙ Η ΩΧΙ Ε???……ΤΕΤΑΡΤΟΝ……ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΛΕΑΙΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ 200 ΛΑΜΠΕΣ ΤΩΝ 40W=8000W ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ…ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΖΟΥΣΕΣ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΉΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΚΑΛΌΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. <<<ΕΝΩ ΕΣΥ ΧΑΛΑΣ ΑΣΙΣΤΟΛΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ ΓΙΑ,ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΒΑΡΤΑΣ,ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΝ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΚΟΣΤΟΣ: 1500 ΜΕ 3000 ευρω. ΑΑΑΑΑ!!! ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΑΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΠΟΛΕΣ ΠΟΛΕΣ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΎΚΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ, ΒΑΡΕΛΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ.ΚΟΣΤΟΣ: 1500 ΜΕ 3000 ευρω. ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,300Χ20=6000 ευρω ΝΑΙ Η ΟΧΙ Ε??? ΝΑΙ!!! ΣΥΝΟΛΟ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑΙ Η ΟΧΙ Ε??? ΝΑΙ. + ΔΩΡΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ….+ ΝΥΦΙΚΟ + ΓΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ + ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ + ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ +ΒΕΡΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗΣ + ΚΟΜΜΏΤΡΙΑ + ΜΠΑΤΣΕΛΟΡ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ 200 η 300 ευρω ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ??? ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΡΙΟ? ΣΕ ΕΥΛΟΓΗ Ο ΘΕΟΣ ΒΡΕ ΣΤΕΡΙΏΝΕΙ Ο ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

  3. Υποθέτω ότι ο συγκεκριμένος ιερέας στον οποίο αναφέρεσαι θα πρέπει να ήταν πολύ αγαπητός- πράγμα που δεν νομίζω ότι θα το αρνηθείς- και γι αυτό ο κόσμος τον καλούσε τακτικά και τον στήριζε. Αν ήταν κλέφτης και ηθικά ένοχος ο κόσμος θα τον απέφευγε και δεν θα τον έβαζε στο σπίτι του.Μην νομίζεις ότι είναι εύκολο να πετύχεις σ΄ αυτό. Έπειτα ότι χρηματάκια του δίνανε τα φύλαγε τα έβαζε να πιάσουν τόπο και δεν τα έκανε λουλούδια στη Βανδή ούτε βόλτες στις τσο@λες όπως κάνουν πολλοί νεο – ΕΛΛΗΝΕΣ.

    1. Ρε προβατο εσυ δυστυχως θα ψηφιζεις κιολας… οι παπαδες ηταν παντοτε οι πρωτοι προδοτες του εθνους κ κλεφτες.

    1. Είσαι θρασύδειλος και ανάγωγος γιατί και βρίζεις, που δείχνει ότι δεν έχεις τρόπους και το κάνεις και ανώνυμα που σημαίνει ότι φοβάσαι γιατί γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό.

  4. Όταν δεν γνωρίζετε καλά κάποια πράγματα μην κάνετε τους ειδικούς και γράφετε ότι σας κατέβει. Τα μυστήρια σαφώς τελούνται δωρεάν και πρέπει να τελούνται δωρεάν. Ο Ιερέας δεν πρέπει να ζητάει χρήματα για τον εαυτό του γιατί σαφώς και πληρώνεται από το κράτος, όμως υπάρχουν και άλλοι που συμμετέχουν στα μυστήρια και θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και γι’ αυτούς, όπως για παράδειγμα ψάλτες και νεωκόρος οι οποίοι πληρώνονται από το Ναό για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε τα λειτουργικά έξοδα του Ναού όπως για παράδειγμα τον κλιματισμό, τη θέρμανση και τη φωταγώγηση, τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Ακόμα θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι από τους προσερχομένους στα μυστήρια ελάχιστοι ανάβουν κερί, άρα έσοδα ελάχιστα έως καθόλου. Τέλος δεν είναι σωστό να γενικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις, γιατί όπως όλα τα δάχτυλά μας δεν είναι ίδια, έτσι και οι άνθρωποι, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ιερείς, δεν είναι όλοι ίδιοι. Κλείνοντας θα ήθελα να σας παροτρύνω να κάνετε επώνυμες καταγγελίες στην αρμόδια εκκλησιαστική αρχή και όχι αόριστα του τύπου κάποιος Ιερέας μου ζήτησε το τάδε ποσό. Ποιος είναι αυτός που κάνει την καταγγελία και ποιος ο Ιερέας τον οποίο αφορά, γιατί διαφορετικά κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συκοφαντική δυσφήμηση ενάντια στους κληρικούς, κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο. Δεν μπορούμε να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει. Συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και ενορίες για να εκλείψει το οποιοδήποτε ανάλογο φαινόμενο. Πως θα σας φαινόταν να έγραφα εγώ ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι ή ότι όλοι οι δικηγόροι είναι ψεύτες ή ότι όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι ή ότι όλοι οι μάστορες είναι λωποδύτες κ. λ. π. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά.

  5. ελληναρα μην μου μιλας εμενα για γλιτσες γιατι της βλεπεις μονο απο φογραφιες κατσε στον καναπε σου και τραγουδα στο πανηγηρη του χωριου σου γιατη μονο τοτε το βλεπεις .αν εισουνα μονιμος στο χωριο θα ηξερες το αγονα του παπα για να κρατησει το ναο , εγω προσοπηκα εχω 200 ατομα χωριο και εχω ουλησει δυο χωραφκια για μα μπορο να επηβιοσω οποτε κυρηγματα απο ασχετους δεν ανεχομαι

  6. Στην βάφτιση της κόρης μου στο χωριό η ταρίφα ήταν 80 ευρώ, το ίδιο ποσό μου ζητήθηκε και για την κηδεία του πατέρα μου, το θετικό ότι μου έδωσαν απόδειξη που κάποτε δεν έδιναν.

  7. “Παπά” πας γυρεύοντας ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη, πρόσεξε γιατί είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά. Δεν θα σου αναφέρω τοποθεσία αλλά όταν έφευγε ο παπάς από το χωριό μου είπε σε αυτόν που τον διαδέχτηκε ότι του αφήνει το Βασίλειο του και δεν εννοούσε θρησκευτικά αλλά υλικά. Ο απερχόμενος παπάς ήταν άφραγκος όταν είχε έρθει, τώρα? Έχει μια πολυκατοικία στο χωριό, κτήματα και μετρητά για τα γεράματα του. Μου θυμίζετε ένα ανέκδοτο.

  8. ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου. στην επαρχια ο παπας ειναι ο μονος κρατηκος λειτουργος και κρατα τα χωρια .οσο για τα φακελακια πιασε προτα τους μεγαλογιατρους που παιζουν με την ζωη σου και μετα μιλα

  9. 1ενοικίαση νυφικου 1000
    2 κοστουμι γαμπριατικο 400
    3 βιντεο γαμου φωτογραφιση βαπτισης 800+
    4 ανθοστολισμοι γαμου 400
    5 ενοικιαση αυτοκινητου 200
    6 δωρο κουμπαρου 150
    7 μπαετσελορ {κανατε και στο χωριο σας} 400
    8 μπουμπουνιερες προσκλητηρια 300
    9 κομμωτρια αισθητικο 250 δεν βαζω τραπεζωμα σε ταβερνα πριν και μετα
    και μας φταιει οπαπας που ζηταει 55 ευρο.αντε γιατη το εχουμε ξεφτηληση δεν μιλαμε αλλα υπαρχουν και ορια

    1. Ρε ποιος παπας ζηταει 55€ ;
      Πλακα μας κανεις;
      Ουτε σε χωριο!
      Στις πολεις…τουλαχιστον Θεσ/νικη το λιγοτερο ειναι 100-150€ η βαπτιση και 150-200€ ο γαμος…στις μικρες ενοριες!
      Και στο φιναλε… απο ποτε πρεπει να πληρωνουμε το Μυστηριο;
      Που ακουστηκε να πληρωνονται τα μυστηρια…!
      Οι ιερεις δεν πληρωνονται καθε μηνα το μισθο τους;
      Αντε γιατι παραξεφτιλισθηκε το θεμα…!

    2. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ

  10. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ…………ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ….

  11. Η βάπτιση είναι μυστήριο το οποίο τελείτε Δ Ω Ρ Ε Α Ν για το μυστήριο του γάμου δεν ξέρω. Αν πάντως ζητήσετε απόδειξη, θα σας δώσουν για 150€ ΜΟΝΟ τα υπόλοιπα θα δικαιολογηθούν σαν “ιερόσημα” και δωρεές προς ορφανοτροφεία που είναι στην αρμοδιότητα της εκκλησίας. Γιατί νομίζεται ότι οι ρασοφόροι έχουν τόσο μεγάλες κοιλιές? Λάθος νομίζεται ότι είναι πρησμένες από την στέρηση του λαδιού. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ (ΣΤΟΥΣ 100 οι 97) ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΙ. Άπειρα τα παραδείγματα.

    1. Άντε πάλι… οι φωστήρες άρχισαν τις σοφιτίες.
      Έχουν τόσο μεγάλες κοιλιές γιατί προφανώς δεν είναι αθλητές, δεν προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιιση (μόνο την πνευματική τους καλλιέργεια) και λόγω της μειωμένης κινητικότητας του λειτουργήματός τους. Φυσιολογικό είναι να υπάρχει κάποιο αντίτιμο, όχι φυσικά για τα τελώμενα μυστήρια, αλλά επειδή τα μυστήρια αυτά δεν τελλούνται σε βράχια στην εξοχή, αλλά σε ναούς που πληρώνουν ρεύματα, νερά, τλέφωνα κλπ στο κράτος και επίσης πληρώνουν για στολισμούς, καθαρισμούς των χαλιών και των χώρων και γενικά για λειτουργικά έξοδα. Τώρα, εάν ένας Ιερέας ζητάει παράλογα για τα έξοδα των παρπαάνω, τότε να τον αναφέρετε στην Μητρόπολή που ανοίκει. Δεν χρειάζεται να είναι πυρηνικός επιστήμονας κάποιος για να τα καταλάβει αυτά. Απλά μην πετάμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι χωρίς να βουτάμε πρώτα τη γλώσσα μας στο μυαλό μας.

      1. Tα ποσά καθορίζονται απο τις Μητροπόλεις …φωστήρα μου…!
        Τα 7 Μυστηρια της Εκλησιας μας ειναι ολα δωρεαν!
        Εκεινη τη μερα που θα τελεστει ενας γαμος ξερεις ποσα χρηματα θα βγαλει ο Ναος απο τα κερια;
        Οι Ναοι βγαζουν χρηματα απο τα κερια και τους δισκους….και οι ιερεις εχουν μηνιαιο μισθο!
        Μαλλον εσυ λες σοφιστιες και ειναι ντροπη να αναφερεις για φθορες και εξοδα Ιερου Μυστηριου.

        Υ.Γ. Και καποιοι ιερεις λενε: Δεν πληρωνεις για ανθοπωλη; για νυφικο…για φωτογραφο;
        Ε…πληρωσε και εμας.
        Ντροπη τους!
        Αυτοι πληρωνονται μισθο και μεσα στο μισθο τους ειναι και η τελεση των Ιερων Μυστηριων!
        Θα “τριζουν” τα Αγια κοκκαλα του Οσιου Νικοδημου …που εγραψε τα “Πηδαλιον”.

    2. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΕΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΣΤΜΑΧΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΨΙΔΙ ΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΝΥΣΤΕΙΑΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΨΑΡΙ ΚΛΠ

Comments are closed.