Δείτε τα καροτσάκια γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων! (EIKONEΣ)

Κοινοποίηση:
shopping-supermarket-600x275

Θύελλα αντιδράσεων (και ταυτόχρονα αντιδράσεις κατά των αντιδρώντων…) έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά από καταγγελία πελάτη της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tesco ότι οι φιγούρες στις οδηγίες ασφάλειας της αλυσίδας αναπαριστούν μόνο… γυναίκες με παιδιά.

«Tesco μόνο γυναίκες ψωνίζουν και φροντίζουν τα παιδιά;» διερωτήθηκε για τα αυτοκόλλητα μια γυναίκα στο Twitter με χάσταγκ sexism (#sexism).

Εκπρόσωποι φεμινιστικών οργανώσεων φτάνουν δε στο σημείο να κάνουν λόγο για «απαρτχάιντ» με βάση το φύλο, αποκηρύσσοντας τα… «σεξιστικά καροτσάκια».

Μετά τις αντιδράσεις η Tesco ανακοίνωσε ότι «έχει επίγνωση του γεγονότος, και βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής της επίμαχης φιγούρας στα καροτσάκια».

Σημειώνεται πάντως, ότι άλλοι Βρετανοί, μιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «επιτομή της πολιτικής ορθότητας» και για ένα «γελοίο θέμα».

«Βρείτε να ασχοληθείτε με κάτι σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Τwitter ένας Βρετανός. «Στις οικοδομές έχουν φιγούρες μόνο με άνδρες, αυτό δεν είναι ‘’απαρτχάιντ με βάση το φύλο’’;» διερωτήθηκε ένας άλλος.

Image result for tesco sexism

Related image

Image result for tesco sexism

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: