ΒΟΜΒΑ από το ΣτΕ: Καταργεί τα hotspot στα νησιά-Θα μετακινούνται ελεύθερα στο εξής οι ΛΑΘΡΟ ανά την επικράτεια

Κοινοποίηση:
tsipras_lathro__article__article__article

Ελεύθερα θα μετακινούνται πλέον εντός της ελληνικής επικράτειας, όσοι πρόσφυγες υπέβαλαν από χθες και μετά αίτημα ασύλου στη χώρα μας, αντίθετα εντός των hot spot των 6 νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα παραμείνουν όσοι ήδη βρίσκονται εκεί.

Με βασικό σκεπτικό την υποβάθμιση των περιοχών αυτών του Αιγαίου και την αδυναμία τους να σηκώσουν κι άλλους πρόσφυγες, το Δικαστήριο (Δ’ Τμήμα) ακύρωσε ως μη επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία, από το Μάρτιο του 2016, επιβάλλονταν περιορισμοί στην κυκλοφορία όσων προσφύγων είχαν αιτηθεί άσυλο σε έξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

“Η επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία -αναφέρεται στο σκεπτικό- έχει ως συνέπεια τον μη επιμερισμό των προσώπων αυτών σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια αλλά αντιθέτως, την άνιση συγκέντρωση τους σε ορισμένες μόνο περιοχές και τη σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμιση των περιοχών αυτών. Οι εν λόγω περιφέρειες καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν εν μέσω σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης την είσοδο και παραμονή σημαντικού αριθμού προσώπων, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών εντάσεων με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των περιφερειών που αποτελούν και τουριστικούς προορισμούς”, αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Όχι αναδρομική ισχύ

Η απόφαση στάθμισε το μεγάλο αριθμό των προσφύγων αλλά και τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από την κατάσταση που θα προκύψει στα έξι νησιά και αποφάσισε να μην ακυρώσει αναδρομικά την απόφαση για λόγους γενικού συμφέροντος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πρόσφυγες βρίσκονται μέχρι σήμερα στα hot spot των νησιών, θα παραμείνουν εκεί. Αντίθετα, όσοι πρόσφυγες υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου από χθες (παραμονή της δημοσίευσης της απόφασης του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ), τότε αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλο τους.

Του Παναγιώτη Στάθη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ο νόμος μας λέει πως όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς τι κάνουμε; Τους πηγαίναμε στα hotspots, τώρα θα μετακινούνται ελεύθερα ανά την επικράτεια.
    Για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε άνθρωποι; Επειδή είμαστε …ανθρωπιστές;
    Ε λοιπόν ανθρωπιστές μου (ψευτοανθρωπιστές θα έλεγα), θα σας πω εγώ τη λύση, θα σας πω τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι, ανθρωπιστές, ότι θέλετε, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Απέλαση όλων όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε να τη δίνουμε στη χώρα τους, με ρητή εντολή η βοήθεια αυτή να μεταβιβάζεται σε αυτούς. Ειδάλλως, να έρθουμε σε συμφωνία με τους συμμάχους μας και ας τους πάρουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δημοκρατικά και δίκαια.
    Παράνομους εισβολείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του “ανθρωπισμού”.
    Και αν νομίζετε ότι εγώ είμαι …φανατικός και …υστερικός για αυτό σας γράφω όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα δε με ξέρετε. Δε με ξέρετε, αλλά δεν ξέρετε και το ισλάμ, δεν ξέρετε τι πρεσβεύει αυτή η “θρησκεία”, του μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Και διαβάστε καλά όσα γράφω, δίνω και τη λύση για να παραμείνετε “ανθρωπιστές” αλλά και νόμιμοι. Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε λαθροεισβολείς.
    Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις …κουνέλες και οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα δύο και τρεις συζύγους ο καθένας, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα.
    Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα …ρατσιστικά μου πιστεύω. Λοιπόν, …κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην “ευγενή” προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους “πρόσφυγες” (και με τους Μουζάλες, τις κυρα-Τασίες και γενικώς με τις “δημοκρατικές” κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων)…

    Και κάτι ακόμα, έχουμε τη Λαμπεντούζα της Ελλάδος, τη Μακρόνησο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις για δεκάδες χιλιάδες. Τους λαθρομετανάστες γιατί δεν τους πηγαίνουμε εκεί αντί για τα δεκάδες Hot Spots που φτιάχνουμε διάσπαρτα σε ολόκληρη τη χώρα; Μακρόνησο ή και Γυάρο, για ταυτοποίηση μέχρι την απέλαση.
    Να δούμε μετά, πόσοι θα συνεχίσουν να μας έρχονται; Πόσοι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες θα επιλέγουν ύστερα τη χώρα μας για να …ευχαριστιέται ο Παυλόπουλος; Σύμφωνα με δήλωση του.
    Και πόσα μουσουλμανικά κράτη υπάρχουν στον κόσμο όπου μπορούν αυτοί να ζητήσουν ότι θέλουν, πρέπει να έρθουν στα χριστιανικά κράτη; Και μάλιστα είναι πλούσια κράτη, όπως τα Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…
    Μήπως πρόκειται για κάτι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς πριν πολλά χρόνια οι πρόγονοί τους; Για ισλαμοποίηση της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ευρώπης;
    Ξυπνήστε Έλληνες…

    1. Θα γράψω και κάτι ακόμα:
      Στη θρησκεία μας, στον πολιτισμό μας, δεν ταιριάζει ο μωαμεθανισμός, ο μουσουλμανισμός, με την παιδεία μας, με τα πιστεύω μας, με την ισότητα ανθρώπων και φύλων. Σε εμάς δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα, δυνατός ή αδύναμος, μεγάλος ή μικρός, αρκεί που είναι άνθρωπος.
      Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους μωαμεθανούς στη χώρα μας μόνο και μόνο επειδή είμαστε άνθρωποι, επειδή είμαστε “ανθρωπιστές”. Εδώ δεν μπορούμε καλά καλά να ταΐσουμε τον εαυτό μας, θα δεχτούμε τους εισβολείς με τα νέα πιστεύω;
      Πως θα συνδυάσουν αυτοί οι λαθρομετανάστες τις απάνθρωπες σούρες του κορανίου με την Ελληνική πραγματικότητα; Απλούστατα, θα την αγνοήσουν, δε θα τη λάβουν καν υπόψη τους και θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την εγκληματική σαρία. Είδαμε στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, ότι οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν ενσωματώθηκαν, δεν μπορούν να ενσωματωθούν.
      Και μόλις πρόσφατα στο Μάντσεστερ, ο βομβιστής μουσουλμάνος ήταν γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία.

      Ένας μουσουλμάνος, ένας μωαμεθανός, δεν μπορεί, δεν γίνεται να ενταχτεί αρμονικά σε μια χριστιανική κοινωνία. Δεν του το επιτρέπει το κοράνι.
      Αρμονική ένταξη σημαίνει πάνω από όλα την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των αξιών και του πολιτισμού μιας πολιτείας. Αυτό έγινε με τους προγόνους μας, με τους Έλληνες στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμανία.
      Αφού οι λαθρομετανάστες μεγάλωσαν με απαράδεκτες στερήσεις, πήγαν σε σχολείο κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής ή αν δεν πήγαν και καθόλου σχολείο, αφού μεγάλωσαν με διαφορετικά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμάς, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος.

      Ο κόσμος μας αποτελείται από διάφορες φυλές, από διαφορετικές “ράτσες” (για αυτό και εγώ είμαι …ρατσιστής), με διαφορετικά ήθη και έθιμα, με διαφορετικές συνήθειες και παραδόσεις. Γιατί να δεχτούμε τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση, αυτή τη σαλαμοποίηση των λαών; Ο Έλληνας στην Ελλάδα, ο Σουηδός στη Σουηδία, ο Αφγανός στο Αφγανιστάν, ο Αυστραλός στην Αυστραλία, ο Καναδός στον Καναδά, ο Τούρκος στην Τουρκία.

      θα ενημερώσω ότι εγώ, εκτός από το γεγονός ότι είμαι …ρατσιστής (αφού αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος μας αποτελείται από πολλές διαφορετικές ράτσες ανθρώπων), δεν είμαι και “δημοκράτης”, δεν πιστεύω δηλαδή στη “δημοκρατία”.
      Δε θέλω να αποφασίζει η πλειοψηφία για εμένα. Δεν έχουν δίκιο οι πολλοί μόνο και μόνο επειδή είναι …περισσότεροι. Θα μπορούσα να δεχτώ τη δημοκρατία μόνο εάν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία μεγάλωναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Εάν δεν μεγάλωναν με απαράδεκτες στερήσεις, δεν πήγαιναν σε σχολεία κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής.
      Αφού αυτοί που συμμετέχουν σε μια δημοκρατία ήρθαν από άλλη ήπειρο, όπως γίνεται τώρα με τους “νέους Έλληνες” και μεγάλωσαν με άλλα ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμένα, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος.
      Και άρα, γιατί να αποφασίζουν αυτοί για εμένα;

  2. Μεχρι τωρα ειχα μετρια γνωμη για το ΣτΕ τωρα μου εκαναν σκατα..
    ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ Η ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΟΡΡΟΣ
    ΚΑΙ ΕΣΑΣ?
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ!!!

    ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΡΕ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΑΠΕΜΠΤΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
    ΕΙΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ!
    ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΣ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!
    ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΚΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!
    ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ
    ΤΟ ΣΤΕ!

    1. Κάνεις λάθος φίλε. Οι δύο αυτές αποφάσεις του ΣτΕ είναι συνδυαστικές. Ισχύουν και οι δύο, δεν μπορούμε να επιλέξουμε .
      Η πρώτη απόφαση έλεγε ότι αυτοί είναι παράνομα εισερχόμενοι και η δεύτερη καταργεί τα hotspot.
      Αφού λοιπόν είναι παράνομα εισερχόμενοι (λαθρομετανάστες) και δεν πρέπει να τους βάζουμε στα hotspot, πρέπει πολύ απλά να εφαρμόσουμε την ελληνική νομοθεσία και όχι να τους αφήνουμε να μετακινούνται ελεύθερα ανά την επικράτεια, όπως λέει το άρθρο.
      Ο νόμος μας λέει πως όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα.
      Στο …κατεβατό μου έγραψα τι ακριβώς πρέπει να γίνει.-

  3. PARANOMI APOFASI KOLASI, APOFASI GENOKTONIA STON ELLINIKO LAO…!!!
    AFTI I ANTHROPI KOUBALANE STO SOMA TOUS DIAFORES AROSTIES,AROSTIES POU TOUS IDIOUS DEN TOUS PIRAZI , ALA, TIN METADIDOUN STOUS ALOUS ANTHROPOUS POU EHOUN ADINAMO ORGANISMO…!!!
    ALOS SOBAROS LOGOS INE, I ELLADA BRISKETE ENA BIMA PRO POLEMOU, TO SKEFTIKAN I DIKASTES,TO SKEFTIKE KANIS AFTI I APOFASI TI AKRIBOS SIMENI ???!!!,AFTO SIMENI GENOKTONIA ELLINON …!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NOMIKA I PIO DIAFTHARMENI HORA STON PLANITI INE I ELLADA…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, I PARANOMIA BASILEBI, I LERNEA IDRA BASILEBI, KOBIS ENA KEFALI,FITRONI TO EPOMENO !!!!!!!!!!!!!
    ANEFTINI ENGRINOUN SOBARES APOFASIS…,INE APARADEKTOS PARANOMOS NOMOS GENOKTONIAS ELLINON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NTROPI ,NTROPI SE OLOUS TOUS ANEFTINOUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. ΕΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ?ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ?ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ?? ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ …..

Comments are closed.