ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; – TI MAΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;- ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
καρκινος2

24.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer).
 
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αυξητική είναι η τάση του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, και οι θάνατοι από 7,6 εκατομμύρια που ήταν το 2008, αναμένεται να φτάσουν τα 13,1 εκατομμύρια, μέχρι το 2030.  
 
Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ενώ περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς και παράγοντες όπως το κάπνισμα κ.λ.π.
 
 
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. πάνω από το 30% των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσε να προληφθεί με την τροποποίηση ή την αποφυγή των βασικών παραγόντων κινδύνου που είναι: το κάπνισμα, η χρήση του αλκοόλ, διαιτητικοί παράγοντες, το υπερβολικό βάρος, παράλληλα με την έλλειψη σωματικής άσκησης και τη μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, οι λοιμώξεις (Ηπατίτιδα Β, C ο HPV κ.α.), η ρύπανση του περιβάλλοντος, η επαγγελματική έκθεση σε καρκινογόνα, η ακτινοβολία UV και ειδικότερα η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο χωρίς προστασία.
 
 
Οι στρατηγικές πρόληψης κατευθύνονται στο να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού στους παραπάνω παράγοντες κινδύνου, με δράσεις για τη διακοπή του καπνίσματος, εμβολιασμούς, έλεγχο επαγγελματικών κινδύνων κλπ. Σημαντικό κομμάτι στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων, όπως του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του λάρυγγα, του δέρματος, του παχέος εντέρου και του ορθού αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση (screening).
Η έγκαιρη διάγνωση χρησιμοποιεί διάφορες εξετάσεις για να εντοπίσει εγκαίρως τα άτομα που δεν έχουν συμπτώματα μεν, αλλά έχουν την νόσο. Τέτοιες εξετάσεις είναι για παράδειγμα το PAP test και η μαστογραφία.
Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε χώρα ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τον καρκίνο που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ώστε να μπορεί η νόσος να θεραπευτεί, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων.
 
Όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις από τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, τις οποίες παίρνουν πακέτο και τις αναδημοσιεύουν χωρίς έρευνα και κρίση, είναι να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, και δεν κινδυνεύεις τότε από καρκίνο αλλά από εγκεφαλικό!!!
 
 
Ποιο κάπνισμα, ποιο αλκοόλ και πιο υπερβολικό βάρος; Και ποια ακτινοβολία χωρίς ηλιοπροστασία;
 
Πρώτον: Ο ένας στους δυο Έλληνες πάσχει από έλλειψη βιταμίνης D λόγω της ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ!!! Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον Έλληνα με τέτοιο σύμπτωμα; Εμείς που έχουμε (είχαμε) τόσο ήλιο! Η ηλιόλουστη Ελλάδα… αν θυμάται κανείς αυτή τη φράση, ανήκει στο παρελθόν, γιατί από τότε που άρχισαν να μας ψεκάζουν και μάλιστα… να μας καρά-ψεκάζουν (από τον ΓΑΠ και μετά 2009) ακόμα κι αυτή η απαλή θολούρα και ασπρίλα που βλέπουμε στον ουρανό, μπορεί μεν να ανεβάζει το θερμόμετρο και να δημιουργεί καύσωνα, αλλά δεν αφήνει την -απαραίτητη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς- ακτινοβολία να φτάσει σε μας.
 
 
Όπως λένε και οι ειδικοί, αν είσαι πίσω από ένα παράθυρο, θα νιώσεις τη ζέστη του ήλιου, αλλά ακόμα κι ένα απλό τζάμι, είναι αρκετό να σου φιλτράρει τις UV.
 
Δεύτερον: Τα ίδια τα αντιλιακά, ΟΛΑ τα αντιλιακά, είναι από μόνα τους καρκινογόνα! Δεν χρειάζεται να πάθεις καρκίνο από τον ήλιο, μόνο να πασαλείβεσαι μ” αυτά φτάνει!
 
 
 
Τρίτον: Τα χημικά που πέφτουν πια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στους ουρανούς έρχονται να ενωθούν μ” εκείνα που υπάρχουν ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΛΕΟΝ τις τροφές μας. π.χ. Τα σούπερ μάρκετ για να εξοικονομήσουν χρήματα με μείωση υπαλλήλων αυξάνουν την προώθηση πωλήσεων σε έτοιμα πακέτα: τυρί σε πλαστικό, αλλαντικά σε πλαστικό κ.λ.π., ΟΛΑ αυτά είναι γεμάτα συντηρητικά και χημικές ουσίες. Κι όσο η παραγωγή τροφής ξεφεύγει από τα παλιά ελληνικά παραδοσιακά πρότυπα κι ακολουθεί τα πανευρωπαϊκά ή γενικώς δυτικού τύπου, τόσο η ποιότητα πέφτει και η τροφή δηλητηριάζεται. Τι δουλειά έχει το διοξειδίου του τιτανίου σετσίχλα ελληνική με γεύση μαστίχας;
 
 
Τέταρτον: Τα εμβόλια που επιβάλλουν με το ζόρι στα παιδιά ή εκβιαστικά και τρομοκρατικά σε κάποιες ομάδες είναι πιο καρκινογόνα από τις ασθένειες που υποτίθεται προστατεύουν.
 
 
Πέμπτον: «Σταθερά αυξητική είναι η τάση στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα». Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι η απάντηση στο “μαζί τα φάγαμε”, αλλά.. εσείς παθαίνετε καρκίνο. Εσείς που τρώτε δεύτερης ποιότητας τροφή, ζείτε σε υποβαθμισμένο περιβάλλον, δουλεύετε παραπάνω απ” όσο μπορείτε να αντέξετε για να τα βγάλετε πέρα και δεν έχετε σωστή περίθαλψη.
Έκτον: Ανεξέλεκτα κι επιθετικά έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση. Παρόλη την κρίση, η μόνη “ανάπτυξη” που βλέπουμε είναι στην κινητή τηλεφωνία, στην ψηφιακή τηλεόραση κι όπου να’ναι έρχονται και οι “εξυπνοι μετρητές”. Πόσο όλα αυτά τα “γκατζετάκια” μαζί με τα κομπιούτερ επιβαρύνουν τη ζωή μας; Σύντομα στις οθόνες σας…
 
 
 
Ναι, κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει Εθνικό Πρόγραμμα έγκυρης πρόγνωσης και πρόληψης, αλλά κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να σταματήσουν να μας ψεκάζουν μέρα νύχτα, να μας ηλεκτρομαγνητίζουν με το HAARP, να γίνει ενημέρωση κι επιμόρφωση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, για τη σωστή χρήση των κινητών και των κομπιούτερ, καθώς και σωστός έλεγχος όλου του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Και φυσικά, να γυρίσουμε στις παλιές καλές διατροφικές συνήθειες και τρόπους παραγωγής.
 
 
Σε μια δεκαετία θα έχουν “χαθεί” ένα εκατομμύριο Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛ-ΣΤΑΤ.
 
 
 
Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες…
 
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. «Η Δράμα μαζί με τις Σέρρες και το Κιλκίς είναι οι περιοχές της Ελλάδας με την υψηλότερη θνησιμότητα αλλά και με τον υψηλότερο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού (23%) μαζί με τις Σέρρες (26%) τη στιγμή που στην Ξάνθη ο δείκτης είναι μόνο 15%» Αυξητική τάση του καρκίνου έχει παρατηρήσει περισσότερο στη Δράμα και λιγότερο στη Ξάνθη και την Καβάλα ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο συνέδριο τα επιδημιολογικά δεδομένα του καρκίνου στην Ανατολική Μακεδονία.
 
 
Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί: Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς. Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά. Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.
 
 
Με πληροφορίες από ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ, superfood.blogy.gr, AΠΕ,usa.gr
 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Η Δημόσια Υγεία – Κίνδυνοι Νοσηρότητος» ο Γιάννης Τσαντίρης, πρόεδρος της Παν. Ενωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ.

    29/05/2006
    Οι βρύσες μας βγάζουν νερό με «δηλητήρια»
    EΥΘΥΝΕΤΑΙ για καρδιακά, καρκίνο, διαβήτη και υπέρταση
    Ενας εφιάλτης είναι για τους ειδικούς η ανάλυση του νερού της βρύσης της χώρας μας. Μόλυβδος, ίνες αμιάντου, χλωροφόρμιο, μέχρι και εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ενώσεις χημικών λιπασμάτων, καρκινογόνοι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες κολυμπούν στο νερό που πίνουμε, όπως έδειξαν οι χημικές αναλύσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    «Η ύπαρξη στο νερό των παραπάνω χημικών ουσιών δημιουργεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία του ανθρώπου.
    Συγχρόνως, η μακροχρόνια λήψη των βαρέων χημικών ουσιών που δρα με σταθερά προσθετικό χαρακτήρα δημιουργεί νοσογόνο παράγοντα που μπορεί να μεταφερθεί διά της κληρονομικότητας και του γενετικού κώδικα στους απογόνους.
    Και δεν μιλούμε μόνο για το νερό των Αθηνών αλλά όλης της χώρας», επισήμανε χθες στη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Η Δημόσια Υγεία – Κίνδυνοι Νοσηρότητος» ο Γιάννης Τσαντίρης, πρόεδρος της Παν. Ενωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ.
    Οι μελέτες που παρουσίασαν οι επιστήμονες δείχνουν μεγάλη αύξηση ασθενειών όπως είναι τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος, η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης στη χώρα μας από το νερό βρύσης, επισήμανε στην «Ε» ο κ. Τσαντίρης.
    Πρώτο το νερό και στη συνέχεια η διατροφή και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες ευθύνονται
    για το 80-85% των καρδιαγγειακών ασθενειών,
    το 65-70% των καρκινογενέσεων, το 78% του σακχαρώδη διαβήτη και το 80% της υπέρτασης.
    «Η επιβάρυνση του ύδατος από ένα μεγάλο μικροβιακό φορτίο και η προσπάθεια που γίνεται για να απολυμανθεί με υπερχλωριώσεις δημιουργεί ένα επιπλέον σοβαρό νοσογόνο παράγοντα για τον ανθρώπινο οργανισμό με σταθερά αυξανόμενο στατιστικό δείκτη νοσηρότητος στον γενικό πληθυσμό σε συγκεκριμένες ασθένειες», τόνισε ο Νομιατρος Γ. Τσαντίρης.
    Παράδειγμα
    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (1999 με 2013) ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ 70%
    ΚΑΡΚΙΝΟΣ 25%
    ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ 50 %
    Φυσιολογικοί θάνατοι 20% περίπου
    ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
    Χημική ρύπανση : Νιτρικά απο 20 ως 80 mg/l!!! ( ο πνεύμονας γίνεται “παξιμάδι” και οι βαλβίδες καρδιάς σπάνε από την πίεση αίματος λογω των νιτρικών οξειδίων και αν ενα μέρος αυτών μετατραπεί σε αμωνια και πάει στον εγκέφαλο ,παθαινεις ενα “μικρο”εγκεφαλικό η σε εχει κάνει φυτό )
    Μικροβιολογικη ρύπανση : κολοβακτηριδια ,ecoli ,εντερόκοκκος κλπ
    και κατά διαστήματα ελεύθερες ρίψεις χλωρίου (χλώριο και ραφιναρισμενο αλάτι σου έχουν κάνει τις αρτηρίες γεμάτο γραμμωσεις-πληγές και στοκάρονται από την χοληστερόλη ) .
    Ολα τα ανωτέρω μαζί; έφυγες αδιάβαστος μετά τα 55..
    Η δημοτική αρχή δεν καταλαβαίνει τίποτα ,ούτε από αιτήματα διαμαρτυριών, ούτε από αναφορές.
    Οπως ήταν φυσικό ο καρκίνος άρχισε να προσβάλει ηλικίες 20 με 30 ετων και ουδείς ενδιαφέρεται για την νιτρορυπανση περιβαλλοντος ,το οποίο αποτελεί έγκλημα κατα της υγείας των πολιτών και των επόμενων γενιών.
    Οι φορείς μεταλλάξεων απροσδιοριστοι καθότι δεν νοσούν και οι γενετικές ανωμαλίες άκρως ανησυχητικές και μελλοντικά προβλέψιμες τρομακτικές.
    Τα ποσοστά κυστικής ινωσης, αυτισμού ,θυροειδή άκρως ανησυχητικά.
    Η διάφορα θνησιμότητας και γεννήσεων πάνω απο 40 με 50%.

    Η ρύπανση ποσίμου ύδατος είναι ο κυριότερος παράγοντας νοσηρότητας με ποσοστό 80% και η ελληνική νοοτροπία το έπαιξε καλά το παιγνίδι των φαρμακευτικων εταιρειών.
    Η αιτιολογια των γιατρών οτι για ολα φταίει το τσιγάρο είναι κυριως για ενοχοποίηση των ασθενών, καθότι αποτελεί παράγοντα νοσηρότητας με ποσοστό οχι πάνω από 10 με 15% και αφού έχει προηγηθεί η προσβολή απο κάποιο άλλο παράγοντα χημικών ουσιών. φυσικά μιλάμε για 12 τσιγάρα περίπου την ήμερα.
    Ο παππους μου πέθανε σε ηλικία 96 με 97 χρονών και τα δάκτυλα του είχαν κιτρινίσει απο το κράτημα του “στριφτου” τσιγάρου,οι δε πνεύμονες του δεν είχαν κανένα πρόβλημα διότι δεν ειχαν υποστεί ινωση όπως παθαίνουμε εμείς σήμερα απο τις χημικές ουσίες.
    Tο σλόγκαν για ολα φταίει το τσιγάρο θα πρέπει να αντικατασταθει με το ” για όλα φταίει η διαφθορά””
    Οπως και να εχει ,”¨με 80% λαμογια η κατάσταση είναι μη διαχειρισημη” ,όπως έλεγε και οΛεανδρος Ρακιντζης!!!!
    Σε μια δεκαετία θα χαθούν οχι μόνο ενα εκατομμύριο ,άλλα πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Ελληνες .

    Επειγόντως λοιπόν η είσοδος των αλλοδαπών για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα………….Ελλαδισταν στο μεγαλείο σου!!

    Στέφανε, μήπως θέλεις και άλλα στοιχεία ; οτι θέλεις στην διάθεση σου…άλλα πίστεψέ με είναι πλέον αργά, όσοι μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου και αν ανακαλυφτούν, η πρόληψη θα παραμείνει η καλύτερη μέθοδος.
    ΤΟ DNA εχει υποστεί τόσες βλάβες που δεν αντέχει άλλο…(από χημικές ουσίες και ακτινοβολία)
    Ο πλανήτης εχει υποστεί τόση ρύπανση που δεν αντέχει και ρίψη πυρηνικών…η ασπίδα του όζοντος έχει γίνει “σουρωτήρι” και αυτό φαίνεται από την μεγάλη αύξηση πάθησης πτερυγίου-και ίσως καταρράκτη των ματιών.

    Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για το τι έπεται…
    Μετα τα πυρηνικά ,ίσως ακολουθήσει μια ηλιακή καταιγίδα και μετά ένας παγετώνας ώστε η ανθρώπινη επιβίωση μετά απο μια μείωση πληθυσμού 30% περίπου να διασωθεί και να ξαναρχίσει ένας νέος κύκλος διότι αυτός που διανύουμε ούτως η άλλως, όπως διαφαίνεται βρίσκεται προς το τέλος του.

  2. Τα ευρωπαϊκά προϊόντα που κατασκευάζονται για την Ελλάδα είναι καρκινογόνα, επίτηδες για την εξόντωση των Ελλήνων. Και ο νοών Ν….

  3. O Συγκαμενος γιατι κρυβεται και δεν ξεμυταει καθως και ο πινοκιο Αρχικαραγκιοζ Τσιπρας τα υπαλληλακια των σιωνιστων πουναι εξαφανισμενα???

Comments are closed.