ΒΟΥΝΟ τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στο ΔΙΑΚΟΠΤΟ! Παραμένει το «μπλόκο» στο ΧΥΤΑ Αιγείρας! Σε απόγνωση οι κάτοικοι! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»)

Κοινοποίηση:
skoupidia3

Σε πλήρη αδιέξοδο βρίσκεται η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια.

Τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά στους δρόμους του Αιγίου και στις άλλες τρεις δημοτικές ενότητες της Δυτικής Αιγιάλειας, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζουν να κρατούν κλειστό το ΧΥΤΑ της Αιγείρας, παρά την προσωρινή απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων να λειτουργήσει ο Χώρος μέχρις ότου βρεθεί λύση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, αλλά και της κήρυξης των περιοχών Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε έκτακτη ανάγκη, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο απορριμματοφόρα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ συνοδεία αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Προκλήθηκε ένταση, ενώ έγιναν προσπάθειες να επικοινωνήσει ο Δήμαρχος Αιγιάλειας με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, επίσης, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί, πως οι κάτοικοι παραμένουν έξω από το ΧΥΤΑ επί 25 ημέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και φορείς να κηρύξουν και τη δική τους περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ανατολικής Αιγιάλειας, είχαν κάνει σαφές  δύο περίπου μήνες πριν, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να… ανοίξουν τις πύλες του ΧΥΤΑ ούτε για τα σκουπίδια της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας μία καθολική λύση για τα απορρίμματα όλου του δήμου. Είχαν ξεκαθαρίσει πως το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αιγείρας πρέπει να αφορά όλους τους Αιγιαλείς, διότι, στην κατάσταση που έχει φτάσει, κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι με μία απότομη νεροποντή, τα μαύρα λύματα που έχουν φτάσει στον Θολοπόταμο, γρήγορα δεν θα… πνίξουν όλο τον Κορινθιακό, προκαλώντας ανυπολόγιστη υγειονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή…

Επιτροπή: Έχουν συσσωρευθεί 30.000 τόνοι σκουπίδια όμως ο ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε για 7.500 τόνους

Αίτημα για δίμηνη παράταση από τη δημοτική αρχή

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, έχοντας πάρει επάνω του την υπόθεση διαχείριση απορριμμάτων, είχε  ζητήσει στις αρχές Φεβρουαρίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίμηνη παράταση για έκτακτη ανάγκη στην εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Η πρώτη άδεια τρίμηνης διάρκειας είχε λήξει και η Περιφέρεια με τη σειρά της απέστειλε το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να δώσει το “πράσινο φως”.
Μάλιστα ο δήμαρχος είχε μεταβεί πριν δύο μήνες και στην Αθήνα για να εξασφαλίσει ότι θα έχει την άδεια εγκαίρως και πριν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων κλιμακωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ο δήμαρχος κ. Παναγόπουλος σκέφτεται να παραιτηθεί. Οι κάτοικοι από το Διακοπτό μας κατήγγειλαν ότι δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση και φοβούνται για τυχόν ασθένειες,από την αύξηση του πληθυσμού των εντόμων, κυρίως της μύγας και των ποντικών

Δείτε τι συμβαίνει εδώ και είκοσι μέρες στο Διακοπτό – Μύριζε όλη η περιοχή το Πάσχα από τα σκουπίδια 

skoupidia1

skoupidia2skoupidia3skoupidia4skoupidia5skoupidia6

Φωτορεπορτάζ: Δέσποινα Κατακουζηνού

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η κατάσταση αυτή είναι εξίσου ανυπόφορη και στο Αίγιο. Θα λέγαμε ακόμα χειρότερη καθώς δρόμοι έχουν γεμίσει σκουπιδια , ποντίκια έχουν εμφανιστεί και όλα αυτά όταν ο καιρός φτιάχνει και τα παράθυρα ανοίγουν με τι συνέπειες ;;

Leave a Response