Δείτε το: Σε ποιον εκδότη έστειλε εξώδικο ο Αντώνης Σαμαράς! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
samaras1

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νεόκοπου Συριζαίου εκδότη Δημήτρης Μπεκιάρη διαχειριστή του Periodista.gr, προκάλεσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας στις 29 Ιανουαρίου με τίτλο «Έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές: Οι “μαύρες σακούλες” του Σαμαρά – Τα ντοκουμέντα της πληρωμένης δημοσιογραφίας». Στο εξώδικό του ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει: «Με έκπληξη και έντονη αγανάκτηση διαπίστωσα ότι στις 29.01.2018 και ώρα 11.13 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο “Έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές: Οι “μαύρες σακούλες” του Σαμαρά – Τα ντοκουμέντα της πληρωμένης δημοσιογραφίας”. Στο εν λόγω δημοσίευμα εμπεριέχονται πλείστες ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την περίοδο 1991 – 1992, κατά την οποία διετέλεσα Υπουργός των Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο να πληγεί το ήθος και η πολιτική μου συνέπεια, προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Διότι μόνο ως συκοφαντικοί μπορούν να εκληφθούν οι χαρακτηρισμοί και οι αναφορές στο πρόσωπό μου, που συμπεριλαμβάνονται στο άνω άρθρο, όπως “έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές», “να παριστάνει τον υπερπατριώτη”, “ως πότε ο Αντώνης Σαμαράς θα κοροϊδεύει το ελληνικό λαό παριστάνοντας τον μακεδονομάχο”, “ο πρώην ακροδεξιός πρωθυπουργός” ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι η σταθερότητα και η συνέπεια στις θέσεις μου για το Μακεδονικό ζήτημα. Ουδέποτε στη μακρά πορεία μου στην πολιτική δεν με χαρακτήρισαν ακραίες θέσεις και συμπεριφορές, με συνέπεια να καθίστανται προφανείς οι σκοπιμότητες απόδοσης στο πρόσωπό μου της ιδιότητας του ακροδεξιού»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παραθέτει αποσπάσματα του ρεπορτάζ και απαντά:
Για το έγγραφο του 1991 το οποίο φέρει την υπογραφή του απαντά: «Εάν αναζητούσατε το συγκεκριμένο έγγραφο που επικαλείσθε, θα διαπιστώνατε ευχερώς ότι αυτό αφορά σε εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας και με κανένα ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων. Υπενθυμίζω ότι η πΓΔΜ ζήτησε επίσημα την αναγνώρισή της ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκεμβρίου 1991, ήτοι δύο εβδομάδες μετά το περίφημο έγγραφο που «ανακαλύφθηκε”!»
Για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, την εποχή που ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Προς θεμελίωση, δε, της “αξιοπιστίας” των όσων διαλαμβάνεται ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται “σχετική έρευνα του Ιού της Ελευθεροτυπίας με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2009”, από την οποία ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου της ιστοσελίδας σας αναδημοσιεύει συγκεκριμένο χωρίο, με σαφείς αιχμές για κακή διαχείριση των μυστικών κονδυλίων επί υπουργίας μου. Εάν, όμως, αναζητούσατε πληροφορίες για το εν λόγω ζήτημα των “μυστικών κονδυλίων περιόδου 1991-1992” στο διαδίκτυο, θα είχατε ευχερώς διαπιστώσει την πλέον κορυφαία απόδειξη περί ανυπαρξίας οιουδήποτε “σκανδάλου”, καθόσον στις 8.12.1993 διενεργήθηκε ΕΔΕ από τον επίτιμο Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σπυρίδωνα Σταμούλη, ενώ στις 4.11.1995 διενεργήθηκε προκαταρτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Εφετών, Γεώργιο Κουβέλη, οι οποίες κατέληξαν ότι οι όποιες αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων για εθνικές ανάγκες το 1991 και το 1992 οφείλονται στις ανακατατάξεις που έγιναν εκείνη την περίοδο».
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζητά με το εξώδικό του την ανάκληση του ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR και την «αποκατάστασή του» με άρθρο το οποίο θα καταλαμβάνει την ίδια ακριβώς έκταση στην ιστοσελίδα.

Δείτε το εξώδικο του Αντ. Σαμαρά

Hisilicon Balong
Hisilicon Balong

*Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπεκιάρης, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του από το 2010 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS) ως αναλυτής σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Άμυνας και Ασφάλειας.
Από την (σχεδόν αποκλειστικά αγγλόφωνη) ιστοσελίδα του RIEAS (rieas.gr) διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα ινστιτούτο ευθυγραμμισμένο με την αμερικάνικη πολιτική στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, το οποίο επιπλέον ισχυρίζεται πως είναι ανεξάρτητο, αλλά δέχεται εισφορές από άτομα και οργανισμούς που δεν κατονομάζονται.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και ένα πρότζεκτ του RIEAS, το Athens Security Forum (ASF) που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «…επιδιώκει να διασυνδέσει και να ενδυναμώσει όσους ενδιαφέρονται προσωπικά (!!) για το οργανωμένο έγκλημα, τις αντιτρομοκρατικές πολιτικές, τη διακίνηση ανθρώπων, την παράνομη μετανάστευση, το ξέπλυμα χρήματος και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο…».
Ξεκίνημα της καριέρας του στην «Χώρα» του κ. Τράγκα την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Καραμανλής, συνεργάτης στρατιωτικών περιοδικών, υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αξία» (του μετόχου του «Πρώτου Θέματος», Α. Πίκουλα) ενώ έχει εργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Για την ακρίβεια, η «στροφή» του κ. Μπεκιάρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα μόλις τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την ίδρυση της ιστοσελίδας periodista.gr την οποία και διευθύνει.

newsmessinia.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: