Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άοπλο άνδρα – ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Κοινοποίηση:
690_9dcf5653-988c-4011-9747-dafa1ce17106

Υπό διερεύνηση βρίσκεται νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, το οποίο προκαλεί σωρεία αντιδράσεων.

Στο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας, φαίνεται ένας άοπλος, γυμνός και «ψυχολογικά ασταθής» άνδρας να κυνηγιέται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανοίγουν πυρ και τον σκοτώνουν.

Το βίντεο καταγράφηκε από τις κάμερες του αστυνομικού και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το θύμα ήταν ένας 24χρονος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής της Βιρτζίνια, όπου έγινε το περιστατικό, είπε ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα με σκοπό να αποδειχθεί η «διαφάνεια» σχετικά με το περιστατικό.

Το θύμα φέρεται να ήταν καθηγητής επιστήμης σε γυμνάσιο και στο βίντεο φαίνεται να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, το οποίο τράκαρε πάνω σε δέντρο. Εντελώς γυμνός ο 24χρονος φαίνεται να τρέχει προς τη λεωφόρο, όπου φαίνεται να χτυπιέται από διερχόμενο όχημα και στη συνέχεια κατρακυλά στο έδαφος.

Ο αστυνομικός, που έχει δεκαετή εμπειρία στο Σώμα, ακούγεται να λέει ότι ο άνδρας είναι «ψυχικά ασταθής» και καλεί για ενισχύσεις.

Τότε ο 24χρονος σηκώνεται και τρέχει προς τον αστυνομικό, απειλώντας τον. Στην αρχή ο αστυνομικός πάει να βγάλει το τέιζερ όμως δεν τα καταφέρνει και το θύμα πάει να του πάρει το όπλο.

Τότε ακούγονται πυροβολισμοί και ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να φύγει και να καταρρέει.

Ο 24χρονος κατέληξε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί, ενώ το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η οικογένεια του θύματος απηύθυνε δημόσια έκκληση για αλλαγή του «τρόπου που η Αστυνομία συμπεριφέρεται στους μαύρους άνδρες και γυναίκες», ανεξαρτήτως από το χρώμα του αστυνομικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: