ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!! ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ!! Οι θρυλικότερες φωτογραφίες στην ιστορία των Μουντιάλ…

Κοινοποίηση:
de_zgan

Κάθε Μουντιάλ παράγει στιγμές έμπνευσης, όμορφες ιστορίες, αμφιλεγόμενες περιπτώσεις και αξέχαστες συναισθηματικές εντάσεις. Όταν δε, όλα αυτά τα καταγράφει την καταλληλότερη στιγμή ο φωτογραφικός φακός, τότε το αποτέλεσμα μένει στην ιστορία. Όπως δηλαδή οι παρακάτω φωτογραφίες.

Ο μπλε παράδεισος των Αργεντίνων – 1978

Ο Daniel Passarella με το τρόπαιο στα χέρια και ένα δραματικά γοητευτικό background, την ώρα που γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του στο El Monumental.

Ατελής τελειότητα – 1966

Κανονικά, καμία φωτογραφία δεν θα έπρεπε να δημοσιεύεται όταν απουσιάζει το μισό πρόσωπο του κεντρικού της πρωταγωνιστή. Αυτό όμως δεν ισχύει για αυτή με τον Geoff Hurst που σκοράρει το νικητήριο γκολ της εθνικής Αγγλίας στον προημιτελικό με την Αργεντινή, στο Μουντιάλ που κατέκτησαν τελικά τα Λιοντάρια. Ο τρόπος που πανηγυρίζει ο Hurst ενισχύει τη σημαντικότητα της εικόνας. Ακόμη κι αν λείπει το μισό του κεφάλι.

Η μοναξιά του ήρωα – 1994

Ο Roberto Baggio μόλις έχει αστοχήσει στο πέναλτι που έμελλε να γράψει το φινάλε στο USA 94. Το κοντράστ συναισθημάτων με τον Taffarel να ξεσπά καθώς και η γωνία λήψης της εικόνας, την καθιστούν μοναδική.

«Για πάντα μαζί μας» – 2010

Το σπουδαιότερο γκολ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από 116 λεπτά μάχης στο Soccer City του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο εκστασιασμένος Andres Iniesta βγάζει τη φανέλα για να αποτίσει τον ιδανικό φόρο τιμής στον αδικοχαμένο φίλο του, Dani Jarque. “Dani Jarque siempre con nosotros”.

Walk of Shame – 2006

Zinedine Zidane, τελευταία έξοδος. Ο μύθος του γαλλικού ποδοσφαίρου και το περίφημο φινάλε του. Αποχωρεί με σκυμμένο κεφάλι, προσπερνώντας το ιερό δισκοπότηρο, σχεδόν σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας.

Diego εναντίον όλων – 1982

Στο πρώτο του Μουντιάλ, αυτό της Ισπανίας, ο Maradona βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, με το μισό Βέλγιο να προσπαθεί να τον σταματήσει. Και τα κατάφερε, καθώς η Αργεντινή ηττήθηκε με 1-0 σε εκείνο το παιχνίδι στο Camp Nou.

Η κραυγή – 1982

Ο Marco Tardelli φτάνει στην απόλυτη ποδοσφαιρική καύλα, όταν με σουτ από το ύψος της περιοχής κάνει το 2-0 στον τελικό του Santiago Bernabéu απέναντι στην Δυτική Γερμανία. Ο βγαλμένος από τα βάθη της ψυχής του πανηγυρισμός ακόμη και σήμερα παραμένει μια από τις πιο iconic στιγμές των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το χέρι του Θεού – 1986

Όταν ο Diego άνοιγε το σκορ απέναντι στους Άγγλους -στον προημιτελικό του Azteca- σίγουρα δεν είχε σκεφτεί αυτό που θα δήλωνε αργότερα («δεν ήταν το δικό μου χέρι, ήταν το χέρι του Θεού») για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές ever. Ευτυχώς για το ίδιο το ποδόσφαιρο, τρία λεπτά μετά το χέρι Του, ο Θεός απέδειξε ότι έχει και πόδια.

Ο ιπτάμενος Ολλανδός – 2014

Ο Robin Van Persie με μια μεγαλοπρεπή κεφαλιά μεσαίας πτήσης υπογράφει τη νίκη των Ολλανδών απέναντι στους Ισπανούς στην Fonte Nova Arena του Salvador. Το hashtag #SuperVan από εκείνη τη βραδιά παίζει ακόμη να βρίσκεται στα trending του πορτοκαλί Twitter.

 

Ο Μεξικανός – 1970

Το ενδεχομένως καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών έχει ολοκληρωθεί πριν λίγα λεπτά και ο σομπρεροφόρος Pele απολαμβάνει τη δόξα μετά το επιβλητικό 4-1 επί της Ιταλίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: